Array
(
  [combinatiekorting] => 0
  [vroegboekkorting] => 0
  [pakketkorting] => 0
  [totalkorting] => 0
)
Mindfulness Live Events | UNLP

Eerstvolgende Startdata

Bekijk hier de agenda

Informatieavond

Leer in 2,5 uur alles over NLP of Familie Opstellingen

wo 6 mei - Rotterdam - FO
di 12 mei - Rotterdam - NLP
di 12 mei - Tilburg - NLP

Gratis aanmelden

Brochure aanvragen

Interesse in een erkende opleiding? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07.

Download Brochure

Mindfulness Live Events

Je zit veel in je hoofd en ervaart daardoor angst of stress. Je hebt regelmatig het gevoel geleefd te worden. Je wilt meer aanwezig zijn in het hier en nu. 

Er wordt ook veel van je gevraagd. Stress of zelfs een burn-out liggen op de loer. Hoe graag je ook wilt veranderen, door drukte ben je gauw geneigd om terug te schieten in oude niet-helpende patronen, waardoor je effectiviteit afneemt. 

Eigenlijk verdien je een pauze in je leven. Om daarna vanuit rust en focus je leven actief vorm te geven. In plaats van dat het je overkomt. Deze mindfulness live dagen helpen jou daarbij. Er zijn 3 dagen met verschillende thema's: Jezelf gronden, Omgaan met stress en druk, In verbinding met jezelf en anderen.

Programma van de verschillende Mindfulness Live Dagen

 • Programma 14 maart
 • Programma 12 juni
 • Programma 19 september
 • 14 maart:  Jezelf gronden

  Hoe vaak laten we ons niet beïnvloeden door collega’s, partner, familie en zelfs onbekenden? Ze kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen en onrust, irritatie en boosheid bij je teweeg brengen. We zijn opgegroeid met het idee dat emoties er nu eenmaal zijn en dat we daar geen invloed op hebben. Voel je je goed, dan heb je een goede dag. Ben je met het verkeerde been uit ben gestapt, dan hoop je dat de dag zo snel mogelijk weer voorbij is. We gaan passief om met emoties omdat we nooit hebben geleerd om onze emoties te beïnvloeden. 

  Controle krijgen over je emoties zorgt ervoor dat je leven niet wordt beïnvloedt door externe omstandigheden, maar dat je je goed kunt voelen zonder reden. Dat je kristalhelder hebt over wat jij belangrijk vindt, hoe jij je wílt voelen en de richting die je in je leven neemt. Het zorgt ervoor dat je een stabiele fundering hebt die er weer voor zorgt dat je bij jezelf kunt blijven, ongeacht wat er in je omgeving gebeurt. In deze stap ontdek je wat je ‘standaard’ emoties zijn en hoe je deze blijvend kunt veranderen. Je krijgt helderheid over waar je nu bent en wie je bent. Tijdens deze  mindfulness dag op 14 maart leer je:

  • Je innerlijke stem te ontdekken en stop te zetten
  • Hoe je sterker in verbinding komt met wie je bent
  • Om afleiding en verlies van focus te voorkomen
  • Hoe je snel en gemakkelijk in het hier-en-nu kunt zijn
 • 12 juni: Omgaan met stress en druk

  Natuurlijk wil je van alles: een goede carrière, een liefdevolle relatie, een goede gezondheid en volop energie en vitaliteit. We denken dat alles mogelijk is en streven voortdurend naar meer, beter en groei. Er zijn zoveel mogelijkheden en je wilt er niets van missen. Ondertussen wil je de mensen in je omgeving ook tevreden houden en het goed voor hen doen. Het gevolg ervan is dat je stress ervaart en burn-out klachten krijgt. 

  Meer dan 1 miljoen Nederlanders ervaart dagelijks stress en burn-out klachten. We piekeren, zijn prikkelbaar, voelen ons opgejaagd en zijn lichamelijk uitgeput. We werken van de ene deadline naar de andere en tijd om bij te tanken nemen we niet. Tegelijkertijd weten we niet goed hoe we ermee om kunnen gaan. Dus gaan we door, nemen de klachten alleen maar toe en verandert er niets structureels.

  Op de mindfulness dag van 6 juni krijg je concrete handvatten om dagelijks om te gaan met stress en druk. Je ontdekt hoe je stress voor eens en altijd stopt en hoe je weer meer in verbinding kunt staan met wie je bent en wat je werkelijk belangrijk vindt. Je krijgt inzicht in de dynamieken die kunnen leiden tot stress en burn-out en de technieken om hier uit te komen.

 • 19 september: In verbinding met jezelf en anderen 

  Meditatie beperkt zich veelal tot een ‘interne’ aangelegenheid: jezelf leren kennen door naar binnen te gaan door uren, soms zelfs dagen in een meditatieve toestand te gaan en je concentratie te trainen. Terwijl je je spiritueel dan aan het ontwikkelen bent, kun je weken of maanden in een Ashram of retraite doormaken om vervolgens thuis te komen en volkomen over de rooie gaan als je partner iets verkeerds zegt of je collega weer iets niet goed doet. 

  Mindfulness pakt het anders aan door direct de vertaling te maken naar het dagelijkse leven. Op 19 september ga je ontdekken hoe je mindfulness kunt inzetten voor meer verbinding. Niet alleen met anderen, maar ook met jezelf. Je gaat leren om onvoorwaardelijke liefde, dankbaarheid en mededogen te ontdekken en te versterken. Verbinding met jezelf en anderen begint bij het in contact staan met je eigen lichaam en de signalen die je daarvan krijgt.