Array
(
    [combinatiekorting] => 0
    [vroegboekkorting] => 0
    [pakketkorting] => 0
    [totalkorting] => 0
)
Wat is MBSR | UNLP

Wat is MBSR

 

WAT IS MBSR?

MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction en wordt ook wel aangeduid als een meditatievariant binnen Mindfulness. De technieken binnen MBSR zijn gericht op het bewerkstelligen van een lager stressniveau.

MBSR IS BEWEZEN EFFECTIEF

De Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een praktische 8-weekse training in een kleine groep, waarmee je bewust wordt van onbewuste denkpatronen. Het leert je hoe je geest werkt, en hoe gedachten, oordelen en emoties veelal de veroorzakers zijn van lichamelijke en geestelijke pijn. Ook geeft UNLP deze zomer een 5-daagse mindfulness-retreat in Drenthe.

HOE ZIET DE MBSR TRAINING ERUIT?

De training bestaat uit 8 dagdelen van ieder 2,5 uur, alsmede een stiltedag.

Onderdelen van de training zijn: aandachts- en concentratieoefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen, oefeningen om het bewustzijn in het dagelijkse leven te vergroten en oefeningen gericht op het anders omgaan met gedachten en gevoelens die makkelijk tot piekeren en stress kunnen leiden.

Naast de wekelijkse bijeenkomsten is het belangrijk dat je thuis dagelijkse oefeningen doet in aandacht en bewustzijn aan de hand van een werkboek en CD’s.

Per sessie ziet de training er als volgt uit:

Thema 1:  Bewustwording

Thema 2:  Perceptie en reactie

Thema 3:  De kracht en plezier van nu

Thema 4:  De ervaring van stress

Thema 5:  Mindfulness in het dagelijkse leven

Thema 6:  Mindfulness in omgang met anderen

Thema 7:  Bewuste en onbewuste beslissingen

Thema 8:  Einde training en toekomst

Nils Kayser:

Het werkt gewoon, heel simpel. Onbewust ook, ik pas het heel vaak toe zo. Je stress wordt getriggered door iets, dus je doet het zelf. Ik heb ingezien hoe ik er wat aan kan doen. Dat was voor mij het grote wonder, dat het gewoon werkt. Geen poespas, heel eenvoudig.

Mijn stressniveau kan ik nu naar een behapbaar niveau zetten, dus ik ben er heel positief over, zeker op het begin, echt super! De training was drempelloos en er was een gastvrije sfeer. Ik zal zeker nog een keer aansluiten.