Array
(
    [combinatiekorting] => 0
    [vroegboekkorting] => 0
    [pakketkorting] => 0
    [totalkorting] => 0
)
Zelfvertrouwen | UNLP

Eerstvolgende Startdata

Bekijk hier de agenda

Informatieavond

Leer in 2,5 uur alles over NLP

di 12 mei - Rotterdam
di 12 mei - Tilburg
wo 13 mei - Amsterdam

Gratis aanmelden

Brochure aanvragen

Interesse in een erkende opleiding? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07.

Download Brochure

Zelfvertrouwen

Waarom is zelfvertrouwen zo belangrijk?

Als je zelfvertrouwen hebt, kun je genieten van twee grote voordelen. Ten eerste worden je prestaties beter. Je gaat beter presteren als je dat vanuit een gevoel doet waarbij je weet dat je iets kunt. Je durft hierdoor meer en je maakt hierdoor minder fouten.

De tweede reden is dat je minder stress voelt als je zelfvertrouwen hebt. Het gevolg hiervan is dat je je je gelukkiger voelt als je over zelfvertrouwen beschikt. Als je constant met onzekerheid door het leven moet gaan, heeft dat een impact op hoeveel stress je hebt. Werk je aan je zelfvertrouwen, dan werk je aan jouw geluk.

1: Hoe kan zelfvertrouwen van nature bij iemand ontstaan?

Zelfvertrouwen kan echt goed van nature opgebouwd worden in de kindertijd. Daarnaast is het voor volwassenen mogelijk om zelfvertrouwen te verbeteren door een zelfvertrouwen-coach of -cursus in te schakelen.

Bij kinderen kan zelfvertrouwen ontstaan doordat de ouders het kind continu vertellen dat het kind de moeite waard is en dat het kind een waardig mens is. Als het kind dit - dag in, dag uit - hoort, weet het kind dat het altijd in zijn waarde blijft, welk gedrag het kind ook vertoont.

Hierdoor kan het kind met zelfvertrouwen allerlei activiteiten ondernemen. Het kind weet dan dat het continu waardige pogingen blijft doen, en dat die pogingen niks zeggen over de waarde van het kind zelf. Het kind kan hierdoor zijn/haar vaardigheden blijven ontwikkelen omdat het durft te ‘falen.’ Het kind weet dat iedere ‘fout’ een waardig moment is waaruit geleerd kan worden. Hierdoor durft het kind met het grootste gemak van dit soort momenten te creëren. Het kind durft fouten te maken, en dat is een van de fundamenten van zelfvertrouwen!

2: Wat leer je in een cursus zelfvertrouwen?

In een cursus zelfvertrouwen leer je hoe je door middel van praktijkervaringen en mentale hulpmiddelen je zelfvertrouwen kunt verhogen.

Je krijgt thuisopdrachten waarbij je steeds een mentale techniek op jezelf gaat toepassen alvorens je een spannende situatie ingaat waarbij je normaal gesproken weinig zelfvertrouwen ervaart.

Ook wordt je voortgang bijgehouden door middel van huiswerk. Alle momenten waarop je weinig zelfvertrouwen ervaart, dien je te turven. Door de maanden heen ga je ervaren of het aantal turfjes verlaagd of verhoogd wordt dankzij de mentale technieken die je toepast op de situaties waarbij je meer zelfvertrouwen wilt hebben.