Array
(
  [combinatiekorting] => 0
  [vroegboekkorting] => 0
  [pakketkorting] => 0
  [totalkorting] => 0
)
NLP Practitioner opleiding ook iets voor jou? - UNLP | UNLP

Geaccrediteerde NLP Opleidingen

Deelnemers waarderen ons met een 9,2

Internationaal Gecertificeerde Trainers

Opgeleid door de Grondleggers van NLP

Maak kennis met onze opleidingen

Neem deel aan de gratis NLP Informatieavond

Informatieavond

Leer in 2,5 uur alles over NLP

di 12 mei - Rotterdam
di 12 mei - Tilburg
wo 13 mei - Amsterdam

Gratis aanmelden

Brochure aanvragen

Interesse in een erkende opleiding? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07.

Download Brochure

NLP PRACTITIONER OPLEIDING

Een buitengewoon programma voor hen die willen groeien en het maximale uit zichzelf en anderen willen halen.

De NLP Practitioner is een 18-daagse opleiding die afgelopen jaren duizenden mensen inzichten, vaardigheden en technieken heeft geleerd om voor communicatie, persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

Of je NLP nu wilt gebruiken voor het verbeteren van je communicatie, beter beslissingen kunnen nemen, meer inzicht wilt hebben in jezelf en anderen, je doelen wilt bereiken (afvallen, gezonder leven, financiële onafhankelijkheid) of gewoon gelukkiger wilt zijn, de NLP Practitioner opleiding zal je concrete inzichten, blauwdrukken en vaardigheden geven om dit te bereiken.

Wellicht heb je al meerdere (NLP) trainingen gevolgd op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling, of nog helemaal niets. Je hebt nu de mogelijkheid om je vaardigheden en kennis op een hoger niveau te brengen. De NLP Practitioner is meer dan een NLP opleiding. Het is een handleiding voor de rest van je leven. Het zit boordevol “aha” momenten, inzichten in jezelf en anderen en praktische handvatten.

Je krijgt ontelbare inzichten in 'waarom je doet wat je doet, je denken en je voelen'. Niet alleen van jezelf, maar ook van anderen. Met dit inzicht groei je in wie je bent en verbeter je jezelf in communicatie met anderen, relaties, werk en privé.

Je gaat je communicatie met anderen verbeteren. Je wordt onfeilbaar goed in het lezen van non-verbaal gedrag, het aangaan van verbinding met anderen, het voeren van gesprekken en het sturen van het gedrag van anderen.

Je gaat leren om je doelen te bepalen en te bereiken. Je gaat ontdekken wat je écht wilt en hoe je alle zeilen kunt bijzetten om dit te bereiken. Je krijgt een ultieme blauwdruk om ieder doel te bereiken in korte tijd. Je komt er in de NLP Practitioner achter hoeveel je kunt bereiken in 1 jaar tijd. Bijvoorbeeld om meer geld te verdienen. Of een betere of andere  carrière. Meer diepgaande relaties of meer vrienden. Betere omgang met anderen of jezelf.

Je krijgt praktische handvatten om te bepalen hoe jij je wilt voelen. Niet voor niets is de NLP Practitioner bij UNLP een handleiding voor het leven. Controle krijgen over hoe je je voelt is daarbij een waardevol instrument. In de NLP Practitioner leer jij hoe je gewenste emoties (zelfvertrouwen, zelfdiscipline, creativiteit, focus, etc.) kunt oproepen en kunt installeren.

Je gaat innerlijke conflicten aanpakken en oplossen. Aan de ene kant wil je stoppen met roken, aan de andere kant wil je je vrijheid behouden. Aan de ene kant wil je gezond leven, aan de andere kant wil je genieten. Aan de ene kant wil je op de voorgrond treden, aan de andere kant vind je het prima om op de achtergrond te zijn. Deze innerlijke conflicten kosten veel energie en remmen je om te bereiken wat je wilt. In de NLP Practitioner ga je deze oplossen zodat je krijgt wat je wilt.


Klik hier voor jouw NLP Practitioner - opleiding

Dit is wat je meeneemt na de NLP Practitioner:

  Een handleiding voor het leven

 Praktische handvatten en een notitieblok vol “aha” momenten

 Stappenplannen voor het bereiken van je doelen

 Inzicht in jezelf en waarom je doet wat je doet  

 Vaardigheden voor optimale communicatie met anderen

 Leer om vastgeroeste patronen te veranderen

 Kennis die 99% van andere trainingen overbodig maken

 Vrijheid in je denken, doen en voelen

 Verwijdering van mentale blokkades en "rem" in je leven

 Technieken om het gedrag van anderen te beïnvloeden

  Meer controle over jouw eigen leven

 En veel meer


Je volgt de NLP Practitioner opleiding op onze locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Antwerpen en Drenthe. De NLP Practitioner opleiding is een ultiem 18-daagse programma gericht op het bewust worden van onbewuste processen om vervolgens met een uitgebreid palet aan technieken vastgeroeste patronen te veranderen. Om uiteindelijk meer vrijheid te ervaren in je denken, doen en voelen. Voor jezelf of om in te zetten voor anderen. Praktisch, concreet en direct toepasbaar. 

De meeste van ons hebben grote dromen...

We willen graag goede vrienden hebben. Een liefdevolle relatie. We willen ons mentaal en fysiek sterk voelen. We willen financieel onafhankelijk zijn, een goede carrière en een gezond lichaam hebben.

Helaas weten de meeste mensen niet hoe ze hun dromen werkelijkheid moeten laten worden.

Ze spenderen 99% van hun tijd aan het reageren op de omstandigheden in plaats van zelf betekenis te geven aan hun leven. Wanneer ze wel besluiten om het een en ander te veranderen, geven ze op wanneer dit niet leidt tot het gewenste resultaat. En blijven ze uiteindelijk achter met een gemiddeld leven, dromen niet verwezenlijkt en spijt van “hoe het had kunnen zijn”.

Maar jij bent niet zoals de meeste mensen. Althans, je bent op dit moment al aan het lezen over persoonlijke groei. Waarschijnlijk weet je dat je veel meer kunt bereiken. Dat je beter kunt dan er nu uitkomt. Dat als iemand anders het kan, jij het ook kan. Je moet alleen weten hoe. Dat leer je in de NLP Practitioner opleiding.

Je gaat in de NLP Practitioner opleiding een transformerende methode ontdekken om het maximale uit jezelf en/of anderen te halen. Om blokkades uit je leven te verwijderen en datgene te bereiken waar jij van droomt.

De NLP Practitioner geeft je handvatten voor het leven. Om ultieme controle te hebben over je mindset, je emoties en je gedachten. 


Ervaringen van deelnemers

“Geweldig! Wat een ervaring! Heel veel inzichten en geweldige ervaringen opgedaan. Iedereen zou de NLP Practitioner moeten volgen.” Marcel Praamstra, agile coach

"Je mentale kracht, focus en effectiviteit in het dagelijkse leven zijn gericht op je doel. Fantastisch gevoel." Therese de Bruin, psychotherapeut

"De opleiding heeft mij veel gebracht. Mijn zelfvertrouwen is vergroot, ik heb veel meer lef gekregen (ik kan heel veel en wil heel veel maar ik durfde het niet) en mijn doelgerichtheid, focus op mijn doel is versterkt."  Astrid Eenig, netwerk marketeer

"Ik heb veel inzicht in mezelf gekregen. Stil staan bij mezelf en mijn eigen waarden, wat gaat er in mijn hoofd om, waarom doe ik de dingen die ik doe."  Jan Willem Nijman, manager


 • Algemeen
 • Waarom NLP Practitioner?
 • Verschillende opleidingsvormen
 • Inhoud van de opleiding
 • Lijst van onderwerpen
 • Waarom UNLP?
 • Voor wie?
 • Wat zeggen anderen?
 • Toelatingseisen & Accreditaties
 • Wat is inbegrepen?
 • Veelgestelde vragen

 • GEBRUIK NLP VOOR HET CREËREN VAN HET LEVEN DAT JIJ WILT. OM BEWUST TE WORDEN VAN ONBEWUSTE PROCESSEN EN TECHNIEKEN OM TE VERANDEREN

  Met de NLP Practitioner heb je de unieke mogelijkheid om je onder te dompelen in de principes, technieken en methodologie van NLP.

  Direct al vanaf dag 1 ga je de vaardigheden opdoen om controle te krijgen over hoe je je voelt. En om je communicatie met anderen te verbeteren. Om blokkades te verwijderen of te leren hoe dit bij anderen te doen. Om meer verbinding met jezelf en anderen te krijgen. En om het gedrag van collega’s, relaties, vrienden of familie te beïnvloeden.

  De NLP Practitioner-opleiding is een unieke 18-daagse opleiding geschikt voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen, communicatie naar anderen wil verbeteren en meer vrijheid wil ervaren in wie je bent, hoe je denkt, wat je voelt en wat je doet. De weekend variant is de meest gekozen onder de NLP Practitioner opleiding, naast de NLP Practitioner Dagopleiding en de NLP Practitioner Intensief. 

  Tijdens de opleiding krijg je alle handvatten en technieken om volledige controle te krijgen over je denken, doen en voelen. NLP Practitioners passen het geleerde toe in hun werk, relaties, voor persoonlijke groei en ontwikkeling.


 • De reden dat je een NLP opleiding opleiding wilt volgen is voor iedereen natuurlijk verschillend. Wel kunnen we zeggen dat er een aantal basisdoelen zijn, die voor een ieder gelden. 

  De NLP Practitioner opleiding bij UNLP richt zich op:

  1.    Bewust worden van persoonlijke processen

  2.    Verbeteren van je communicatie. Met jezelf en anderen

  3.    Inzicht krijgen in onbewuste processen en patronen (denken, doen en voelen)

  4.    Blijvend veranderen van ongewenst gedrag, gedachten en gevoelens

  5.    Aanleren van technische basiscoachingsvaardigheden

  6.    Werken met basistechnieken voor veranderwerk •                                           WELKE OPLEIDINGSVORM PAST BIJ MIJ? 


  Zoveel mensen, zoveel wensen... Vandaar dat UNLP de NLP Practitioner-opleiding in verschillende varianten aanbiedt. Alle opleidingen kennen dezelfde inhoud en hetzelfde certificaat. Wat er anders is? De intensiteit en het verloop van de opleidingsdagen. 

  NLP PRACTITIONER DAGOPLEIDING

  In de NLP Practitioner Dagopleiding zijn jouw opleidingsdagen verspreid over een compleet studiejaar. Gemiddeld doe je 8 maanden over de opleiding. De opleiding start medio september en medio februari en wordt gegeven in Amsterdam. Om de week is er één opleidingsdag. Zo zorg je ervoor dat je de stof optimaal kunt integreren in jouw dagelijkse leven. 

  NLP PRACTITIONER WEEKENDOPLEIDING

  De méést gekozen NLP Practitioner bij UNLP is de NLP Practitioner Weekendopleiding. De opleiding is verdeeld over 8 opleidingsweekenden. Op zaterdag en zondag (twee keer heb je ook training op een vrijdagavond) ga je verdiepend aan de slag met jouw persoonlijke groei. Door directe integratie van de theorie gecombineerd met jouw persoonlijke ervaringen ervaar je een bijzondere impact.   

  NLP PRACTITIONER ZOMEROPLEIDING

  Als er één opleiding uniek is binnen onze Practitioner-opleidingen dan is het de NLP Practitioner Zomeropleiding. Vakantie én opleiding in één. Even helemaal de boel de boel laten en je onderdompelen in jouw eigen persoonlijke groei. Deze opleiding is verdeeld in 2 blokken van 8 dagen en 1 blok van twee dagen, waarvan de laatste twee van de blokken op onze buitenlocatie in Drenthe plaatsvindt. Hier zullen ook extra avondprogramma's zijn als een wijnproeverij, BBQ, en diverse optionele workshops. 


 •        HOE ZIET DE INHOUD VAN DE OPLEIDING ERUIT?


  Blok 1 (DAG 1, 2 EN 3): PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

  In dit blok ga je kennismaken met NLP en hoe je dit kunt inzetten voor jezelf en in communicatie met anderen. Je leert het proces van persoonlijke verandering, onbewust leren en hoe je gedachten invloed hebben op je emoties en gedragingen. Daarnaast ga je leren om snel en diepgaand contact aan te gaan met anderen. Je gaat leren om op diverse niveaus te communiceren en hierbij gebruik te maken van onbewuste signalen. Je leert om mensen verbaal- en non-verbaal te lezen en aan te sluiten op zijn of haar leefwereld. Met die vaardigheid in de vingers kun je (onbewuste) blokkades, motivatie, belemmeringen, doelen en intenties identificeren en beïnvloeden. Dit alles leer je op zowel bewust als onbewust niveau via oefeningen, rollenspellen en live-demonstraties. Een greep uit de onderdelen in blok 1:  

  ·      Communicatiemodel

  ·      Wat NLP is (en niet)

  ·      Kracht van focus

  ·      Niveaus van communiceren en (onbewuste) verandering

  ·      Outcome model voor doelen stellen op onbewust niveau

  ·      4-staps leermodel

  ·      Representatiesystemen 

  ·      Sleutels voor diepgaande verbinding

  ·      Onbewuste werking van mentale associatie

  ·      Pijn-plezier principe

  ·      Drie elementen van NLP: houding, technieken en filosofie

  ·      Zintuiglijk waarnemen tot in perfectie

  ·      Interpreteren en beïnvloeden van non-verbaal gedrag

  ·      Persoonlijke verandering op een veilige manier

  ·      NLP vooronderstellingen

  ·      En meer…


  BLOK 2 (DAG 4 EN 5): DE KRACHT VAN GEDACHTEN

  Wordt je soms overweldigd door zorgen? Ervaar je regelmatig stress, zenuwen of angst? Je gedachten zijn ongekend krachtig. Goed als het positieve gedachten zijn die je helpen om je rustig of vol zelfvertrouwen te voelen. Je gedachten worden een obstakel wanneer het je tegenhoudt om te zijn wie je wilt zijn. Om je doelen te bereiken of je goed te voelen waar en wanneer je wilt. In dit blok ga je leren om je gedachten snel en blijvend te beïnvloeden. Je leert om de emotionele impact van negatieve herinneringen los te laten, je interne criticus uit te schakelen en negatieve gedachten te verwijderen. Na dit blok ben je meester in het manipuleren van je eigen gedachten. Zorgen voor de toekomst zijn verleden tijd en negatieve herinneringen blijven waar ze horen: in het verleden. Een greep uit de onderdelen in blok 2:  

                      

  ·      Submodaliteiten: leren ontdekken en veranderen van je interne film

  ·      Hoe je gedachten bepalen hoe je je voelt en wat je doet

  ·      Mappping accross: leren van persoonlijke mentale strategieën    

  ·      Visuele Swish: de techniek voor het afleren van slechte gewoontes

  ·      Elimineren van negatief denken in een paar minuten

  ·      Voor eens en altijd af van slapeloosheid

  ·      Kinethetische swish: het inzetten van patroondoorbreking voor persoonlijke groei

  ·      Gevoelens van angst, zenuwen en rusteloosheid stop zetten

  ·      Jezelf motiveren voor eindeloze energie, inspiratie en motivatie 

  ·      Interne dialoog: je negatieve stem(men) voor altijd uitschakelen

  ·      Stress verwijderen uit je leven

  ·      En meer…


  BLOK 3 (DAG 6 EN 7): EMOTIONEEL MEESTERSCHAP

  In dit blok ga je aan de slag met je emotionele brandstof. Enerzijds leer je om de negatieve impact van ervaringen uit het verleden te neutraliseren. De herinneringen blijven, maar de emotionele impact die je blokkeren in het dagelijkse leven wordt hiermee verwijderd. Anderzijds leer je in dit blok om positieve gevoelens meer te (her)activeren in je denken, doen en voelen. Hierdoor kun je veel meer jezelf zijn en voel je je vrij, krachtig en in balans. De volgende stap is het loslaten van negatieve gewoontes en het creëren van goede gewoontes. In dit blok ga je leren om emoties voor je te laten werken in plaats van tegen je. Doelen worden hierdoor makkelijker bereikbaar, het leven gaat gemakkelijker en relaties zijn meer vloeiend. Een greep uit de onderdelen in blok 3:  

    

  ·      Goede gevoelens (zelfvertrouwen, rust, kracht) activeren waar/wanneer je wilt

  ·      Emotionele impact van belangrijke negatieve gebeurtenissen neutraliseren

  ·      Leren om je goed te voelen zonder reden

  ·      Collapsing anchor: Identificeren en elimineren van emotionele stoorzenders

  ·      Verankeren en (her)activeren van onbewuste hulpbronnen in je hele systeem

  ·      Minder gevoelig te worden voor negativiteit van anderen

  ·      Slechte gewoontes elimineren door toevoer van de juiste brandstof 

  ·      Change Personal History: loskoppelen van beperkende emoties uit verleden

  ·      Creëer zelfvertrouwen en rust bij presentaties, sollicitatiegesprekken, etc.

  ·      En meer…


  BLOK 4 (DAG 8, 9 EN 10): BLOKKADES DOORBROKEN

  Dit wordt een blok die je de rest van je leven zult onthouden. Het staat vol met het ontdekken en conditioneren van ongekende energie, positiviteit en transformatie. Lezen over NLP is goed, maar het werkelijk voelen en verankeren van transformatie en doorbraak is essentieel. Vervolgens ga je dit toepassen op je doelen. Met alle obstakels uit de weg, ga je ontdekken wat je werkelijk wilt. Daar waar je passie, je potentieel en je energie is gehuisvest. Twee dagen van dit blok ga je zelf en je omgeving merken in hoe je in het leven staat, hoe je bezig met datgene wat je wilt, hoe je omgaat met anderen en hoe je in je vel zit. Een greep uit de onderdelen in blok 4:  

   

  ·      Ontdekken van onbewuste blokkades

  ·      Doorbreken van beperkende overtuigingen

  ·      Installeren van positieve overtuigingen

  ·      Creëren van congruentie tussen hoofd, hart en buik

  ·      Het identificeren van diepliggende, onbewuste drijfveren

  ·      Bepalen van datgene wat je werkelijk wilt

  ·      Conditioneren van het gevoel van succes en doorbraak

  ·      Deconditioneren van ongewenste patronen in denken, doen en voelen

  ·      Ontdekken en verankeren van maximale potentieel 

  ·      En meer…

   

  BLOK 5 (DAG 11 EN 12): MEESTER IN TAAL

  De kracht van taal kennen we allemaal. Het zorgt ervoor dat bizarre ideeën van dictators wijdverspreid worden geaccepteerd. Het zorgt er ook voor dat een eerste gesprek uitmondt in een liefdesrelatie. Of dat je geïnspireerd raakt door iemand die je weet te raken op zielsniveau. Het mooie van taal is dat het te leren is. Eén van de verdiensten van NLP is dat het in kaart heeft weten te brengen wat excellente communicators (niet) doen. Om dit vervolgens te leren aan een ieder die de kracht van taal goed kan gebruiken. Bijvoorbeeld in je werk als manager, als partner, ouder, vriend(in), leraar, politicus of verkoper. Een greep uit de onderdelen in blok 5: 

   

  ·      Word een excellente communicator 

  ·      Leer communiceren en beïnvloeden op onbewust niveau

  ·      Ontdek wanneer iemand onzin praat of niet weet waar ‘ie het over heeft

  ·      Leer snel tot de kern te komen in ieder gesprek, vergadering of presentatie

  ·      Wordt degene die opvalt in de menigte door wat je zegt

  ·      Herkaderen: maak recht wat krom is. Of andersom. 

  ·      Begrijp je gesprekspartner werkelijk in denken, doen en voelen

  ·      Dieptestructuur: Kom erachter te komen wat iemand écht bedoeld. 

  ·      Leer om altijd een ander perspectief te zien en te voelen

  ·      Ontdek hoe het voelt om een ander te zijn

  ·      Wordt meester in ‘smalltalk’ en diepgaande gesprekken

  ·      En meer…

  BLOK 6 (DAG 13 EN 14): GROTERE GEHEEL

  Veel mensen hebben de ervaring dat ze ondanks intens werken aan zichzelf steeds weer dezelfde problemen tegenkomen. Patronen in ons leven ontstaan niet zomaar of toevallig. We creëren deze bewust, maar vooral onbewust, beïnvloed door de systemen waar we deel van uitmaken. Je manier van denken, je overtuigingen en gedragspatronen worden niet alleen gevormd vanaf je geboorte en vanuit je eigen persoonlijkheid, maar vinden vaak hun oorsprong in je familie. Familieopstellingen nodigen uit om nieuwe toegangswegen tot een gelukkig leven te ontdekken. Familieopstellingen maken de onbewuste patronen duidelijk die door generaties heen worden overgedragen. Ze bieden inzichten op een heel diep niveau en geven een aanzet om je leven positief te veranderen. Een greep uit de onderdelen in blok 6:    

  •      Hoe vind ik meer rust in mezelf?

  •      Strategieen: Wat doe je op mentaal vlak om tot bepaald resultaat te komen?

  •      Hoe komt het dat ik steeds tegen dezelfde problemen/emoties aanloop?

  •      Wat is er voor nodig om helemaal in mijn kracht te gaan staan?

  •      Wat houdt mij tegen om mijn eigen leven vorm te geven?

  •      Ik wil graag meer vanuit mijn hart leven. Hoe verbind ik hoofd, hart en buik?

  •      Familieopstellingen: Onderzoek van persoonlijke systemische dynamieken

  •      Hoe te stoppen met het leiden van het leven van iemand anders

  •      Onverklaarbare angsten en blokkades

  •      Het gevoel hebben het leven niet echt te leven

  •      Ontbreken van daadkracht, doorzettingsvermogen of plezier

  •      Laten stromen van liefde, energie en kracht

  •      En meer…

  BLOK 7 (DAG 15 EN 16): TRANSFORMATIE

  In dit blok staat het werken met tijdlijnen centraal. Een tijdlijn is een (denkbeeldige) lijn, die alle gebeurtenissen uit iemands leven in chronologische volgorde met elkaar verbindt. Herinneringen uit het verleden én toekomstige doelen en dromen. Je zou het kunnen vergelijken met een ‘rode draad’ of ‘levensweg’, die door iemands verleden, heden en toekomst loopt. Het werken met tijdlijnen is een praktische, snelle en effectieve manier om beperkingen uit het verleden op te ruimen en toekomstige doelen gemakkelijker te bereiken. Emoties waarmee in dit blok vooral mee wordt gewerkt zijn schuld, schaamte, boosheid en verdriet. Dit alles op een nuchtere, veilige en doelgerichte wijze. Een greep uit de onderdelen in blok 7:

  ·      beperkende emoties loslaten 


  ·      beperkende overtuigingen veranderen 


  ·      toekomstige doelen gemakkelijker bereiken 


  ·      Visual Squash: Ontdekken en oplossen van innerlijke conflicten

  ·      Op diepgaand niveau aanpakken van slechte gewoontes

  ·      Creëren van een aantrekkelijke toekomst

  ·      Loslaten van negatieve gebeurtenissen uit het verleden

  ·      Vrijmaken van energievretende emoties zoals boosheid en schaamte

  ·      Makkelijker bereiken van doelen

  ·      En meer…

    

  BLOK 8 (DAG 17 EN 18): INTEGRATIE

  De NLP Practitioner wordt afgesloten met een certificeringsweekend. Hierin ga je onder begeleiding van je NLP trainer(s) en coaches NLP techieken uitvoeren op jouw mededeelnemers. Er vindt een evaluatie plaats op jouw vaardigheden en persoonlijke groei. Het is een unieke mogelijkheid om je NLP vaardigheden te verfijnen en aan te scherpen. Er is geen (centraal) examen of theorietoets of iets dergelijks. 


 • DE NLP PRACTITIONER OPLEIDING BESTAAT UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN

  Onderwerpen die je in ieder geval wilt terugzien en waar je de trainers van UNLP aan kunt houden:

  1. Rapport:
   maken en behouden van snel en diep contact en betrokkenheid.
  2. Synchronisatie van verbale en non-verbale communicatie:
   match, mismatch, backtrack, etc.
  3. Representatiesystemen herkennen bij anderen en bewust inzetten:
   visueel, auditief, etc.
  4. Oogbewegingen:
   herken interne processen bij anderen door middel van oogbewegingen.
  5. Predikaten: 
   ontdekken en herkennen van taalpatronen bij jezelf en anderen.
  6. Observeren en kalibreren:
   ontwikkelen van een zeer scherp observatievermogen.
  7. Gedachten en emoties: 
   herken en speel in op gedachten en emoties bij anderen.
  8. Collapsing anchors: 
   Neutraliseren van ongewenste emoties zoals woede, angst en onrust.
  9. Ankeren: 
   visuele, auditieve en kinesthetische ankers plaatsen bij jezelf en anderen.
  10. Metamodel: 
   het zuiveren en preciseren van je taalgebruik: doorbrekende vragen stellen.
  11. Milton model: 
   hypnotisch taalgebruik. Gebruik taal om anderen (positief) te beïnvloeden.
  12. Interne communicatie: 
   ontdekken en veranderen van je interne communicatie.
  13. Submodaliteiten:
    je interne werkelijkheid bepaalt sterk je gedrag, gedachten en gevoelens.
  14. Index computation:
   aandacht verdelen in interne processen, toestand en extern gedrag.
  15. Fysiologie van de vermogende staat:
   betreed via je lichaam gewenste gemoedstoestanden.
  16. Associatie-dissocatie: 
   leer snel te wisselen tussen perceptuele posities.
  17. Herkaderen (reframing): 
   veranderen van de betekenis van een ervaring.
  18. N-stapsherkadering: 
   Het opheffen van automatisch, onnuttig en terugkerend gedrag.
  19. Ruimtelijke ankering: 
   gebruik van de ruimte voor onbewuste beïnvloeding.
  20. Verbale herkadering: 
   veranderen van overtuigingen via taal.
  21. Hulpbronnen: 
   palet van positieve emoties, gedrag en gedachten uitbreiden.
  22. Swish-techniek: 
   Automatische ongewenste gewoontes vervangen voor gewenst gedrag.
  23. Change personal history:
   je persoonlijke geschiedenis veranderen.
  24. Mapping accross: 
   een hulpbron, vermogende stemming installeren.
  25. Parts: 
   tegenstrijdigheden en deelpersoonlijkheden opsporen en in harmonie brengen.
  26. Liefdesstrategie:
   de mentale strategieën van liefde stellen.
  27. Visual Squash: 
   oproepen, oplossen en integreren van delen, conflicten of polariteiten.
  28. Chunken: 
   werken met de organisatie van een geheel. Bijvoorbeeld lateraal chunken.
  29. Perceptuele posities:
   het verzamelen van meer informatie en het oplossen van conflicten.
  30. Allergie-proces: 
   blijvend herprogrammeren van het immuunsysteem voor allergieën.
  31. Fobieën-techniek: 
   afkomen van specifieke fobieën: kleine ruimtes, spinnen, vogels e.d.
  32. Trauma-techniek: 
   oplossen van diepgaande trauma’s (incl. PTSS)
  33. Metaforen: 
   onderbewuste impact en transformatie door communicatie in andere context.
  34. Opsporen van denkstrategieën: 
   decoderen en opsporen van vastgeroeste (denk)patronen.
  35. De 6 neurologische niveaus: 
   persoonlijke congruentie. Hoofd, hart en buik in harmonie.
  36. Outcome model: 
   helderheid hebben en 100% zeker je doel bereiken. Voor congruentie tussen het bewustzijn en onderbewuste.


 • Niet voor niets is UNLP het grootste opleidingsinstituut van Nederland. Inmiddels hebben duizenden mensen de NLP Practitioner gevolgd en profiteren er nog dagelijks van. Waarom kiezen mensen voor UNLP om hun NLP Practitioner te doen en niet ergens anders? Dit zijn de 14 meest gehoorde redenen:


  1. Hoogste accreditatie in Nederland, door zowel de NVNLPIANLP als de ABNLP      


  2. Meest uitgebreide NLP opleiding in Nederland     

  3. Ideaal doordat je de NLP Practitioner opleiding in een vorm kunt volgen zoals jij het prettig vindt: in de weekenden, intensief of één dag per twee weken. 

  4. Kleine groepen zodat er veel ruimte is voor aandacht en persoonlijke begeleiding


  5. Gratis herhalen! Eenmaal een NLP Practitioner-opleiding bij UNLP gevolgd, dan mag je hem áltijd gratis reviewen! Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch/koffie/thee)! 

  6. Opleidingslocaties centraal gelegen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Antwerpen en Drenthe, goed bereikbaar met o.v. en eigen vervoer

  7. Levenslang "abonnement" op de trainers en deskundigen van UNLP. Ook ná de opleiding


  8. Trainers zijn persoonlijk opgeleid door o.a. dr. Richard Bandler en dr. John Grinder

  9. Gerenommeerd opleidingsinstituut met jarenlange ervaring op het gebied van NLP

  10. Met uitgebreide mogelijkheden voor doorstroom naar specialistische opleidingen.

  11. Geen loze beloftes, maar wetenschappelijk onderbouwde kennis, methoden en technieken


  12. UNLP trainers kenmerken zich door concrete, praktische en nuchtere aanpak 

  13. Er wordt veel gewerkt in duo-training: 2 trainers voor de groep die ervoor zorgen dat je optimaal kunt leren.

  14. De opleidingsmentoren, die de trainers en deelnemers begeleiden tijdens oefeningen, zijn van hoogstaand niveau: zij volgen (of volgden) de NLP Coach IANLP of NLP Trainersopleiding.

  15. Gemiddeld besteden UNLP trainers 2 maanden wereldwijd om up-to-date kennis op te doen en deze te integreren in de NLP opleidingen hier in Nederland


 •                                    VOOR WIE IS DE NLP PRACTITIONER GESCHIKT? 

  Hoe zorg je ervoor dat je invloed krijgt op je denken, doen en voelen? Dat je zelf bepaalt hoe je leven eruit ziet, wat je bereikt en belangrijk vindt. NLP is voor iedereen die wilt groeien en ontwikkelen. Als je het maximale uit jezelf wilt halen. Als je investeren in jezelf de moeite waard vindt. In de opleiding zitten mensen met uiteenlopende achtergronden wat betreft opleiding, leeftijd, interesses en beroepen. De opleiding is bij uitstek geschikt voor 3 doelgroepen: 

  1. Voor een ieder die NLP wilt inzetten voor persoonlijke groei. Bijvoorbeeld omdat je beter wilt gaan communiceren, meer controle wilt krijgen over hoe je gedachten, meer ruimte wilt creëren in hoe je je voelt of minder gevoelig wilt zijn voor oordeel van anderen. Maar ook als je wilt leren om je doelen beter te bereiken, succesvoller wilt zijn in hetgeen je wilt bereiken of positiever in het leven staan.

  2. Voor een ieder die NLP wilt inzetten voor zakelijke doeleinden. Wanneer je meer invloed wilt uitoefenen op medewerkers of collega's, diepgaande verbinding wilt aan kunnen gaan met anderen, andere mensen beter wilt leren begrijpen. Maar ook om teams beter te laten samenwerken en functioneren, productiever te zijn in je werk en meer authentiek leiderschap te tonen. 

  3. Coaches, trainers en consultants.  Met de opleiding krijg je diepgaand inzicht in de (onbewuste) psychologie van persoonlijke ontwikkeling en leer je om snel en transformationele interventies te doen voor een gezond functioneren van cliënten, deelnemers, medewerkers en patiënten.


  Beroepen die veel vertegenwoordigd zijn: leraar, accountant, manager, adviseur, makelaar, teamleider, (huis)arts, psycholoog, fysiotherapeut, accountmanager, directeur, therapeut, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, trajectbegeleider, consulent, maatschappelijk werker, activiteitenbegeleider, hoofd afdeling, inkoper, redacteur, sales manager, technicus, marketeer. • Er zijn al veel deelnemers voor jou geweest die bij UNLP hun NLP Practitioner opleiding hebben gevolgd. Onderstaand zie en hoor je enkele van deze deelnemers die bij UNLP de Practitioner Dag, Weekend, Intensief of Zomeropleiding hebben gevolgd.   'Wat vond ik van de trainers? Het spontane, het uitnodigende,
  het kwetsbare... Ik zou het zeker aanraden om NLP te gaan volgen!'

  'De Practitioner is voor mij in één woord te vangen: INZICHT'


  'Je leert op een heel andere manier met andere mensen omgaan.
  Een verrijking voor het leven.'


  'UNLP is een warm bad. Allemaal leuke mensen hier!
  De trainers hebben een passie en gedrevenheid om het over te brengen.'
  'Het gaat zoveel verder dan alle trainingen die ik tot nu toe als manager heb gehad'


  'Het is een heel praktische opleiding, waarin je veel kunt oefenen en zelf kunt ervaren'
  'Ik heb geleerd om snel communicatiepatronen te herkennen, om een werkelijke klik met mensen te maken.'


 • WAT ZIJN DE TOELATINGSEISEN?

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist voor deze opleiding. De opleiding is open voor iedereen, met verschillende achtergronden in werkervaring en opleiding. Wel heb je tenminste MBO/HBO werk- en denkniveau nodig om succesvol te opleiding te kunnen doorlopen. 


  WAT IS DE STUDIEBELASTING?

  De NLP Practitioner opleiding is een intensieve opleiding. Naast de 18 dagen (130 uur) intensieve training zijn er maandelijkse intervisie-bijeenkomsten met collega deelnemers. Ook ben je buiten de opleidingsdagen met de stof bezig. Veel van de stof kun je direct in de praktijk brengen, in gesprekken die je voert of tijdens observaties die je doet (bijvoorbeeld tijdens een middagje op een terras zitten). Een lijst met aanbevolen literatuur is beschikbaar, maar niet verplicht om de opleiding succesvol te doorlopen. Eenvoudig gezegd ben je, naast de opleidingsdagen, zo'n 3 tot 4 uur per week bewust bezig met de opleidingsstof.  


  WAT ZIJN DE ACCREDITATIES VAN UNLP?

  Bij UNLP vinden we het belangrijk dat de opleidingen (extern) geaccrediteerd en gecontroleerd wordt. De NLP Practitioner opleiding voldoet aan de hoogste eisen van accreditatie. De opleiding is geaccrediteerd door o.a. de prestigieuze IANLP (International Association for NLP), de NVNLP (Nederlandse Vereniging van NLP) en de ABNLP (American Board of NLP), de SKJ en is als onderwijsinstelling geregistreerd in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).


        
 • DIT IS WAT JE KRIJGT BIJ DE NLP PRACTITIONER OPLEIDING:

  • 18 energieke en inspirerende opleidingsdagen
  • Uitgebreide syllabus (in zowel e-boek als gedrukte variant)
  • Volledig erkend certificaat NLP Practitioner. Accreditatie door o.a. NVNLP / IANLP / ABNLP
  • Volop mogelijkheden voor intervisiegroep, ook na de opleiding
  • Veel oefenmogelijkheden door de Online Leeromgeving (die ook na jouw opleiding voor je actief blijft). 
  • Veel ruimte voor persoonlijke, 1-op-1 begeleiding en mentoring.
  • Inclusief koffie & thee arrangement
  • Op onze locaties in Rotterdam, Amersfoort & Drenthe inclusief lunch
  • Variatie aan ervaren en gerenommeerde NLP trainers en experts
  • Verzekerd van de meest up-to-date inzichten vanuit NLP en praktische psychologie
  • Levenslang “abonnement” op  trainers en deskundigen van UNLP. Ook ná de opleiding
  • Altijd de mogelijkheid om gratis de opleiding opnieuw te volgen. (je betaalt dan alleen de lunch/koffie/thee)
  • Nieuw: Coachingsessie met opleidingscoach t.w.v. € 100,00 (optioneel)
  • Nieuw: Het nieuwe MIND-YOGA programma voor op je iPod, met de geheimen tot visualiseren, t.w.v. € 45,00


  INCLUSIEF GRATIS NLP AUDIOPROGRAMMA MET NLP-TECHNIEKEN T.W.V. € 750,00

  In een digitale leeromgeving kun je verschillende NLP-technieken terug luisteren die je geleerd hebt tijdens de NLP Practitioner Weekendopleiding. Door gebruik te maken van het NLP Audioprogramma kun je de technieken extra oefenen of toepassen op jezelf. • VRAAG 1: HOE GROOT IS DE IDEALE NLP GROEP?
  Bij sommige instituten – vooral in het buitenland – zit je veelal met enkele honderden mensen in een NLP Practitioner opleiding. Veel, vooral kleinere en beginnende instituten, zijn er trots op dat ze kleine groepen van maximaal 6 of 8 deelnemers hebben. Zowel een groep van 100 als van 8 is verre van ideaal. Het nadeel van zo’n kleine groep is dat je met veelal dezelfde mensen aan het oefenen bent en je vaardigheden op een bepaald moment afvlakken en niet meer verder ontwikkelen. In een groep van 100 of meer is er nauwelijks persoonlijk contact mogelijk met de trainers, wat bij een NLP Practitioner opleiding wel een must is. Een ideale groepsgrootte voor NLP (Master) Practitioner opleidingen is vanaf 12 tot maximaal 50 deelnemers. Er is in zo’n groepsgrootte voldoende interactie, variatie en groepsdynamica. Een vuistregel: Let er op dat voor elke 7 deelnemers er 1 begeleidende NLP coach of assistent-trainer aanwezig is. Voor 20 deelnemers dus 3 coaches, voor 30 deelnemers 4 coaches, etc. 

  Een NLP Practitioner bij UNLP kent tenminste 12 deelnemers. Gemiddeld genomen zijn de opleidingsgroepen bij UNLP tussen de 16 en 26 deelnemers. 


  VRAAG 2: WAT IS NLP?
  NLP is een verzameling van mentale technieken die je kunt inzetten voor allerlei doeleinden. Om beperkende overtuigingen om te zetten in versterkende overtuigingen, om je emoties beter onder controle te krijgen, om angsten zoals spreken in het openbaar tegen te gaan.

  Ik weet nog heel goed dat ik een spreekbeurt op school moest houden. Ik werd al zenuwachtig bij de gedachte alleen dat ik voor de hele groep moest praten.  En wat zei mijn moeder: “Doe alsof alle mensen in de klas, inclusief de meester, naakt zijn!” Een hele eenvoudige en effectieve techniek die ik als klein kind van mijn moeder meekreeg. NLP is in de jaren 70 bedacht door Richard Bandler en John Grinder en sindsdien zijn er honderden uitermate effectieve mentale technieken ontwikkeld om uiteindelijk meer vrijheid te creëren in hoe je je voelt, wat je denkt en hoe je wilt zijn.  VRAAG 3: IS NLP THERAPIE?
  Nee, NLP is geen therapie. Je kunt er wel typische therapeutische problemen mee oplossen. NLP is bedoeld voor mensen die willen groeien en ontwikkelen. NLP betekent vrijheid. Vrijheid om te kiezen of je boos wordt om die ene vervelende collega of familielid of dat die persoon je juist rust geeft of kracht. Vrijheid om te kiezen of je angstig wordt als je een presentatie moet houden of dat het je juist zelfvertrouwen of energie geeft. Vrijheid om je te voelen zoals je wilt, vrijheid om je te gedragen zoals je wilt en vrijheid om te zijn wie je wilt zijn. Kortom: vrijheid om je doelen en dromen te volgen en te bereiken. Dat is NLP en dus is NLP voor iedereen geschikt die zichzelf wil verbeteren.  VRAAG 4: KUN JE EEN VOORBEELD GEVEN VAN EEN NLP TECHNIEK?
  Het kunnen volgen en interpreteren van oogbewegingen is een typische NLP techniek. In de Practitioner opleiding word je uitermate bekwaam in het observeren van anderen. Oogbewegingen vertellen je of iemand tegen zichzelf aan het praten is, terugdenkt aan gebeurtenissen in het verleden of juist niet. Op deze manier kun je goed aansluiten bij de leefwereld van de ander. Ook kun je er bijvoorbeeld achter komen of iemand liegt of niet: zie je iemand naar linksboven kijken (vanuit jezelf gezien), dan weet je dat ‘ie aan het verzinnen is.  VRAAG 5: IS EEN 18-DAAGSE NLP OPLEIDING VERSPREID OVER LANGERE TIJD BETER DAN EEN 18-DAAGSE INTENSIEVE OPLEIDING IN EEN KORTE TIJD?

  NLP Practitioner opleidingen worden in diverse varianten gegeven, waaronder een intensieve 18-daagse en een verspreide 18-daagse opleiding. De 18-daagse opleiding wordt meestal verspreid over ½ - 1 jaar, verdeeld over blokken van 2 of 3 dagen en met tijden van 10.00 tot 17.00. Een intensieve 18-daagse opleiding is – het woord zegt het al – intensief. Vooraf is er een “pre-study” pakket, waarbij gevraagd wordt om één of meerdere NLP boeken te lezen ter voorbereiding op de opleiding. De tijden tijdens de opleiding zijn veelal van ’s morgens 10.00 tot 17.00, met kortere pauzes en een hoger tempo. Welke opleiding je kiest – een reguliere of een intensieve – is afhankelijk van jouw voorkeur. Vind je het fijn om een langere periode bezig te zijn met je opleiding, zodat je volop tijd hebt om te oefenen en het maximaal kan toepassen in je dagelijkse leven? Of wil je er 18 dagen flink tegenaan gaan en een intensieve transformatie ervaren? Vind je het fijn om de tijd te nemen of wil je snelheid maken? Het ene is niet beter dan het ander, maar vooral een verschil in voorkeur en gewoonte. En deze voorkeur en gewoonte kan veranderen, waarbij je besluit om bijvoorbeeld de Practitioner in een intensieve variant te doen en de Master Practitioner in een 18-daagse weekend variant. Of andersom.  VRAAG 6: LEER JE ECHT WAT ER BELOOFD WORDT?
  We leven in een tijd waarin er veel mogelijk is. Heel veel. 100 jaar geleden moest je nog zeker 3-5 jaar in psychoanalyse om van een spinnenfobie af te komen. Tegenwoordig hoef je niet meer met een fobie te blijven rondlopen. Elke dag worden er in NLP opleidingen keer op keer mensen in 10 minuten van hun fobie afgeholpen. Een beperkende overtuiging als “Ik ben het niet waard” is tegenwoordig met geavanceerde mentale technieken om te zetten in een overtuiging “Ik mag mezelf zijn. Ik ben het waard.” De impact van traumatische ervaringen uit het verleden kun je significant verminderen en zelfs wegnemen met NLP technieken als de Trauma Techniek of NLP Tijdlijnen. Langzaam maar zeker komen meer en meer mensen tot de ontdekking dat ze niet overgeleverd zijn aan hun gedachten en gevoelens, maar dat je deze zelf kunt beïnvloeden. Je moet alleen weten hoe. Dat leer je in een NLP opleiding.  VRAAG 7: HOE ZIET EEN NLP-DAG ER EIGENLIJK UIT?
  De opleidingsdagen zijn erg divers, aangezien iedere deelnemer weer anders is. We starten in de ochtend veelal met de uitleg van een stuk theorie, welke gekoppeld wordt aan verschillende praktijkvoorbeelden. Vervolgens demonstreren we een NLP techniek of NLP-vaardigheid die past bij de theorie. 

  Daarna gaan we in subgroepen werken aan deze vaardigheid of techniek. Dit doe je onder begeleiding van de trainer of één van de opleidingscoaches. Zo kun je veilig leren en experimenteren!   VRAAG 8: WAT IS DE MINIMALE ERKENNING DIE MIJN CERTIFICAAT MOET HEBBEN?
  Er zijn veel erkenningen qua NLP certificaten. Sowieso is het handig dat er een erkenning is, het gebeurt nog steeds met veel regelmaat dat een instituut geen enkele erkenning heeft. Je certificaat is dan ook niets waard als je wilt instromen bij een ander instituut of bij een beroepsvereniging.

  Een erkenning die je vaak ziet is die van de ABNLP (American Board of NLP). Interessant aangezien het een wereldwijde erkenning is. Het is tegenwoordig wel zo dat iedere NLP trainer toegelaten wordt bij de ABNLP. Er zijn weinig tot geen voorvereisten, behalve dat je een NLP-trainersopleiding gedaan moet hebben. De kwaliteit van de trainer en van het instituut is dus alles behalve gegarandeerd.

  Een essentiële erkenning is de IA-NLP (International Association of NLP). Dit is een zeer strenge accreditatie waarbij de NLP-trainer door een uitgebreide screening is gegaan voordat hij Fellow Member van de IA-NLP kan worden. De trainer moet meerdere jaren ervaring hebben met groepsdynamica, uitgebreide NLP-kennis bezitten en meerdere opleidingen gevolgd hebben. Daarnaast moet je je kennis jaarlijks up-to-date houden. Bij een IA-NLP instituut ben je dus verzekerd van de hoogst gekwalificeerde NLP-trainers die er zijn en kun je 100% zeker zijn de opleiding van hoog niveau is.

  In Nederland kennen we de NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP). Als het instituut hun certificaat uitgeeft onder toezicht van de NVNLP kun je ervan uitgaan dat het in orde is met de inhoud van deze opleiding.

  Het is dan ook aan te raden om in ieder geval naar een NVNLP-instituut te gaan, en als het kan het liefst naar een instituut dat IANLP-erkend is.   VRAAG 9: IK VIND EXAMENS DOEN HEEL ERG ENG... MOET IK BIJ DE NLP PRACTITIONER OOK EEN EXAMEN DOEN?

  Als je het spannend vindt om examens te doen, ben je eigenlijk direct aan het juiste adres bij een NLP opleiding. Immers, je leert in een NLP opleiding hoe je van specifieke angsten af kunt komen! 

  Toch hebben we geen formeel examen aan het einde van de opleiding. Wel is er een evaluatie tijdens de laatste twee dagen van de opleiding. Echter, je kunt niet zakken én niet slagen op basis van je prestaties tijdens deze laatste dagen. Het is meer een persoonlijke reflectie. Dus voor jezelf! 


  VRAAG 10: MAG IK DE OPLEIDING ECHT GRATIS OPNIEUW DOEN, ZO VAAK IK WIL?

  Ja! Wij vinden het belangrijk dat je alles uit de opleiding weet te halen wat mogelijk is. Je leven kan er over een paar jaar weer heel anders uitzien dan vandaag de dag. Misschien een ander werk, nieuwe hobby's, gezinssituatie, nieuwe doelen. 

  Vandaar dat je altijd de mogelijkheid hebt om de opleiding nogmaals te volgen. In iedere opleidingsgroep hebben we speciaal "review-plaatsen" gereserveerd. Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch, koffie, thee).