Array
(
    [combinatiekorting] => 0
    [vroegboekkorting] => 0
    [pakketkorting] => 0
    [totalkorting] => 0
)
Familieopstellingen opleiding & cursus volg je bij UNLP | UNLP

Maak kennis met familie opstellingen

Bel de studieadviseur: 020 - 261 07 07

Geaccrediteerde familieopstelling-opleidingen

Deelnemers waarderen ons met een 8.7

Internationaal Gecertificeerde Trainers

Met grootmeesters als familieopstellingen-gasttrainers

Informatieavond

Leer in 2,5 uur alles over Familie Opstellingen

za 14 nov. - Rotterdam
do 19 nov. - Amsterdam

Gratis aanmelden

Brochure aanvragen

Interesse in een erkende opleiding? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07.

Download Brochure

FAMILIEOPSTELLINGEN OPLEIDING

Heb je interesse in Familieopstellingen en wil je een Opleiding Familieopstellingen gaan volgen? Dan ben je op de juiste plek. UNLP biedt je een uitgebreid palet opleidingen op het gebied van Familieopstelling. Van kortdurende trainingen tot uitgebreide opleidingen. 

Veel mensen willen graag iets veranderen in hun leven.

Dit kan gaan om het veranderen van hinderende gewoontes, het doorbreken van beperkende overtuigingen over geld, relaties of gezondheid, of het versterken van emotioneel evenwicht door meer zelfvertrouwen, rust of verbinding. Vaak lukt het mensen om veranderingen in hun leven te brengen, puur op wilskracht, door het stellen van een doel, door tegen zichzelf zeggen dat ze “het de volgende keer anders gaan doen” of door het gebruik van versterkende affirmaties.

Soms blijkt het veranderen van gedrag niet zo gemakkelijk te gaan, lukt het niet of is verandering van korte duur. Ons gedrag wordt namelijk vooral gestuurd door ons onbewuste patronen in ons denken, voelen en doen. Deze zitten meestal zo vastgeroest in ons systeem dat het een hele uitdaging is om deze te veranderen. In de meeste gevallen vallen we weer terug in oude patronen. Alsof er een elastiekje is, dat je terugtrekt.

Als dit het geval is, komt dat meestal doordat we op diep onbewust niveau verstrikt zitten in factoren die buiten onze eigen persoonlijkheid liggen, maar die ons wel beïnvloeden. Als individu maken we allemaal deel uit van verschillende sociale systemen. Bijvoorbeeld het systeem van het gezin, familie, maar ook een team of organisatie. Binnen ieder systeem werken bepaalde krachten. Deze systeemdynamieken beïnvloeden het doen en laten van ieder individu in dat systeem. Het steeds maar weer terugvallen in oude patronen komt vaak door een onbewuste loyaliteit aan een systeem, veelal aan ons familiesysteem.

Een familieopstelling is een snelle en krachtige manier om onbewuste patronen en dynamieken zichtbaar te maken. Een opstelling maakt mensen bewust van hun loyaliteit aan hun familie van herkomst. Veel van onze overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de familie waarin we zijn opgegroeid. Vanuit een onbewuste loyaliteit nemen hieruit niet alleen bekrachtigende, maar ook beperkende patronen mee.  Deze (beperkende) patronen kom je in je huidige leven vaak weer tegen, bijvoorbeeld wanneer er problemen spelen in je relatie, in je werk, in je gezondheid enz..

Familieopstellingen geven deelnemers diepgaande inzichten in de oorzaken achter hun gedrag en maken een duurzame verandering mogelijk. Deelnemers aan trainingen gebruiken familieopstellingen voor verschillende obstakels, doelen en verlangens. Of het nu gaat om het veranderen van ongewenste gewoontes, betere beslissingen kunnen nemen, meer in contact staan met wie je bent en wat je wilt, gemakkelijker verbinding aan kunnen gaan met anderen.

Familieopstellingen is een methode die iedereen kan leren. Deelnemers aan de opleidingen zijn mensen die meer uit zichzelf willen halen, specifieke obstakels willen weghalen of gewoon meer willen genieten van het leven. Deelnemers zijn ook opvoeders, coaches, managers, docenten en hulpverleners. 

UNLP is de grootste en meest bekende aanbieder van opleidingen, trainingen en masterclasses op het gebied van Familieopstellingen.  Het opleidingsprogramma is zo samengesteld dat je jouw traject specifiek kunt afstemmen op jouw wensen en doelen. Zo bieden we een praktische 8-daagse basisopleiding, die gevolgd kan worden door de verdiepingsopleiding of door een specialisatie als Familieopstellingen met Kinderen en Jongeren, of Systemisch coachen.

Unieke opstellers komen naar UNLP om hun kennis, vaardigheden en inzichten met jou te delen. Regelmatig brengen gerenommeerde opstellers een bezoek aan UNLP om exclusief voor onze deelnemers een training te geven. Denk hierbij aan Stephan Hausner, Ingrid Dykstra, Svagito Liebermeister, Daan van Kampenhout en Albrecht Mahr. Ervaar zelf de passie, deskundigheid en visie van deze unieke samenstelling aan experts en leer van de besten hoe familieopstellingen werken, wat deze voor je kunnen doen en hoe je je zelf kunt bekwamen in het begeleiden van opstellingen.

Belangrijk: deze opleidingen zijn goed bezocht: er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in en verzeker daarmee jouw plaats!

 Gerelateerd: Opleiding Mindfulness CoachKlik hier voor jouw Familieopstellingen - opleiding

PERSOONLIJK CONTACT?

Wil jij je verder ontwikkelen op dit gebied, zodat je deze nieuwe inzichten kunt toepassen in bijvoorbeeld je privéleven of op je werk? Lees dan op deze pagina meer over de verschillende opleidingen en vraag een brochure aan over de opleiding Familieopstellingen die jou aanspreekt. Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met student-support  via marieke@unlp.nl of 020-261 07 07.

opstelling-logo-unlp.jpg?mtime=201707102

WAT IS EEN FAMILIEOPSTELLING?

Een familieopstelling is een intensieve, krachtige manier van werken. Het maakt patronen en dynamieken in het familiesysteem zichtbaar. Opstellingen geven verhelderende en bevrijdende inzichten voor iedereen die worstelt met vragen over levensthema’s als gezondheid en ziekte, werk, gezondheid, geld, relaties (met een partner, ouders, broers of zussen, met kinderen).

WAT KAN IK NA EEN FAMILIEOPSTELLING OPLEIDING OF CURSUS?

Na een opleiding Familieopstellingen heb je diepgaand inzicht gekregen in de dynamieken die ons gedrag en onze relaties sturen. Je krijgt niet alleen inzichten, maar je gaat ook ervaren hoe snel en krachtig familieopstellingen werken en hoe je deze in je dagelijkse leven toe kunt passen.

Deelnemers volgen een Familieopstelling opleiding voor persoonlijke ontwikkeling en/of om in te zetten in coaching, therapie of training. Daarnaast worden familieopstellingen steeds vaker gebruikt in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld om meer inzicht te krijgen in obstakels op het niveau van het individu, team of organisatie.