1 16 feb.

Informatieavond

Leer in 2,5 uur alles over NLP

do 14 dec. - Amsterdam
ma 18 dec. - Antwerpen
di 19 dec. - Rotterdam

Gratis aanmelden

Brochure aanvragen

Interesse in een erkende opleiding? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07.

Download Brochure

3-Daagse Masterclass Provocatieve Beïnvloeding

Masterclass Provocatieve Beïnvloeding


Humor - Uitdaging - Liefde

Wil jij als professional of manager de dingen goed doen? Of wil je middels uitmuntend leiderschap de goede dingen doen? De 3-daagse masterclass Provocatieve Beïnvloeding is een leiderschap en mentor programma voor iedereen die een verschil wil maken in het leven van zichzelf en voor anderen.

We hoeven je niet te vertellen dat mensen gecompliceerde wezens zijn. Als manager of professional heb je soms dagelijks te maken met een scala aan irrationeel gedrag. Wil je een vinger krijgen achter deze ongrijpbare processen? En wil je minder energie kwijt zijn aan dat lastige gedrag en het juist vóór je laten werken? Dat kan met Provocatieve Beïnvloeding!


Provocatief Beïnvloeden is een uitdagende manier van werken waarbij je vermijdt dat de ander in een slachtofferrol kan gaan zitten. Door de vermijding hiervan komt de ander snel in zijn of haar kracht. Het doel van Provocatieve Beïnvloeding is dus om tegengas uit te lokken bij de ander, en de reactie hierop in de goede richting te buigen. 

Voor deze training is een beperkt aantal plaasten beschikbaar. Wij raden je aan om - wanneer je interesse hebt - je nu alvast in te schrijven. 
 

Je hebt oprecht contact met de ander en zo ontstaat er kracht bij de ander om het probleem zelf aan te pakken of te accepteren.
Een liefdevolle houding van de gesprekspartner speelt hierbij een
cruciale rol. Alleen dan, vanuit die warme verbinding kun je uitdagende
uitspraken doen. En dat zorgt ervoor dat je veel meer beweging krijgt in
de situatie. Stop je te verzetten tegen problemen en zeg 'ja' tegen de
werkelijkheid. Door acceptatie en de humor in te zien, leer je nieuwe
mogelijkheden construeren.

De training Provocatieve Beïnvloeding geeft je de kans om het gedrag van mensen (in je organisatie) te begrijpen en in veel gevallen zelfs te voorspellen. Je wordt ‘streetwise’ en bent daarmee mensen twee stappen voor. Je leert met meer luchtigheid en gemak communiceren, feedback geven, conflicten oplossen en beïnvloeden.

Deze training is bedoeld voor leidinggevende en iedereen die inzicht wil hebben in hoe Provocatieve Beïnvloeding werkt, de achtergrond wil begrijpen en toepassingen aangereikt krijgt om zelf mee aan de slag te gaan. 

Wil jij naar een hoger niveau met je inzicht in menselijk gedrag? En een fris nieuw inzicht krijgen over hoe je mensen echt kunt bewegen? Dan is deze training voor jou!

Ben je bereid om een grote impact te maken? Je gaat gegarandeerd naar huis met inzichten, technieken, handvatten en vaardigheden om veranderingen blijvend in gang te zetten.

 • Inhoud 3-daagse training
 • Adelka Vendl
 • Wat ga je leren?
 • Voor wie?
 • Veelgestelde vragen


 • De 3-daagse Masterclass biedt je een unieke kans om Provocatief psycholoog Adelka Vendl aan het werk te zien. 

  Tijdens de training leer je over de toepassing van Provocatieve Beïnvloeding. Je leert dat met de juiste mix van humor, uitdaging en verbinding bijna alles mogelijk is.


  Dag 1
  Theoretisch kader
  Verschillende stromingen in de psychologie om naar gedrag te kijken

  • Coachingspsychologie
  • Het provocatieve wereldbeeld 
  •  Vooronderstellingen die nodig zijn om je provocatieve communicatie gestalte te geven


  Praktische toepassingen De ommekeer: drie basisoefeningen van de provocatieve psychologie

  • Eerste impuls versterken en gebruiken 
  • Nieuwsgierigheid bevorderen 
  • Afraden

   

  Dag 2
  Theoretisch kader

  • De basishouding bij provocatieve psychologie
  • De vooronderstellingen in de basishouding


  Praktische toepassingen
  Begrip door uitdaging: contact met je gesprekspartner Oefeningen in uitdagen en in contact blijven

  • Humor in verbondenheid: wat kun je wel en niet maken? 
  • Uitdaging schept een goede band met je gesprekspartner 
  • Contact maken en lef hebben in het gesprek

   

  Dag 3
  Theoretisch kader

  • Groepsdynamiek vanuit een provocatief perspectief Hoe kun je het zelfoplossend vermogen in de groep stimuleren? 
  • Provocatief adviseren

   

  Praktische toepassingen Oefeningen in het probleem helder krijgen 

  • Voordelen van problemen zoeken
  • Een groep de oplossing zelf laten maken 
  • Autonomie en zelfsturing laten naar boven halen


 • Adelka Vendl
  Na haar studie arbeids- en organisatiepsychologie ontwikkelt Adelka zich als een psycholoog die graag mensen prikkelt, uitdaagt en humor gebruikt. Het is opvallend dat deze werkwijze snel de gewenste resultaten oplevert bij haar cliënten. 


  Het voeren van langdurige gesprekken met een engelen geduld past niet bij Adelka. Al snel komt ze in aanraking met een uitdagende en plagende therapie, provocatieve psychologie. Vanaf dat moment specialiseert Adelka zich als provocatief psycholoog.  Tegenwoordig traint zij hulpverleners in provocatieve gesprekstechnieken, traint teams die vastzitten en verzorgt diverse trainingen op dit gebied.


  Adelka is schrijver en auteur van het boek: U lijkt mij een vrij hopeloos geval.


 • ·       Je krijgt beter inzicht in gedrag en de intentie hiervan

  ·       Je leert de motivatie en ambitie van anderen te stimuleren

  ·       Je leert realistischer kijken naar (gedrags) problemen

  ·       Je leert problemen sneller en met minder moeite oplossen

  ·       Je vergroot je zelfvertrouwen

  ·       Je leert denken in mogelijkheden
 • Voor wie is de 3-daagse workshop geschikt?

  Deze 3-daagse workshop is zowel voor onervaren als voor ervaren professionals, leidinggevenden, trainers en/of coaches geschikt. Het werken met Adlka Vendl provocatief expert is voor iedereen waardevol.  De workshop is bij uitstek geschikt voor:


  Leidinggevenden, ondernemers, (HR)managers, directeuren, executive coaches, psychologen, docenten, loopbaancoaches, en andere geïnteresseerde professionals die met mensen en gedrag te maken hebben. • Wat zijn de voordelen voor de provocatieve psychologie als beïnvloedingmethodiek?
  Je kunt beter omgaan met manipulatiegedrag, hebt meer creativiteit in je proces en het geeft sneller langdurig resultaat. Je leert realistischer naar problemen kijken. ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’ zei Johan Cruijff. Elk probleem heeft een ‘winst stukje’ en jij leert beter die winst te begrijpen. Hiermee bereik je sneller je doel: Je mogelijkheden om  te beïnvloeden zullen veel groter worden. Soms merk je dat je aan mensen (medewerkers) moet sleuren. Je bent minder (emotioneel) moe en kan beter loslaten.


  Wat zijn de voordelen voor anderen om je heen?
  Mensen komen sneller in de actiestand. Met provocatieve psychologie kun je een enorme versnelling teweegbrengen. Anderen voelen dat je luchtiger en lichter met zaken omgaat en vinden dit prettig, minder ‘pushering’. Ze voelen meer vrijheid om jou heen. Door het gebruik van humor wordt er veel gelachen. Dit versterkt je relatie met je gesprekspartner.

  Voor wie is deze methodiek geschikt?
  Je hoeft voor deze aanpak echt geen cabaretier of heel gevat zijn. Ook niet confronterend of hard. Wel is het belangrijk dat je: - plezier beleeft om humor en luchtigheid in je gesprekken te brengen - gelooft dat dit bijdraagt tot een beter resultaat - het al wel eens doet van nature en - houdt van ‘omdenken. Dit draagt bij aan een hogere succesfactor.


  Is provocatieve psychologie te combineren met andere gesprekmethoden?
  Dat kan heel goed. Veel managers of adviseurs gebruiken modellen, maar die modellen vliegen ze dan provocatief aan. Het aspect van uitdagen en de humor neemt een groter deel in van hun sessie en daarmee wordt het effectievere.  Je denken aan kernkwaliteiten, RET, NLP, Roos van Leary of Motiverende gespreksvoering.16 februari 2018

Amsterdam

Data en tijden

16 februari 2018

17 februari 2018

18 februari 2018

Opleidingstijden: 10.00 - 17.00

Trainers
Extra informatie

- BTW-vrij 
- Fiscaal aftrekbaar 
- Inclusief:koffie & thee
- Extra korting: betaal direct met Ideal en je ontvangt 5% extra korting.

Vroegboekkorting inschrijven vóór:
10 december 2017 € 153

€ 1 300

€ 1 147