Array
(
    [combinatiekorting] => 0
    [vroegboekkorting] => 0
    [pakketkorting] => 0
    [totalkorting] => 0
)
Testimonials UNLP | UNLP

Testimonials

 

David Selier, Communicatie-adviseur

Bij UNLP heb ik de NLP Practitioner Intensief gevolgd in Drenthe. De opleiding ‘Practitioner intensief’ was inderdaad intensief, maar geen enkel moment saai of zwaar. Het had zo nog dagen mogen doorgaan. Inspirerend, motiverend, energiegevend. Mooie groep deelnemers, toptrainers, schitterende omgeving, prachtige ervaring.

De trainers, Sylvia & Marcel zijn absolute professionals. Ze staan voortdurend voor iedereen klaar en hebben haarscherp in gaten wat er bewust en onbewust speelt. Ze hebben me vooral veel zelfkennis bijgebracht en uiteraard veel NLP theorieën en -technieken waar ik op kan terugvallen en profijt van ga hebben in de rest van mijn leven!Karin Borghuis, Docente

Als docent sta ik dagelijks in contact met pubers. Die schieten van de ene emotie in de andere emotie. Ik pas NLP veelvuldig toe in mijn werk.


Mieke Zwaard, Klantmanager gemeente Leiden

“Voor ik met NLP begon, zat ik vooral in een slachtofferrol. Ik had een behoorlijke muur om mezelf heen gebouwd. Ik ben nog steeds bezig met het afbreken van die muur. Ik krijg veel meer inzichten, ik durf naar buiten toe weer zichtbaar te zijn en ik kom langzaam uit de slachtofferrol. Als ik mezelf betrap op het terugvallen in een oud patroon, kan ik dat met een techniek oplossen en pak ik de nieuwe draad weer op.

Inmiddels heb ik de opleidingen van Practitioner, Master Practitioner, Master Coach, Tijdlijnen en Hypnose gevolgd. Ze waren niet allemaal even makkelijk, maar ze bevielen goed. Toen ik het certificaat van de Master Coach opleiding kreeg werd ik heel emotioneel. Dit vond ik echt bijzonder! Ik was trots, maar voelde ook een soort kwetsbaarheid, alle emoties gingen als een soort achtbaan door me heen. Ik voelde dankbaarheid naar de groep toe, omdat we dit met elkaar hebben gedaan en een soort verbondenheid.”

 


Stephanie Geurtz, Leerlingbegeleider

Ik was opzoek naar persoonlijke ontwikkeling en mijn oog viel op UNLP. Het was een hele onbewuste keuze. Echt een buikgevoel dat zei: dit is goed.

De practitioner was heel erg inspirerend en leuk. Ik denk dat dit één van de meest essentiële opleidingen is omdat het een beginpunt is. Dit is het moment waarop je bewust bezig bent met de persoonlijke ontwikkeling. Dat was voor mij een soort keerpunt, een bewustwording. Ik leerde mezelf heel goed kennen, ook al denk je vooraf dat je alles over jezelf al weet. Nu krijg je de tools om te veranderen. Ik bewandelde mijn neurologische pad, maar miste de verdieping.

Na een suggestie van Marcel Meijlink, ben ik de Master Practitioner gaan volgen. Daar komt precies die diepgang aan bod. Toen dacht ik, nou hier gebeurt het. Ik ben echt in de verdieping gegaan die niet altijd prettig is, maar toch heel goed. Het gaat om echt bij jezelf stil staan dat was nieuw voor mij. Ik was vooral bezig met mezelf aanpassen aan ieder om me heen. Nu durf ik dat los te laten en mezelf opnieuw neer te zetten.


Kit-Yan Lam, Ondernemer

“Ik heb de Practitioner twee keer gevolgd. Ik was begonnen met de practitioner weekend opleiding, maar ik vond het allemaal veel te langzaam gaan. Ik was namelijk zo gefascineerd door NLP, dat ik meer wilde. Ik besloot over te stappen naar de practitioner intensief met twee keer acht dagen achterelkaar. Dit ging in een behoorlijk tempo. Na de intensieve opleiding mocht ik nog een keer de weekendopleiding volgen, aangezien ik best wat vrijetijd had en het heerlijk vond om met NLP bezig te zijn. De stof is echt binnen gekomen.

Ik vind het fijn dat UNLP mij de gelegenheid bood om mijn opleiding te herhalen. Ze begrepen mijn situatie en handelden daarnaar.

Na de practitioner(s) heb ik in een jaar de master practitioner en master coach gevolgd. Ik ben me bewust geworden van het proces van verandering, zowel bij mezelf als bij anderen.”


Bettine Quaedvlieg, NLP & NIA-trainer

Ik vind het een mooie opleiding waar ik aan ‘toe’ was. Een goede basis om systemisch werken verder te verkennen en toe te passen in mijn praktijk.


Maria Hoekstra, Manager

“Ik kwam niet voor persoonlijke ontwikkeling naar UNLP. Alles was wel zo’n beetje uitgekauwd voor mijn gevoel, maar uiteindelijk ben ik toch juist op persoonlijk gebied erg ontwikkeld. Ik heb ontdekt dat ik alles kan leren wat ik wil en altijd een keuze en meer mogelijkheden heb

Zo ben ik bijvoorbeeld begonnen met trompetles. Het gaat nog niet heel goed, maar ik weet dat ik er voor kan kiezen het te kunnen. Ik heb nu ook meer rust dan voor ik begon met NLP. Wanneer ik me nu bijvoorbeeld aan iemand irriteer, heb ik de mogelijkheid om eroverheen te stappen. Nu bedenk ik me: Wat doet dit met mij en waarom stoort dit mij? Misschien kan ik zelfs nog wat feedback geven. Meestal had ik niet de rust om iets te leren. Ik wilde gelijk alles kunnen.

Ik vind het spannend mezelf te laten zien. Ik zei tegen mezelf: ‘Niet terughoudend zijn, ik ga er nu alles uithalen en ik mag mezelf kwetsbaar opstellen.

Ik ben blij met de opleidingen bij UNLP. Het was een echte eyeopener.”


Fahimeh Alavi, Consultant

“Toen ik met deze opleiding begon, wist ik weinig van NLP. Een collega had al eerder een Practitioner opleiding gevolgd en zij was er erg positief over.

Persoonlijke ontwikkeling vind ik belangrijk en daarom ben ik met NLP begonnen. NLP heeft een heel andere wereld voor mij geopend. Persoonlijke knoopjes zijn veranderd en ik heb meer inzicht gekregen in wat er met zowel mezelf als anderen gebeurd. Ik durfde mijzelf met mijn pijnpunten te confronteren en heb er afscheid van genomen. Het was het zeker waard.

Tijdens de NLP Practitioner-opleiding heb ik heb drie coaches en verschillende trainers meegemaakt en die waren super! Behulpzaam, ze staan achter je en zijn aanwezig.”


Marleen Reijnhoudt, Reïntegratieconsulent Gemeente Amsterdam

“Ik hoorde regelmatig over NLP en het leek me interessant maar niks voor mij. Er maalde steeds door mijn hoofd: ‘Het is te Amerikaans dus ik doe het niet, maar het is toch wel interessant’. Na een paar jaar malen, ben ik toch gaan zoeken naar een opleiding. Ik koos voor UNLP om praktische redenen. Het is in hartje Amsterdam, dus lekker dicht bij. Het was in weekenden en duurde niet te lang en niet te kort. Na een telefoontje naar Marcel Meijlink voor informatie, dacht ik: ‘Ja, in mijn buik voel ik dat ik dit maar eens moet gaan doen’. En ik heb het gedaan.

De Practitioner vond ik intensief geweest en ik wilde alle informatie en inzichten laten bezinken. Tijdens mijn loopbaan ging ik mensen coachen. Ik merkte dat ik een techniek wilde gebruiken, maar al die NLP kennis was ver naar beneden gezakt. Dat was voor mij de aanleiding om de Master Practitioner te volgen.”


Ingrid van Lith, Senior Consultant Marketing Intelligence

“Mijn mooiste herinnering was uit de Zomer-Practitioner opleiding in Frankrijk, toen we een plankje door sloegen. Ik kwam pas uit een auto-ongeluk en het plankje wilde maar niet breken door mijn schouderblessure. Ik bleef het voor mijn gevoel wel honderd keer proberen, tot Marcel Meijlink zei: ‘Er leiden meer wegen naar Rome dan één’. Toen bedacht ik dat het plankje ook met mijn voet kon breken. BOEM! Het plankje ging door. Dat was het meest mooie gevoel dat ik in alle opleidingen heb gehad.

Daarna ging ik voor de Master Practitioner. Ik verwachtte dat deze ook in Frankrijk zou zijn, maar hij vond plaats in Grolloo. Dat was ook geweldig. De trainingslocatie is eigenlijk de oude stal behorende bij het landhuis en dat maakt het juist intiem en gezellig. Het maakt niet uit wat voor weer het is, het is altijd goed. We zijn met lekker weer door het bos gaan lopen met de groep. Dat was geweldig.”


Elin Frydendal Hoymork, Etaleur

Ik heb de NLP Practitioner en NLP Master Practitioner samen met mijn partner gevolgd. Het is heel bijzonder om samen deze “reis” te kunnen maken. In onze relatie is er meer verdieping gekomen. We begrijpen elkaar beter en snappen elkaars gedrag. Het inzicht wat ik heb geleerd tijdens de opleiding kan ik zodoende prachtig delen met mijn partner. We konden nu samen het groeiproces door.

De opleidingen hebben mij veel zelfinzichten gegeven. Zo kwam ik er achter hoe het kwam dat de communicatie tussen mij en mijn moeder jaren zo slecht is geweest. We spraken wel, maar altijd over koetjes en kalfjes. Ik kon nooit spreken over mijn gevoelens. Toen we het hadden over het NLP-model met de Neurologische Niveaus zag ik dat wij ons in gesprekken op totaal verschillende golflengtes bevonden. Toen ik daar achter kwam, en begreep welk proces hierachter zat, wist ik hoe ik met haar in gesprek kon gaan.

Inmiddels heb ik een diepere relatie met mijn moeder. Ik hoef na al die jaren niet meer op mijn tenen te lopen en voel mij eindelijk op mijn gemak bij mijn eigen familie. Ik kan mijn gevoelens nu uiten en hoef niet meer over alles na te denken voor ik iets zeg.

Ik vond het een prachtige opleiding en het was een avontuur, een reis die door blijft gaan.


Anouk Lejeune, Ontwerper

Mijn interesse voor NLP werd gewekt, doordat mijn coach gebruikmaakte van NLP technieken en mij een NLP-opleiding heeft aangeraden. Naast de technieken wilde ik graag meer doelgerichtheid, heldere communicatie en meer mindfocus. De opleiding heeft volledig aan mijn verwachtingen voldaan en meer dan dat.

Het heeft mij persoonlijk veel meer gebracht dan ik verwacht had. Dat vind ik een mooi cadeau! Het is heel helend. Je krijgt ook veel spiegels voor. Het mooie aan NLP vind ik dat je zo hard met je eigen proces aan de slag gaat. Het is niet gewoon een paar techniekjes leren, je gaat echt met jezelf aan de slag.


Famke Voolstra, Account Executive

Ik voel me zekerder, fijner. Ik had altijd moeite met het delen van persoonlijke ervaringen, dacht altijd dat ik niet de moeite waard was om naar te luisteren.


Remko Delsasso, Allround Personenhulpverlener ANWB

Aan het begin van de opleiding werd gezegd, ‘maak dit de beste opleiding die je ooit hebt gehad’. Voor mij is dat waarheid geworden. Het was/is een ervaring die nog niet in woorden te beschrijven is. Ik denk dat de woorden ‘bijzonder’ en ‘kicken’ het beste passen.

De trainers in mijn NLP Practitioner-opleiding waren Sylvia de Vries en Marcel Meijlink. Deze trainers vond ik erg goed. Er was een fijn balans tussen warmte en professionaliteit. Er werd zeer vrijblijvend getraind. Daarmee bedoel ik dat niets werd opgedrongen en als je iets wilde men je daar zeer actief in begeleidt.

Als het jou tijd is en je wilt je persoonlijk ontwikkelen DOE DAN DEZE CURSUS!
Alle technieken heb je al in je, NLP leert je hoe je ze kan gebruiken wanneer jij dat wilt.


Marcel Praamstra, ING Nederland

De practitioner-opleiding was voor mij een geweldige ervaring. En ervaring bedoel ik dan in de letterlijke zin van het woord, want het is nog niet zo gemakkelijk om te beschrijven wat er in zo’n week gebeurt.

Je kunt er boeken en artikelen over lezen, filmpjes op internet bekijken, maar pas als je het zelf meemaakt tijdens een opleiding, voelje wat NLP voor je kan betekenen. Hoewel dit door velen wordt gedacht, is NLP niet zweverig, maar direct toepasbaar in de praktijk. Al met al een ‘life-changing experience’!


Therese de Bruin,

Je mentale kracht, focus en effectiviteit in het dagelijkse leven zijn gericht op je doel. Fantastisch gevoel.


Ben Meijer, ICT-Mederwerker

Dat de NLP Practitioner opleiding mij echter zulke hoogtepunten, zulke mooie momenten, ervaringen en zoveel stof tot nadenken op zou leveren…dat had ik vooraf niet kunnen bedenken.


Monique Koopman, Algemeen Directeur

De NLP Practioner heb ik ervaren als een mooie basis opleiding die zeker zijn vervolg gaat krijgen.

Ik heb mij inmiddels aangemeld voor de zomer Master Practioner en de NLP Master Coach opleiding.
NLP biedt mooie technieken voor snelle persoonlijke ontwikkeling en die van cliënten of medewerkers.

De trainers van UNLP zijn professioneel, betrokken en in staat om alle niveaus van deelnemers op plezierige wijze mee te nemen in het leren van de verschillende technieken. De 8 dagen opleiding zaten voor mij vol van grotere en kleinere cadeautjes van persoonlijke ontwikkeling/inzichten!


Proudy Toxopeus, Psychomotorisch Kindertherapeut

De lokatie, inclusief maaltijden en sfeer in Vught was, om te beginnen, TOP! De opleiding was overdonderend, sprankelend en teveel van het goede. Ik wist alleen waar NLP de afkorting van was.

Ik dacht: ik laat me verrassen; nou ja dat was dus ook zo! En 7 dagen volop en alleen met 1 ding bezig zijn heeft iets fantastisch,ook! Ik heb enorm genoten van al die positiviteit! En van de vertrouwelijke en oprechte sfeer die er was!

De trainers hebben gezorgd voor dat veilig klimaat! Heel veel dank daarvoor; dat is de basis! Zij zijn het levende bewijs van een aantrekkelijke en succesvolle opleiding.

Ook zeer waardevol dat er nog twee coaches bij waren, zodat er bij oefeningen steeds bijgesprongen kon worden.

Ik heb veel aan de opleiding gehad, pas veel van de geleerde technieken en vaardigheden toe en wil bepaalde zaken verder uitdiepen en me eigen maken.

Al met al, TOP!


Anja Vreeburg, Taaltrainer Expats

De Intensieve Practitioner Opleiding in Grolloo was een inspirerend avontuur. De ervaren trainers maakten het voor 12 mensen in onze groep, die elkaar totaal niet kenden, mogelijk om zowel gezamenlijk als individueel het diepe in te duiken. We zijn allemaal verfrist boven water gekomen!

Tip: Gun jezelf ook zo’n mentale onderhoudsbeurt.


Evelien Vinke,

Ik heb de opleiding als zeer prettig en leerzaam ervaren. Doordat je een volle week lang achter elkaar met een groep mensen bij elkaar bent die allemaal open staan om dingen te leren en te ervaren, bouw je echt een band op met elkaar. Maar op de eerste plaats leer je heel veel over jezelf en hoe je jezelf kunt helpen en meer constructieve vaardigheden aan kunt leren.

Tijdens de NLP Practitioner Intensief heb ik kennis gemaakt met 2 trainers: Marcel Meijlink en Sylvia de Vries. Zij waren zeer gemotiveerd en legden de leerstof op een duidelijke manier uit. Wanneer er iets te vragen/op te merken viel kon dit ten alle tijde.

Je kunt in boeken en op het internet veel lezen over NLP, net als wanneer bekenden vertellen over hun ervaringen met NLP. Een kanttekening hierbij is wel: lezen/horen is niet ervaren! Om de stof van NLP compleet te vatten is het essentieel om bepaalde oefeningen zelf te ervaren!


Michiel Roelofs, Bouwkundige

Ik heb de NLP Practitioner Intensief gevolgd, een goede opleiding met veel snelheid en inhoud. Dit spreekt mij erg aan. De setting van de groep, qua achtergrond uiteenlopende anderen deelnemers, heeft veel meerwaarde. De trainers in mijn opleiding, Syvlia de Vries en Marcel Meijlink, zijn ronduit goed. Ook prettig dat er extra begeleidende coaches aanwezig zijn.

Ik kan iedereen een NLP-opleiding aanraden. Bekijk eventueel verschillende instituten om jouw eigen mening te vormen en voer een kennismakingsgesprek met een van de UNLP-trainers. Ik kan alleen maar benadrukken dat UNLP mij wel erg goed bevallen is!


Astrid Eenig, Docent Economie & Therapeut

Ik zocht een geaccrediteerde opleiding en kwam tijdens mijn zoektocht bij UNLP terecht. Zij zijn internationaal geaccrediteerd en ik was onder de indruk van hun portfolio.

Ik had de opleiding in eerste instantie uitgezocht omdat ik NLP als therapeut goed kon gebruiken. Nu heb ik het gevoel dat ik er echt zelf ook beter van ben geworden. Ik heb geleerd hoe ik mezelf rustiger en meer in balans kan krijgen. Dat vind ik zelf een echte toevoeging.

De opleiding heeft mij veel gebracht. Mijn zelfvertrouwen is vergroot, ik heb veel meer lef gekregen (ik kan heel veel en wil heel veel maar ik durfde het niet) en mijn doelgerichtheid, focus op mijn doel is versterkt. Mijn doel was heel troebel en is nu heel duidelijk geworden. Ik weet waar ik heen wil en ben daar ook al mee bezig. Je leert jezelf beter kennen, je leert beter inspelen op je omgeving, je leert rekening te houden met de ander en tegelijkertijd leer je je grenzen beter bewaren.


Rina Smorenberg,

Ik heb over NLP in het onderwijs gelezen. Dat was een erg theoretisch boek. Om handvatten te krijgen binnen mijn werkveld ben ik, op aanraden van een vriend, de NLP Practitioner opleiding bij UNLP gaan volgen. Ik kwam ook veel dingen van mezelf tegen en dat is alleen maar mooi mee genomen. De opleiding heeft aan mijn verwachtingen voldaan en veel meer dan dat! Je krijgt zoveel mooie dingen aangereikt waaronder inzichten in je eigen handelen. Daarnaast zijn er de inspirerende mede-deelnemers waar je ook weer veel van leert.

Drie kernwoorden; inspiratie, handvaten, zelfkennis/zelfinzicht.


Tjalling Eekman, Fysiotherapeut

Bruno Billiet (een van de trainers van de Familie Opsteller-opleiding) heeft mij aangeraden een NLP-opleiding bij UNLP te volgen, aangezien ik de behoefte had om iets met NLP en communicatie te doen. Ik wilde sterker zijn in mijn communicatie en zelfverzekerder worden. Ik heb dat advies aangenomen en heb de grote stap gewaagd. Voor mij was de afstand (ik ben woonachtig in Belgie) eerst een grote psychologische drempel. Om helemaal alleen naar Amsterdam te gaan, te slapen in een hostel en te verblijven in een stad waar je niemand kent, dat was wel een uitdaging.

Tijdens de opleiding heb ik veel verschillende emoties gehad. Er kwamen tal van emoties naar boven die heel mijn leven al sudderde. Een afwisseling van onrust, boosheid en frustratie. Het was zeer leerzaam om deze emoties naar boven te laten komen en ze aan te pakken. Ik ben blij dat ik de ervaringen ben aangegaan en ik heb veel van mezelf geleerd, waaronder het creëren van verbondenheid en veiligheid. Ook hoe ik daar mee wil werken. Mijn uitdaging is om dat in mijn beroep als fysiotherapeut te doen.


Jan Willem Nijman, Business Unit Manager

Ik vond het een heel motiverende en inspirerende opleiding en een hartstikke leuke groep. Veel gelachen, veel interactie met veel mensen. Ik heb veel inzicht in mezelf gekregen. Stil staan bij mezelf en mijn eigen waarden, wat gaat er in mijn hoofd om, waarom doe ik de dingen die ik doe. Ik had mezelf beloofd mezelf meer bloot te geven.

Ik heb ook echt gezocht naar dingen die diep in me zitten, die me emotioneel raken en heb dat ingebracht. Ik ben er voor mezelf geweest, t kon me bommen wat anderen er van vinden. Het lastige vind ik het te blijven toepassen. De volgende stap is nu hoe ik daar nog meer sturing aan kan geven, dat je patronen ook echt kunt veranderen. Ik vond de vorm van de opleiding heel goed. Ik wil ook volgend jaar de vervolg opleiding gaan doen. Ik heb de weekenden niet als belastend ervaren, ze gaven me juist energie.


Nadine Witteman, Holistisch Coach

Ik kende NLP van Emile Ratelband en wilde meer over mezelf leren en het toe kunnen passen in mijn praktijk. In het begin was ik nogal sceptisch, maar al snel kwam ik er achter dat het holistisch is, de balans tussen lichaam en geest. De opleiding heeft zeker gebracht wat ik voor ogen had en is een stap voorwaarts in mijn eigen ontwikkeling. Het is een van de betere opleidingen. Er wordt veel uit eigen ervaring geput wat voor mij heel belangrijk en inspirerend is. Ik zou het iedereen aanraden. Ik vind NLP heel bijzonder omdat het absoluut gelijk het mentale patroon kan doorbreken en dat vind ik echt te gek.


Nick van Kempen, Customer Service Executive

Ik ben vol enthousiasme de opleiding ingegaan en het heeft me heel veel opgeleverd. Enorm veel zelfkennis, een andere kijk op de wereld, meer respect voor het wereldmodel van de ander. Ik ben de NLP overtuigingen gaan toepassen en daar naar gaan leven. De technieken zijn duidelijk en overzichtelijk, niet zweverig en direct toe te passen. Ik pas ze vooral op mezelf toe en dat heeft direct effect. Ik werk ergens waar ik in eerste instantie weg zou moeten en ik heb nu een contract voor onbepaalde tijd. En dat komt zeker mede door NLP. Ik merk het ook om me heen, hoe ik met situaties om ga, hoe ik er tegen aan kijk. Ik krijg ook van mensen te horen dat ze vinden dat ik de afgelopen maanden enorm gegroeid ben.

Ik vind dat NLP echt op scholen gegeven moet worden zodat mensen dan in de gelegenheid zijn om doelgericht en gemotiveerd hun eigen pad te gaan bewandelen.


Carla van der Mast, Danseres

Ik was op zoek naar iets dat bij kon dragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling, waar ik zélf aan die ontwikkeling kon werken en ik ben bij UNLP terechtgekomen via iemand die zó enthousiast was en het echt een kado voor zichzelf vond. Ik gunde mij zelf ook zo’n kado en heb me opgegeven.

De opleiding draagt niet alleen bij aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, maar ik kan het ook in werk integreren. Ik kan veel meer verbindingen leggen naar werk, relatie en gezin.

Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar het onderdeel binnen UNLP dat zich richting beweging aan het ontwikkelen is (New Code), hoe er vanuit NLP de verbinding met beweging wordt gemaakt, helemaal vanuit mijn professie als danseres. Ik krijg honger naar meer en ben dankzij NLP in staat gerichter te kiezen.


Pieter van Prooijen, Innovatiemakelaar

Op werk kwam op korte termijn trainersbudget vrij. Ik wilde al langer met NLP aan de slag om meer op/bij mijn gevoelsniveau te komen. Een vriend adviseerde UNLP. Hij was erg enthousiast. Ik heb voor de zomeropleiding gekozen zodat ik het geleerde snel kon toepassen. Mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Technieken die voor mezelf werken kan ik direct toepassen en dat geeft mij persoonlijk ruimte. Ik kan mezelf meer in mijn kracht zetten en dat merk ik nu al. Het geeft mij ook energie.

Wat voor mij persoonlijk een eye-opener is geweest is dat ik de ‘mismatchers’ anders ben gaan zien; die zijn er niet om je te irriteren maar geven je opties. De zomeropleiding in Grolloo heb ik zelf als een veilige en hartelijke omgeving ervaren. Tijdens de training/opleiding is er ook veel begeleiding, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt en ik heb het als zeer prettig ervaren. Ik kan niet wachten tot het audioboek er is!


Roos Drenth, Actrice

De afgelopen 12 à 13 jaar ben ik geregeld met NLP in aanraking gekomen vanwege de trainingen die ik geef en vanwege mijn samenwerking op de toneelschool. Ook heb ik enkele boeken gelezen over NLP. Twee jaar geleden dacht ik: ‘ik wil hier een papiertje voor hebben, een diploma’.

Mijn stelling is: ‘practise what you preach” en dat wilde ik ook in de opleiding terug zien. Na een kennismakingsgesprek met Marcel Meijlink van UNLP wist ik dat ik dat bij UNLP kon vinden.

Ik had verwacht dat het voornamelijk hoofdwerk zou zijn, maar het is veel intenser dan ik had verwacht. Het is allesomvattend. Je zet direct gewenste veranderingen in. Soms best confronterend. Zodra je begint stap je het veranderproces in. Het Is niet leren achter een tafeltje. Je kunt actief handelen en verwerken en dat zorgt voor direct resultaat en daar word ik blij van.

Op het moment dat iemand behoefte heeft aan een duidelijke autonome verandering, onafhankelijk van de rest van de wereld, zeg ik; DOEN! Daarnaast is het een opleiding voor iedereen.


Eline Wierstra, Tenniscoach

Ik wilde me graag verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en technieken leren om toe te kunnen passen binnen (sport)coaching en deze verwachting is zeker uitgekomen. De opleiding heeft mij krachtige technieken opgeleverd die ik dagelijks toepas voor mijzelf en mijn cliënten. Een aanrader voor een ieder die zichzelf verder wil ontwikkelen.


Robby Hoesenie, Business Analist ABN Amro

Ik raakte in een burn-out, wist wat ik niet wilde, maar nog niet zo goed wat wel. Ik ontdekte dat ik een talent heb in het omgaan met en helpen van mensen. Toen ik in verband met mijn burn-out in aanraking kwam met een coach, wist ik dat ik mijn talent ook op die manier in wilde gaan zetten. Door Roderik Kelderman, een van de trainers van UNLP, kwam ik in contact met UNLP en ben ik gaan informeren wat coaching nu eigenlijk is en wat ik aan opleidingen nodig zou hebben om een coach te kunnen worden.

Tijdens de opleiding werd ik me ervan bewust dat ik al heel veel weet. Doordat ik bewust bewust werd van wat ik deed, leerde ik er beter mee omgaan. Ik realiseerde me vaak ‘Dat doe ik al!’ en vertrouw daardoor beter op mijn eigen gevoel. Ik ben nog meer gegroeid. Door de Practitioner opleiding ben ik steeds meer in mezelf gaan geloven en zie ik voor me dat ik mijn doelen ga halen. Het wordt concreet.

Ik merk dat anderen NLP vaak als zweverig bestempelen. Maar als je leert hoe de neurale paden werken, dan is het juist helemaal niet zweverig, maar heel concreet. Je werkt aan je dromen en doelen en leert hoe je ze kunt verwezenlijken. Dus wat dat betreft is het juist concreet en handig. Ik zou UNLP zeker aanraden en anderen adviseren zich open te stellen. ‘Ga open-minded en doe mee, go with the flow!’.


Tessa van den Broek, Online Marketing Consultant

Van collega’s hoorde ik over NLP. Een van hen gaf aan dat hij nog dagelijks profijt had van zijn NLP opleiding zowel prive als zakelijk. Deze uitspraak kwam er met zo’n overtuiging uit dat het voor mij de aanleiding was om me nu dan toch echt in te schrijven.

NLP heeft mij geleerd meer te vertrouwen op mijn gevoel. Ik heb duidelijker voor ogen wat ik wil en kan concreet stappen in de goede richting zetten om mijn doel te bereiken.

In mijn werk als online marketing consultant werk ik met verschillende mensen en de technieken die ik heb geleerd helpen mij verschillende typen mensen beter te begrijpen waardoor samenwerking gemakkelijker wordt.

Ik kan iedereen aanraden een NLP training te volgen omdat het je beweegt dingen te gaan ondernemen die je altijd al had willen doen maar om de een of andere reden toch niet deed. Na NLP ga je het gewoon doen!


Marinka Ockhuijsen, Counselor

De sterke kracht van UNLP-trainer Greetje Komdeur is dat ze weet te verbinden. Ze kon me op mijn gemak stellen tijdens mijn supervisie-weekend Familieopstellingen. Ik vond het namelijk spannend, want mijn sessie met mijn client het moest toen goed gaan. Greetje is een beetje streng, met heel veel zorg dat het goed gaat voor mij én voor de representanten en cliënten. 

Greetje stelt je gerust: ze is er om eventueel in te grijpen. Ze biedt veiligheid, en dit is precies de manier waarop ik groei in zo'n weekend. Hierdoor krijg ik het gevoel van 'ik kan het nu'!