Array
(
  [combinatiekorting] => 0
  [vroegboekkorting] => 0
  [pakketkorting] => 0
  [totalkorting] => 0
)
Albrecht Mahr | UNLP

Eerstvolgende Startdata

Bekijk hier de agenda

Informatieavond

Leer in 2,5 uur alles over Familie Opstellingen

wo 6 mei - Rotterdam

Gratis aanmelden

Brochure aanvragen

Interesse in een erkende opleiding? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07.

Download Brochure

Albrecht Mahr

  Click here for English


5-6 oktober 2019


'Experiencing the Spiritual Essence of Systemic Constellation Work' is een diepgaande 2-daagse workshop met grootmeester Albrecht Mahr.

Familieopstellingen werken op de diepste lagen en veranderen en harmoniseren onze basisinstelling.

Vele mensen zijn bekend met Familieopstellingen en gebruiken opstellingen om inzicht te krijgen, obstakels weg te nemen, het behalen van doelen en het doorbreken van oude patronen. Of het nu gaat om het veranderen van ongewenste gewoontes, meer in contact staan met wie je bent en wat je wilt, betere beslissingen kunnen nemen, makkelijker verbinding aan kunnen gaan met anderen. Familieopstellingen kunnen een nieuw inzicht hierin geven.

Familieopstellingen staat bekend als een uitermate effectieve en krachtige methode om onbewuste processen en patronen zichtbaar te krijgen. Iedereen maakt deel uit van een systeem. Bijvoorbeeld het systeem van je gezin, je familie, maar ook een team of organisatie is een systeem. Zo’n systeem heeft ontzettend veel invloed op het denken, doen en voelen van ieder individu in dat systeem. Veelal ongemerkt.


Het kan een hele uitdaging zijn om oude patronen die zijn zo verankerd zijn in je systeem van de ene op de andere dag te veranderen. Regelmatig denken over wat je wel of niet wilt, erover praten of zelfs stappen zetten in de goede richting. In de meeste gevallen vallen we weer terug in onze oude patronen.

Dit terugvallen in deze oude patronen komt omdat er iets anders aan de hand is. Er is sprake van een onzichtbare onderstroom die tegen de gewenste verandering ingaat en ervoor zorgt dat doelen niet wordt bereikt en dat alles blijft precies zoals het nu is. 

Met een Familieopstelling worden die systemen en krachten zichtbaar die het uitoefent op het individu. Veelal kun je in één of enkele sessies transformerende inzichten en positieve doorbraken ervaren en dat er van alles in gang wordt gezet. Je energie stroomt, je blokkades verdwijnen en doelen worden bereikt. 

Een beperkt aantal deelnemers wordt toegelaten. Schrijf je nu in om jezelf te verzekeren van jouw plek.

De werkwijze van Dr. Albrecht Mahr is van uitzonderlijk niveau. Hij is gespecialiseerd in psychoanalyse, psychotherapie en systemische therapie en heeft meer dan 30 jaar ervaring.


Dr. Albrecht Mahr verzorgt de 2-daagse workshop 'Experiencing the Spiritual Essence of Systemic Constellation Work'. Het is een unieke kans om met iemand te werken met zoveel ervaring en inzicht in systeemdynamieken. Dr. Albrecht Mahr staat bekend om zijn werk met Familieopstellingen en transgenerationele overdracht.


Iedereen is een integraal deel van het Familiesysteem waarin hij of zij leeft en voor het functioneren hiervan. Familieopstellingen laten ons de effecten zien waarin meerdere generaties verbonden zijn met het lot van het familiesysteem en wat zich heeft afgespeeld in eerdere generaties. Ze laten ons zien wat niet verwerkt is en wat die generatie achterlaten, en wat zich opnieuw aandient in de volgende generatie. Dit wordt ook wel transgenerationele overdracht genoemd.


Je hebt nu de kans om kennis te maken met de werkwijze van Albrecht Mahr. Je krijgt inzicht in hoe over de generaties heen, ziekte, symptomen en herhalende patronen  overgedragen worden. Ook leer je hoe je positieve en helpende krachten in het systeem vrij kunt maken en aan kunt spreken.


Tijdens deze dagen krijg je de kans om met persoonlijke thema´s en uitdagingen aan de slag te gaan. Albrecht benadrukt graag dat ieder betekenisvol onderwerp dat je wil inbrengen, welkom is in de workshop. Dit geldt ook voor onderwerpen die te maken hebben met couple counseling, symptomen, ziektes etc. Met 'betekenisvol' wordt bedoeld dat de onderwerpen belangrijk genoeg zijn, en dat ze binnen het bereik van de deelnemer liggen.


Met zijn jarenlange ervaring in Familieopstellingen is zijn werkwijze respectvol, integer en zacht. Werk met Albrecht Mahr in een groep deelnemers waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

 

Of je nu kennis wilt maken met Familieopstellingen, een ervaren opsteller bent, of coach? De 2-daagse workshop zal een diepgaande veradering in gang zetten en jou blijvend transformeren.


 • Inhoud 2-daagse training
 • Albrecht Mahr
 • Wat ga je leren?
 • Wat is een familieopstelling?
 • Voor wie?
 • Wat zeggen anderen?
 • Veel gestelde vragen


 • De 2-daagse workshop biedt je een buitengewone kans om Dr. Albrecht Mahr aan het werk te zien. Tijdens de workshop creëren we met behulp van andere deelnemers onze eigen opstellingen. De focus ligt vooral bij de relaties tussen grootouders, ouders en kinderen, tussen man en vrouw en partners. 


  Je leert hoe meerdere generaties met elkaar verbonden zijn en wat zich heeft afgespeeld in deze generaties. Ze laten ons zien wat niet verwerkt is en wat die generatie achterlaat, en wat zich opnieuw aandient in de volgende generatie.

    


  Je leert direct van meester-opsteller Albrecht Mahr.

  De verschillende opstellingen worden telkens afgewisseld met persoonlijke toeliching en analyses van Albrecht, waarin hij zijn theorie en zijn ervaring met je zal delen. Iedere dag vinden er meerdere opstellingen plaats.

   

  Door zijn serene en vaardige manier van werken is de training geschikt voor mensen die nieuw zijn met familieopstellingen als voor mensen die al regelmatig een familieopstelling hebben meegemaakt of professioneel gebruiken.


  De voertaal tijdens de training is Engels. • Dr. Albrecht Mahr is een Familieopsteller van uitmuntend niveau.

  Het is een bijzondere kans om met iemand te werken met zoveel ervaring. Dr. Albrecht Mahr staat bekend om zijn werk met opstellingen en transgenerationele overdracht. Met zijn jarenlange ervaring is zijn werkwijze respectvol en zacht, hij creëert een veilige sfeer waar diepgaande transformatie kan plaatsvinden.


  Albrecht Mahr is van oorsprong Psychoanalyticus
  Albrecht Mahr begon zijn carrière als arts, psychoanaliticus en specialist in psychosomatische geneeskunde en psychotherapie. Hij verdiepte zich in vele andere methodieken, zoals lichaamsgerichte therapie, gestalttherapie, hypnotherapie (Milton Erickson) en holotropic breathing. Vanaf 1987 werkte Albrecht samen met Bert Hellinger aan systeemopstellingen.


  Albrecht Mahr is directeur van Systemic Constellations and Integrative Solutions Institute, Würzburg. Hij biedt wereldwijd trainingen aan voor deelnemers en organiseert internationale conferenties over systemische aspecten, om grote groepsconflicten op te lossen.


  Het boek van Albecht Mahr
  In 2016 werd zijn boek “Von den Illusionen einer unversehrten Kindheit und dem Glück, erwachsen zu sein” gepubliceerd. Er is nog geen vertaling van dit boek.


  Albrecht Mahr • Wat ga je leren in de 2-daagse workshop?

  Elke familiesysteem is een systeem welke op zoek is naar evenwicht en balans. Als er sprake is van een buitensluiting en niet iedereen ingesloten wordt, blijft er onrust. 


  • Je werkt deze dagen aan verzoening met voorouders, ouders en huidige je leefsituatie. Je krijgt inzicht hoe ziekte en gezondheid, schaamte en schuld in het familiesysteem geworteld is. 


  • Je krijgt inzicht in hoe over de generaties heen, dynamieken in families overgedragen worden. Ook leer je hoe je positieve en helpende krachten in het systeem vrij kunt maken en aan kunt spreken.

   

   

  Je leert:

   

  • Hoe schuld en schaamte overgedragen worden van generatie op generatie en hoe het opgelost kan worden


  • Hoe dader en slachtoffer dynamieken het bewustzijn van de familie, de familieleden beïnvloedt


  • Hoe onbewuste dynamieken tot uiting komen in je persoonlijk functioneren en in je welzijn 


  • Hoe onderlinge verhoudingen, loyaliteiten en verstoringen lijden tot ziekte


  • Een gezonde herordening waar ieders lot en plek wordt gezien en erkend


  • Het verschil tussen blinde liefde en bewuste liefde


  • Het effect van helende zinnen


  • De balans tussen geven en nemen
 • Wat is een Familieopstelling? De meeste trainingen of therapieën zijn veelal gericht op het individu. Familieopstellingen, gaat uit van een collectief onderbewuste en de invloed die het familiesysteem heeft op jou om vrij en spontaan in het leven te staan. Iedereen wordt beïnvloed door dynamieken, onbewuste overtuigingen, herinneringen en ervaringen.


  Familieopstellingen beschouwt het individu als onderdeel van het grotere geheel. Iedereen is een integraal deel van het Familiesysteem waarin hij of zij leeft en voor het functioneren hiervan. Gedrag, motieven, angsten en gevoelens kunnen alleen worden begrepen en veranderd wanneer je het in de context van de grotere groep beschouwt. 


  Werken met Familieopstellingen is één van de meest krachtige therapieën die ooit is ontwikkeld. Slechts één sessie zorgt al voor heling en transformaties die je bevrijden en je patronen doorbreken. Je energie stroomt, je blokkades verdwijnen en doelen worden bereikt. 


  Wat gebeurt er in een Familieopstelling? De groep zit in een cirkel en de vraagsteller neemt plaats naast Albrecht. Het is altijd aan jezelf om te kiezen of je een thema wilt inbrengen of niet, je bent daar vrij in. Het is ook mogelijk om de sessie van iemand anders te observeren. Zowel het observeren van anderen als het inbrengen van je eigen thema heeft een diepgaand helend effect. De cliënt (degene die een thema inbrengt) vertelt in het kort iets over zijn uitdaging of obstakel.


  Binnen een familie gelden onuitgesproken wetten die ons gedrag sturen. We zijn ons daarvan veelal niet bewust. Familieopstellingen, ontwikkeld door de Duitse therapeut Bert Hellinger, is een krachtige methode om je bewust te worden van moeizame verstrikkingen, zowel in je oorspronkelijk familie als in je huidige familie, gezin of relaties.


  Het actief en passief meedoen aan een familieopstelling raakt ons als mens Familieopstellingen laten ons de effecten zien waarin meerdere generaties verbonden zijn met het lot van het familiesysteem. Ze laten ons zien wat niet verwerkt is en wat die generatie achterlaten heeft, en wat zich opnieuw aandient in de volgende generatie. Het geeft een verdieping van onze oorsprong en beïnvloedt de relatie met onszelf en anderen.


  In het verhaal dat zich ontvouwt, worden de ongezonde dynamieken zichtbaar die een verklaring zijn voor de hedendaagse problemen die je ervaart. Door zichtbaar te maken wat er gaande is, accepteer je de situatie en kom je in de flow van het leven. Als gevolg hiervan word je meer open, ga je bewuster leven en geniet je meer. Het is een eenvoudige, unieke en krachtige methode die ons bevrijdt van onbewuste blokkades en verstrikkingen.  • Voor wie is de workshop met Albrecht Mahr geschikt?
  Je kunt de workshop van Albrecht Mahr volgen vanuit persoonlijke en/of professionele overwegingen.

  In de 2-daagse workshop wordt veel aandacht geschonken aan je persoonlijke groei en je eigen ervaringen. Je hebt de mogelijkheid om met deze grootmeester te werken. Albrecht benadrukt graag dat ieder betekenisvol onderwerp dat je wil inbrengen, welkom is in de workshop. 


  Door zijn gespecialiseerde manier van werken is de workshop geschikt voor mensen die nieuw zijn met familieopstellingen als voor mensen die al regelmatig een familieopstelling hebben meegemaakt of professioneel gebruiken. 


  De workshop is bij uitstek geschikt voor 3 doelgroepen

   

  1. Voor een ieder die Familieopstellingen wilt inzetten voor je persoonlijke proces.

  Tijdens deze workshop zal je veel ontdekken over je blokkades, je eigen patronen, die van je familie en anderen in je omgeving. Dagelijks vinden er meerdere Familieopstellingen plaats.

   

  2. Voor coaches, trainers en consultants die willen leren van deze Grootmeester. Wanneer je opstellingen gaat begeleiden, is deze workshop een enorme verrijking van je persoonlijke en professionele bagage. Het werken met een trainer met de statuur van Albrecht Mahr is voor iedereen waardevol.

   

  3. Voor een ieder die geïnteresseerd is in transgenerationele overdracht Je leert hoe overdracht plaatsvindt van generatie op generatie en wordt doorgegeven aan de nieuwe generatie. Zowel in gedrag, patronen en ziekte en trauma’s. Je zult de krachtige uitwerking hiervan gaan ervaren in de Familieopstellingen die dagelijks plaatsvinden.

   

  In de 2-daagse workshop tref je een variëteit van deelnemers, met unieke achtergronden in cultuur, gezondheid, werkervaring, leeftijd, opleiding en interesses. Zo zijn deelnemers:   


  • Mensen die meer inzicht willen in onbewuste drijfveren, gezondheid, ziekte en blokkades
  • Ouders / opvoeders /partners
  • Coaches en trainers die aan de slag willen als systemisch coach of familieopsteller of willen werken op gebied van gezondheid
  • Psychologen, huisartsen, verpleegkundigen en pedagogen
  • Verzuimmanagers, re-integratie medewerkers
  • Mediators 


 • Wat zegt Marco over de training met Albrecht Mahr?

  'De manier waarop dit begeleid werd, vind ik erg interessant en leerzaam.'


 • Is de workshop geschikt voor mij? Je kunt de workshop volgen vanuit professionele en/of persoonlijke overwegingen. De training is voor iedereen geschikt die verdieping in zijn of haar eigen proces zoekt op het gebied van bewustwording en groei, of de systemische kijk op het gebied van gezondheid wil toepassen in zijn of haar (huidige) beroep.


  Moet ik ervaring hebben met Familieopstellingen? Je hoeft geen ervaring te hebben met Familieopstellingen. Je wordt gedurende de workshopdagen volledig begeleidt door Albrecht Mahr en professionele coaches.


  Wat leer ik tijdens de workshop? Je verwerft systemische kennis en ontwikkelt oog voor de verborgen dynamieken in familiesystemen. Je leert je om zonder oordeel te horen, te zien, te voelen wat er is en daarnaar te handelen. Je persoonlijke groei vormt een wezenlijk deel van de workshop.


  Kan ik iemand anders zijn/haar probleem opstellen? 

  Binnen een familie gelden onuitgesproken wetten die ons gedrag sturen.
  In je eigen opstelling heeft dit effect op jezelf, je kinderen en op je
  familiesysteem. Het is goed mogelijk dat je eigen opstelling een effect
  heeft op leden van je eigen familiesysteem. Het probleem of de ziekte
  opstellen van iemand buiten je eigen familiesysteem is niet werkbaar met
  deze methode.