Array
(
  [combinatiekorting] => 0
  [vroegboekkorting] => 0
  [pakketkorting] => 0
  [totalkorting] => 0
)
Training Systemic Ritual - Daan van Kampenhout | UNLP

Maak kennis met familie opstellingen

Bel de studieadviseur: 020 - 261 07 07

Geaccrediteerde familieopstelling-opleidingen

Deelnemers waarderen ons met een 8.7

Internationaal Gecertificeerde Trainers

Met grootmeesters als familieopstellingen-gasttrainers

Eerstvolgende Startdata

Bekijk hier de agenda

Informatieavond

Leer in 2,5 uur alles over Familie Opstellingen

wo 6 mei - Rotterdam

Gratis aanmelden

Brochure aanvragen

Interesse in een erkende opleiding? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07.

Download Brochure

Training Systemic Ritual - Daan van Kampenhout

Deze workshop met Daan van Kampenhout is vol. Binnenkort volgen nieuwe workshopdata. 


Maandag 19 november 2018 verzorgt Daan van Kampenhout de 1-daagse training Systemic Ritual®. De training is van 10.00 tot ongeveer 17.00. De zaal is open vanaf 09.30 uur.


Systemic Ritual®, een krachtige 1-daagse training met elementen van sjamanistische rituelen en klassieke familieopstellingen.

Wereldwijd expert 'Daan van Kampenhout' verzorgt de 1- daagse training ‘Systemic Ritual’. Hij ontwikkelde deze nieuwe werkvorm door elementen uit familieopstellingen en het sjamanisme te combineren. 


Ongemerkt voeren we allemaal wel eens ritueel uit.
Er zijn in ons leven vele sociale rituelen aanwezig. We vieren onze verjaardag, we eten beschuit met muisjes bij de geboorte van een kind, we hangen een tas aan de vlaggenmast als onze dochter of zoon geslaagd is. Veel rituelen zijn te vinden bij een bruiloft, het 'ja-woord', de ringen, de speeches en de gelukwensen. En bij een sterfgeval zoeken we elkaar op, vertellen elkaar verhalen over de geliefde persoon en nemen gezamenlijk afscheid.Je zou kunnen zeggen dat deze rituelen een viering van het leven zijn, een markering van de tijd. Vaak gaan deze vieringen gepaard met veel vreugde en soms met verdriet. Ze verbinden ons met elkaar. Ze versterken ons op zowel individueel niveau als op groepsniveau. 

Er zijn ook rituelen die verder gaan dan onze bekende sociale rituelen. In het Sjamanisme van de ‘oude’ volken zijn veel krachtige rituelen te vinden. Ze kunnen ons transformerende inzichten geven en verbinden ons diep met elkaar.

Het westerse sjamanisme heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld en is niet meer weg te denken in de huidige tijd. Het Systemic Ritual ontstond eind jaren negentig uit elementen van sjamanistische rituelen en klassieke familieopstellingen.

Een absolute must voor een ieder die het aandurft om een diepgaande  verandering aan te gaan.Video: Daan over sjamanisme


Daan van Kampenhout is de grondlegger van Systemic Ritual
Uit het sjamanisme kwamen naast de klank van trommel en stem o.a. het inzetten van het voorouderveld als een bron van kracht. Uit familieopstellingen kwamen onder meer het inzetten van representanten en het gebruik van helende zinnen.

Systemic Ritual is echter meer dan een mengeling van deze twee verschillende methodieken: de sjamanistische en systemische elementen hebben elkaar in de wisselwerking beïnvloed en veranderd. 

Systemic Rituals gaat veel verder dan onze dagelijkse rituelen. De collectieve rituelen vallen onder, wat we een spiritueel niveau kunnen noemen. Ze richten zich op niet tastbare aspecten van het bestaan.

Tijdens de dag wordt er gewerkt met velden waarin deelnemers plaatsnemen. In Systemic Rituals wordt dit een voorouderveld of krachtveld genoemd. Er wordt gewerkt met de groep als collectief.

De deelnemers bepalen binnen de geboden structuur steeds zelf waar ze staan en hoe lang ze daar blijven, en ze creëren zo een eigen pad door het ritueel heen. Door een individuele invulling te geven aan de vooraf gedefinieerde archaïsche rollen doorleeft elke deelnemer in elk ritueel een heel persoonlijke reis.

Aspecten waarmee wordt gewerkt kunnen bijvoorbeeld zijn:
- mannelijke en vrouwelijke
- geven en ontvangen
- de liefde
- de voorouders

Sjamanisme en opstellingen zijn in zekere zin moeder en vader, Systemic Ritual is hun kind: alhoewel je in het kind beide ouders kunt herkennen, heeft het zijn eigen karakter.

Je hebt nu de mogelijkheid om kennis te maken met de werkwijze van Daan van Kampenhout. Tijdens de 1-daagse training krijg je de kans om middels collectieve rituelen met persoonlijke thema´s en uitdagingen aan de slag te gaan.

 • Inhoud 1-daagse training
 • Daan van Kampenhout
 • Hoe werken Systemic Rituals?
 • MET WELKE THEMA'S KAN GEWERKT WORDEN?
 • WIE OF WAT WORDT IN HET RITUEEL OPGENOMEN?
 • Voor wie?
 • Wat zeggen anderen?
 • Veelgestelde vragen


 • Systemic Rituals biedt je een kans om Daan van Kampenhout aan het werk te zien. 

  Tijdens deze dag leer je over de toepassing van sjamanistische rituelen. Er zullen deze dag geen persoonlijke opstellingen worden gedaan, alleen collectieve Systemic Rituals komen aan bod. Stap voor stap wordt duidelijk gemaakt wat sjamanisme is, wat rituelen zijn en hoe deze worden vormgegeven. Tijdens deze dag worden de collectieve rituelen met behulp van andere groepsleden vormgegeven.


  De rituele opstellingen maken onbewuste patronen en dynamieken zichtbaar en dat geeft ruimte aan het kunnen begrijpen van gedrag, gedachten of emotionele blokkades en maakt verandering mogelijk. Het kan inzichten geven en ons dichterbij acceptatie brengen en zorgen dat we krachtig in het leven staan.


  Op de dag zelf worden verschillende vormen van collectieve Systemic Rituals aangeboden: van grote rituelen waarbij ieder die wil kan instappen tot oefeningen in kleine groepjes waarbij de rollen vaststaan en ieder om de beurt een keer op elke plek zal staan.

   

  Je leert direct van Daan van Kampenhout.

  Tijdens de dag worden de collectieve rituelen uitgebreid uiteengezet met persoonlijke uitleg van Daan, waarin hij zijn theorie en ervaring met je zal delen.

  Het werk ondersteunt jet persoonlijke proces: collectief Systemic Ritual biedt de gelegenheid om eigen onderzoek te doen en inzichten te verwerven. Deze dag vraagt een zekere zelfstandigheid van de deelnemers en is niet zo geschikt voor mensen die een persoonlijke opstelling wensen of nodig hebben.


  Programma 

  • Ontvangst
  • Systemic Rituals
  • Pauze
  • Systemic Rituals
  • Pauze
  • Systemic Rituals
  • Pauze
  • Systemic Rituals • Daan van Kampenhout is de grondlegger van Systemic Ritual.

  Daan van Kampenhout is een grote naam als het gaat om sjamanisme en collectieve opstellingen. Door elementen uit familieopstellingen en het sjamanisme te combineren, ontwikkelde hij een nieuwe werkvorm: Systemic Ritual®.


  Daan staat internationaal bekend om zijn werk met Systemic Rituals en
  heeft meer dan 30 jaar ervaring. 
  Hij is sinds 1987 actief als trainer in het sjamanisme en legde zich later toe op de combinatie met familieopstellingen. Dit gebeurde door een intensieve uitwisseling van brieven met Bert Hellinger en legde de hiermee de basis voor zijn latere werk. Hij is actief in o.a. Duitsland, Verenigde Staten, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

  Daan van Kampenhout is auteur van de systemische boeken “Beelden van de ziel”, “De tranen van de voorouders” en “Werken met het levenswiel”.
 • Tijdens de training wordt ingegaan op sjamanistische stromingen en spirituele opstellingen. Door middel van talloze demonstraties en analyses deelt Daan zijn jarenlange ervaring van systemische processen.

  Je werkt met het Collectieve Rituelen
  Eén van de kenmerken van Systemic Ritual is van begin af aan de oriëntatie op de cirkel i.p.v. het individu geweest. De methode is deels ontwikkeld tijdens het werken voor gemeenschappen die als groep een collectief trauma met zich meedragen. 


  Daar waar veel mensen zich kunnen herkennen in de thematiek, zijn collectieve rituelen passend. Echter, ook in de seminars die niet voor specifieke doelgroepen werden gegeven, is gebleken dat de collectieve rituelen vaak een krachtige werking hadden en door veel aanwezigen worden gewaardeerd.


  Het ritueel is voor de hele groep van belang
  Zodra de aandacht verschuift van de details in een persoonlijk verhaal naar de archaïsche onderliggende dynamiek van een situatie, dan kunnen velen zich identificeren met het werk dat voor een individuele deelnemer gedaan wordt. Het ritueel is dan voor de hele groep van belang. In de collectieve Systemic Rituals wordt er gebruikt gemaakt van plattegronden waarop verschillende archetypische posities mogelijk zijn. 


  De deelnemers bepalen binnen de geboden structuur steeds zelf waar ze staan en hoe lang ze daar blijven, en ze creëren zo een eigen pad door het ritueel heen. Door een individuele invulling te geven aan de vooraf gedefinieerde archaïsche rollen doorleeft elke deelnemer in elk ritueel een heel persoonlijke reis. • Inbrengen van een thema
  Deelnemers ontvangen kort voor de bijeenkomst een uitnodiging per email om Daan te laten weten welke thema’s er in hun leven een rol spelen. De thema’s die hij via deze mails ontvangt, gebruikt hij om het programma van de dag voor te bereiden. 


  Met welke thema's kan gewerkt worden?
  Familieopstellingen en collectieve systemic rituals zijn krachtige paden voor het bereiken van innerlijke oplossingen voor een verscheidenheid aan problemen, zoals:


  •  Thema’s binnen de familie van een persoon.
  • Thema’s in andere gebieden van een persoon, zoals de werkplek of de studie.
  • Fysieke ziektes, terminale ziektes.
  • Depressie.
  • Woede.
  • Angsten.
  • Relatie-issues.
  • Verlies.
  • Trauma-symptomen.
  • Verslaving.
  • Creatieve blokkades.
  • ‘Vastzitten’ en machteloos voelen.
  • Geldproblemen.
  • Psychologische moeilijkheden of ziektes.


 • Wie of wat wordt in het ritueel opgenomen?
  Hier zie je een korte gids met voorbeelden over wie en wat in het ritueel wordt opgenomen. De informatie van deze zaken kan wel of niet belangrijk zijn in het werk dat samen gedaan wordt op deze dag.


  Huidige familie:

  • Partner
  • Kinderen en kleinkinderen van beide partners
  • Voorgaande relaties
  • Abortes, adopties of miskramen
  • Vroege sterfgevallen
  • Alle significante emotionele gebeurtenissen
  • Land van herkomst / geboorteplaats
  • De religie van de familie van de partner


  Familie van oorsprong:

  • Broeren en zussen
  • Ouders
  • Grootouders
  • Traumatische gebeurtenissen in de familie
  • Vroege sterfgevallen
  • De religie van alle familieleden


  Belangrijke collectieve gebeurtenissen:

  • Genocide
  • Oorlog
  • Geforceerde migratie
  • Slavernij
  • Iedere andere collectieve gebeurtenis in een samenleving waarin aanvallers en slachtoffers waren

 • 1. Voor een ieder die Systemic Rituals wilt inzetten voor je persoonlijke proces.

  Tijdens deze workshop zal je veel ontdekken over je blokkades, je eigen patronen, die van je familie, je voorouders en anderen in je omgeving. Gedurende de dag vinden er meerdere Collectieve opstellingen plaats.

   

  2. Voor coaches, trainers en consultants die willen leren van deze Grootmeester. Wanneer je groepen gaat begeleiden, is deze workshop een enorme verrijking van je persoonlijke en professionele bagage. Het werken met een trainer met de statuur van Daan van Kampenhout is voor iedereen waardevol.

   

  3. Voor een ieder die geïnteresseerd is in Sjamanisme, Familieopstellingen en Rituelen De rituele opstellingen maken onbewuste patronen en dynamieken zichtbaar en dat geeft ruimte aan het kunnen begrijpen van gedrag, gedachten of emotionele blokkades en maakt verandering mogelijk. Je zult de krachtige uitwerking hiervan gaan ervaren.

   

  In de workshop tref je een variëteit van deelnemers, met unieke achtergronden in cultuur, gezondheid, werkervaring, leeftijd, opleiding en interesses.   
 • Maria Johanna volgde de 1-daagse training bij Daan van Kampenhout. • Is de training geschikt voor mij?
  Je kunt de 1-daagse training volgen vanuit professionele en/of persoonlijke overwegingen. De training is geschikt voor iedereen die verdieping in zijn of haar eigen proces zoekt op het gebied van bewustwording en groei, of de rituelen en systemische kijk wil toepassen in zijn of haar (huidige) beroep.

   

  Kan ik mijn thema inbrengen?
  Deelnemers ontvangen kort voor de training een uitnodiging om Daan te laten weten welke thema’s er in hun leven een rol spelen. De thema’s die hij via deze mails ontvangt, gebruikt hij om het programma van de dag voor te bereiden. Er zullen deze dag geen persoonlijke opstellingen worden gedaan, alleen collectieve Systemic Rituals komen aan bod.