Array
(
  [combinatiekorting] => 0
  [vroegboekkorting] => 0
  [pakketkorting] => 0
  [totalkorting] => 0
)
Klara Adalena | UNLP

Eerstvolgende Startdata

Bekijk hier de agenda

Informatieavond

Leer in 2,5 uur alles over Familie Opstellingen

do 2 apr. - Amsterdam
wo 6 mei - Rotterdam

Gratis aanmelden

Brochure aanvragen

Interesse in een erkende opleiding? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07.

Download Brochure

Klara Adalena

De Reis van de Heldin, geeft je alles wat je nodig hebt om vorm te geven aan je spiritueel vrouwelijk leiderschap. Een krachtige en transformerende workshop.  

De Reis van de Heldin is een training voor vrouwen die willen stralen, die zich willen verbinden en zichzelf willen ontmoeten op een diepere laag. In elke vrouw zit immers een krachtige drijfveer en een diep verlangen zichzelf te zijn – of meer te worden.

Veel vrouwen hebben hun mannelijke kant sterk ontwikkeld en zoeken naar het vrouwelijke in zichzelf – zonder in oude stereotypen te willen vervallen. Veelal omdat dit een veilige plek lijkt, maar op een dieper niveau van binnen is ze niet afgestemd op haar eigen wensen.

Als we gehoor geven aan ons eigen behoeften en buiten onze comfortzone stappen, daar begint het avontuur….

Ben je op zoek naar nieuwe uitdagingen in je leven? Of toe aan een verdieping in je leven? De Reis van de Heldin is de spirituele zoektocht van de vrouw om de diepe wond van haar vrouwelijke aard te helen, zowel op persoonlijk, cultureel als spiritueel niveau.

 

Ze onderneemt deze reis om weer heel te worden, waarbij ze alle delen van haar zichzelf integreert. Tijdens de stappen van de Reis ontdekt ze haar kracht en neemt deze mee terug in het dagelijks leven.

Vind je kracht 
In de training zal je jezelf verbinden met de archetypes van de vrouw: het meisje, de moeder, de godin, de heks, de geliefde en de wijze vrouw. Het is een intense reis waarin je gaat ervaren hoe vrouwen hun kracht vinden en zich verbinden met de vrouwenlijn. De godin in onszelf herinnert ons aan onze vrouwelijke kracht en schoonheid.


Klara Adalena is toonaangevend in de Nederlandse vrouwenspiritualiteit

De Reis van de Heldin, is een onderdompelen in de vrouwelijke benadering vanuit verbinding- die haaks staat op de gekende weg vanuit afzondering. Zoals één deelnemer het zo treffend verwoordde: ‘alles bracht me buiten mijn comfortzone, niets ging zoals ik dacht dat het moest… maar wat een top ervaring!’

Specialist in vrouwenspiritualiteit Dr. Klara Adalena verzorgt de 2-daagse workshop ‘De Reis van de Heldin’. Na haar studie natuurkunde ontwikkelde zij zich tot psychotherapeut, begeleider van Vision Quests en spirituele groepen. Inmiddels heeft zij een geheel stijl ontwikkeld waarinopstellingen, rituelen, lichaam, aardebewustzijn en energiekrachtig met elkaar verbonden worden.

Gedurende de training wordt gewerkt met rituelen uit oude godinnen- en priesteressen culturen, sjamanistische stromingen en spirituele opstellingen. Door Klara haar jarenlange ervaring word je meegenomen in een krachtige ervaring. 

Iedereen legt een reis af in het leven. De Reis van de Heldin gaat over het vrouwelijke, op zoek naar het licht zowel als het donker, het doorstaan van de beproevingen in het leven en het vergroten van ons bewustzijn.

Een absolute must voor elke vrouw die er klaar voor is om een diepgaande verandering aan te gaan.

Deze 2-daagse training is speciaal ontwikkeld voor vrouwen om je intuïtieve ontwikkeling, kennis van je energiesysteem en je bewustwording te vergoten. Zodat je meer in contact komt met wie je in essentie bent. • Inhoud 2-daagse training
 • KLARA ADALENA
 • De stappen van de Heldin
 • Met welke thema's kan gewerkt worden?
 • Voor wie?
 • Wat zeggen anderen?
 • Veel gestelde vragen


 • Gedurende deze twee dagen wordt ingegaan op oude gebruiken uit godinnen- en priesteressen culturen, sjamanistische stromingen en wordt er gewerkt met spirituele opstellingen. Door middel van diverse demonstraties zal Klara haar jarenlange ervaring van spirituele processen met je delen.


  Wat ga je leren?

  • Inleiding en oefeningen over sjamanisme met speciale aandacht voor de rol van vrouwen en werkvormen die bij vrouwen passen.


  • Rituele collectieve opstellingen rond het thema de Reis van de Heldin.


  • Verdiepende oefeningen om de heldin in jouw leven vrij te maken en haar weg te herkennen.


  • Ritueel eren en verwelkomen van je vrouwelijke kracht.  Je werkt met Collectieve Rituelen
  Deze en de rituelen en andere collectieve werkvormen zijn niet voor één deelnemer bedoeld maar gaan steeds over collectieve thema’s die voor veel mensen relevant zijn.


  Iedereen kan tegelijkertijd deelnemen en vindt daarin de ervaring die voor jou relevant is. Je kunt steeds zelf kiezen of je meedoet en kiezen uit enkele rollen die Klara van te voren beschrijft.  Je kunt ook rouleren tussen de rollen.


  Daar waar veel vrouwen zich kunnen herkennen in de thematiek, zijn deze collectieve rituelen passend. De rituelen opstellingen hebben vaak een krachtige werking en het ritueel is dan ook voor de hele groep van belang


  Op de dag zelf wordt gewerkt met onder andere drum en ratels, als je deze zelf hebt ben je uitgenodigd om deze mee te nemen.

  Aan het einde van de dag heb je kennis gemaakt met een nieuwe communicatiestijl die aansluit bij het vertrekpunt van verbinding. • Dr. Klara Adalena is een ervaren coach en trainer en ruim 20 jaar actief in het vak. Zij heeft een brede achtergrond in kwantum fysica, psychotherapie, healing en Theory U. In de afgelopen jaren heeft zij trainingen verzorgd op het gebied van o.a. Vision Quests, Vuurceremonies, Zweethutten, alsmede het begeleiden van vrouwengroepen en verzorgen van Yin-healings.


  Klara is sinds 1995 toonaangevend in de Nederlandse vrouwenspiritualiteit.
  Haar boek ‘Leven in Geluk, de Inwijdingsweg uit de Oude Godinnenculturen’ is een bestseller die door veel vrouwen meereist met haar leven. Zij heeft een warme en heldere persoonlijkheid, en brengt je in een mum van tijd naar de essentie. En dat is waar verandering begint.

   

  In haar trainingen bouwt zij vakkundig en zorgvuldig de rituelen op.
  Met haar coaching, trainingen, rituelen en goed verkochte boek Leven in Geluk heeft zij een voortrekkersrol ingenomen in de overgang naar de tijd van het nieuwe vrouwelijke. Klara heeft al vele duizenden vrouwen én mannen in contact gebracht met een nieuwe wereld. In de afgelopen jaren heeft zij een geheel eigen stijl ontwikkeld, waarin sjamanisme en wicca een plaats hebben gevonden. 


  Leven in Geluk – Klara Adalena
  Klara Adalena beschrijft in haar veelgelezen boek Leven in Geluk hoe je bij de priesteres in jezelf kunt komen, om te leven in het nu, in harmonie met de Bron, met vrouwen, mannen, dieren en de natuur om je heen. Het boek gaat over het grote geluk dat je vindt wanneer je het leven leeft waarvan je altijd al droomde; het leven waarin je elke dag het leven zelf eert.

 • De stappen van de Heldin

  De reis van de heldin gaat om de zoektocht naar compleetwording voor een vrouw, in een samenleving waarin ze gedefinieerd werd door mannelijke waarden. Culturele mythes, sprookjes, eeuwenoude symbolen en Godinnen, én de dromen van de moderne vrouw, geven handvatten om het verlangen naar vrouwelijke waardes te volbrengen. Vooral in de Westerse wereld van vandaag is dit erg welkom.  1. De heldin scheidt zich af van het vrouwelijke – vaak een moeder of een door de samenleving voorgeschreven vrouwelijke rol.

  2. Identificatie met het mannelijke en het verzamelen van verwanten (voor een nieuwe manier van leven). Dit betekent vaak het kiezen van een pad dat anders is dan het pad dat voor je is voorgeschreven. Dit ‘vechten’ tegen een organisatie, rol of groep die een vrouw beperkt, brengt haar in de mannelijke energie.


  3. De weg van beproevingen. De heldin komt beproevingen tegen, en ontmoet mensen die haar proberen van haar gekozen pad af te houden, en zelfs mensen die haar metaforisch willen vernietigen. Dit zijn metaforisch de trollen en draken.


  4.Het zegen van succes ontdekken door obstakels te overwinnen. Dit is vaak waar de heldin haar verhaal eindigt.


  5. De heldin ontwaakt uit gevoelens van spirituele dorheid, omdat de nieuwe manier van leven te beperkt is. Op deze manier van leven is succes louter beperkt, een illusie, oppervlakkig of vereist verraad van jezelf.


  6. Opstijgen naar de Godin. De heldin moet zich over een crisis heenzetten. Alle ‘mannelijke’ strategieën hebben niet gewerkt voor haar.


  7. De heldin verlangt er diep naar om zich opnieuw te verbinden met het vrouwelijke, maar ze kan niet terug naar haar oorspronkelijke, beperkte positie.


  8. De heldin heelt de moeder/dochter-wond. Ze claimt haar oorspronkelijke waarden terug. Ook haar vaardigheden en eigenschappen (of soortgelijke eigenschappen), maar ze ziet ze in een nieuwe perspectief.

  9. De heldin heelt het gewonde mannelijke in zich. De heldin sluit vrede met de mannelijke aanpak voor de wereld.


  10. De heldin integreert het mannelijke en het vrouwelijke, zodat ze de wereld of de toekomst met een nieuw begrip van haarzelf en de wereld/het leven kan betreden. De heldin ziet door de tweedelingen heen, en kan met een complexe wereld omgaan. Zij is betrokken in die wereld, maar de wereld is groter dan haar persoonlijke levensloop.
 • Inbrengen van een thema
  Deelnemers ontvangen kort voor de bijeenkomst een uitnodiging per email om Klara te laten weten welke thema’s er in hun leven een rol spelen. In de voorbereidingen zal zij de universele Reis van de Heldin verbinden met thema’s die in meerdere brieven beschreven staan. Alle thema’s rondom vrouw-zijn zijn welkom.  


  Enkele willekeurige voorbeelden: 

  • Ik kom makkelijk in mijn mannelijke kracht maar kan me moeilijk overgeven of openen. Dat staat me in de weg om een relatie te hebben- terwijl ik dat wel graag zou willen.


  • Tussen mij en mijn moeder loopt het moeizaam, ik zou willen dat er meer verbinding mogelijk was tussen haar en mijzelf. Ik weet dat mijn moeder zelf verwond is en dat in onze vrouwenlijn de verwondingen nog verder terug gaan.


  • Hoewel ik veel aan mijn patronen gewerkt heb blijf ik me toch onzeker voelen, vooral op mijn werk. Ik heb het gevoel dat ik overal voor moet strijden en ben daar zo moe van en wil het graag anders.  


  • Het lijkt soms of ik dieper verbonden ben als ik mijn intuïtie volg, alleen twijfel ik soms of dit het juiste pad is.
 • 1. Voor elke vrouw die de Reis van de Heldin wilt inzetten voor haar persoonlijke proces.

  Tijdens deze workshop zal je veel ontdekken over je blokkades, je eigen patronen, die van je vrouwenlijn. Gedurende de dag vinden er meerdere Collectieve opstellingen plaats.


  2. Voor coaches, trainers en consultants.
  Wanneer je (vrouwen) groepen gaat begeleiden, is deze workshop een enorme verrijking van je persoonlijke en professionele bagage. Het werken met een trainer met zoveel kennis en ervaring is voor iedereen waardevol.

   

  3. Voor een ieder die geïnteresseerd is in Sjamanisme, Godinnenculturen, opstellingen en Rituelen.
  De rituele opstellingen maken onbewuste patronen en dynamieken zichtbaar en dat geeft ruimte aan het kunnen begrijpen van je gedrag, gedachten of emotionele blokkades en maakt verandering mogelijk. 

   

  In de workshop tref je een variëteit van vrouwen, met unieke achtergronden in cultuur, gezondheid, werkervaring, leeftijd, opleiding en interesses.  • Nicole Pol:

  Heeft de workshop aan je verwachtingen voldaan?
  De workshop heeft me meer opgeleverd dan ik had verwacht, juist omdat we zoveel zelf mochten doen (praktische insteek) en omdat het diep op de gevoelslagen werkt. Het was ook heel intiem, met zoveel andere vrouwen.

  Wat heeft de workshop betekent in je persoonlijke ontwikkeling?
  De Reis van de Heldin is een prachtige werkvorm. Ik ben ik meer in mijn vrouw-zijn gekomen en in mijn lijf geland. Voel me meer een Heldin!

   

  Wat heb je geleerd?
  Ik heb ervaren hoe collectieve opstellingen werken. Meer geleerd over waar ik sta in mijn proces en rol die ik kan vervullen in een groep en hoe ik goed in mijn lijf kan komen.

   

   

  Muriël:

  Heeft de workshop aan je verwachtingen voldaan?
  De workshop heeft volledig aan mijn verwachting voldaan. De intensiteit die ik heb ervaren had ik niet verwacht. Na het weekend kon ik alles wat was losgemaakt nog voelen als een soort van trilling in mijn onderbuik.


  Wat heeft de workshop betekent in je persoonlijke ontwikkeling?
  Ik ben anders naar vrouwen gaan kijken. Als ICT-er heb ik meer met mannen te maken gehad dan met vrouwen. Het gaat me nu makkelijker af om contact te maken met vrouwen dan voorheen.


  Wat heb je geleerd?
  Ik maakte vanuit mijn mannelijke kant contact met mensen. Nu ik een opening heb gevonden naar mijn vrouwelijkheid, weet ik dat ik die daar ook bij kan betrekken en mag laten zien. M.a.w. de reis is nog maar net begonnen.

   

   

  Sylvia Sedoc:

  Heeft de workshop aan je verwachtingen voldaan?
  Ja meer dan dat. Als coach heb ik veel tools mee gekregen. Ik ben bevestigd in de manier hoe ik werk. Het was echt heel fijn.


  Wat heeft de workshop betekent in je persoonlijke ontwikkeling? 
  Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en heb mijn kracht mogen ervaren. Ik heb ook ervaren wat motherhood is en sisterhood. Ook de betekenis van Soulsister


  Wat heb je geleerd?
  Werken met rituelen en op een respectvolle manier omgaan met ruimtes en energieën.

   

  Jana Bekaert:

  Heeft de workshop aan je verwachtingen voldaan?

  Absoluut. Wat ik verwachtte en zelfs meer! Ik zou graag werken met Klara, zeker toen ze vermeldde dat ze werkt met succesvolle vrouwen in de dertig die graag de man van hun leven willen ontmoeten en een gezin stichten (hier herken ik me in). Wat een prachtig traject, die reis van de heldin, en zo herkenbaar.

   

  Wat heeft de workshop betekent in je persoonlijke ontwikkeling?
  Deze workshop sprak me enorm aan omdat het letterlijk een van mijn struggles benoemt, en er ruimte aan geeft. Wat Klara doet voor vrouwen is uitermate inspirerend. Mooi hoe ze van het gewonde vrouwelijke heeft kunnen transformeren in een oermoeder. Ik ken het boek “de ontembare vrouw” en vind het prachtig dat Klara deze zienswijze in de praktijk uitvoert en aanleert.

   

  Wat heb je geleerd?
  Over de heilige woede en het wilde verdriet. Het donkere pad durven gaan, niet alleen het licht benoemen (yin-yang). Het vrouwelijke terug leren vereren. Generatielange wonden erkennen en helen (o.a. vader- en moederwonden). Verbinding en troost met andere vrouwen/lotgenoten. De opstelling in vier gedeeld met links het mannelijke rechts, het vrouwelijke, bovenaan het geheelde en onderaan het verwonde: zo fantastisch om te voelen hoe het voelt in iedere positie, van perspectief veranderen brengt vaak inzicht en begrip. 


  Annette:
  Mijn algehele ervaring is heftig, en positief Ik ben nog steeds aan het na evalueren.

 • Is de training geschikt voor mij?
  Je kunt de 2-daagse training volgen vanuit professionele en/of persoonlijke overwegingen. De training is geschikt voor vrouwen die verdieping in haar eigen proces zoekt op het gebied van intuïtie, bewustwording en groei, of de rituelen en spirituele kijk wil toepassen in zijn of haar (huidige) beroep.

   

  Kan ik mijn thema inbrengen?
  Deelnemers ontvangen kort voor de bijeenkomst een uitnodiging per email om Klara te laten weten welke thema’s er in hun leven een rol spelen. In de voorbereidingen zal zij de Reis van de Heldin verbinden met thema’s die in meerdere brieven beschreven staan. Alle thema’s rondom vrouw-zijn zijn welkom.