[devMode] NLP Opleiding, Cursussen en Workshops volg je bij UNLP | UNLP

Archief

Representant in familieopstelling

Wie ooit een familieopstelling heeft bijgewoond, kent het verbazingwekkende fenomeen van het ‘wetende veld’. Het opmerkelijke is, dat representanten zich precies zo voelen en gedragen als de personen die zij vertegenwoordigen. 

Stress verminderen, hoe doe ik dat?

Waarom voel ik soms zoveel stress? En hoe kan ik de stress in mijn leven verminderen? Het lijkt soms een onmogelijke opgave, als je leven gevuld is met stressvolle momenten. Toch kun je - eenvoudiger dan je denkt - afkomen van stress.

Coachen met NLP: Hoe doe je dat?

Coachen met NLP is een vak apart. Veel mensen met NLP denken te kunnen coachen omdat ze NLP kennis en vaardigheden hebben opgedaan. Niets is minder waar. Coachen met NLP is niet hetzelfde als het hebben van NLP kennis en vaardigheden. Coachen, zonder of met NLP, is een vak. Een vak dat nogal wat van je vraagt.

Zelfvertrouwen leren, hoe doe je dat?

“Sukkel!” “Waardeloos ben je!” “Dat gaat je nooit lukken!” “Jij bent gewoon niet zo goed als die ander!” Wat zou er met je zelfvertrouwen gebeuren als een belangrijk iemand dit tegen je zou zeggen? Bijvoorbeeld je moeder of vader, een goede vriend of vriendin of je favoriete leraar, trainer of hulpverlener? Precies! Op zijn minst zal er aan je zelfvertrouwen worden geknaagd en waarschijnlijk zal je voor minstens de komende dag(en) behoorlijk in de war zijn...

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen met NLP?

Hoe komt het toch dat sommige mensen blaken van het zelfvertrouwen? En waarom voelen andere mensen op bepaalde momenten heel weinig zelfvertrouwen? Als iedereen nu met een goed gevoel de wereld in stapt, dan doen we veel meer dingen die we leuk vinden. Ervaren we vaker plezier en passie. Zelfvertrouwen is dus een centrale sleutel om vol passie en plezier de wereld in te stappen. Kortom, hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Het gedrag van een kind vertelt een verhaal

Kinderen zijn onbewust sterk verweven met hun familieachtergrond. Kinderen zijn de seismograaf van de problemen die in hun familie spelen. Een seismograaf is een meetinstrument dat aardbevingstrillingen kan meten en vaststellen. Kinderen hebben dezelfde verfijnde waarneming en reageren onbewust net zo gevoelig op problemen of conflicten van hun ouders en andere familieleden.

Efficiënt vergaderen, hoe doe je dat?

Waarom moet ik tijdens vergaderingen naar oeverloze discussies luisteren? En waarom heeft de helft van mijn collega’s de afgesproken werkzaamheden alweer niet af? Als mensen elkaar beter begrijpen en to-the-point komen, duurt een vergadering minder lang en worden er meer beslissingen genomen. Hoe maak je vergaderen effectiever?

Pijn en Plezier Principe

Laatst sprak ik met iemand die mij vertelde best te willen stoppen met roken, maar dat dit voor hem onmogelijk was. “Ik heb al zoveel keren geprobeerd om te stoppen met roken. Het lukt gewoon niet. Ik rook natuurlijk al jaren. Het zit gewoon in mijn systeem. Wat er ook gebeurt, ik zal nooit stoppen met roken. Geloof mij, dat gaat zelfs jou niet lukken,” zei hij vol trots en met een grote glimlach...

Hoe ga je weer met plezier naar je werk?

Iedereen gaat wel eens met tegenzin naar zijn werk. Daar is niets mis mee. Maar wanneer je structureel met tegenzin naar je werk gaat en de ontspanning van het weekend nodig hebt om de werkweek te kunnen overleven, is er iets mis. Hoe vind je de passie in je werk weer terug?

Kinderen en volwassenen kregen dezelfde vraag: als je een ding kon veranderen aan je lichaam, wat zou dat zijn?

Wanneer je voor een spiegel staat, wat zie je dan? Hoe voel je je over jezelf? Is er iets dat je zou willen veranderen? Kinderen kunnen veel druk ervaren om deze vragen, maar veel minder dan volwassenen: ze zijn een inspiratie als het om dit onderwerp gaat! Ze zijn nog niet meegesleurd door 'de norm'. Laten we dit in ze erkennen, en ervoor zorgen dat ze dat behouden! Het is iets prachtigs om te zien, en het zet je aan het denken.

Conflicten oplossen in 5 stappen

Iedereen heeft of krijgt wel eens te maken met conflicten. Conflicten komen voor op zowel privé gebied als op professioneel gebied. Besef goed dat het hebben van conflicten helemaal niet erg is. Je kunt juist heel veel leren van conflicten, mits deze op de juiste manier worden opgelost. Hierbij kun je handelen op drie manieren. Je kunt je aanpassen aan degene met wie je een conflict hebt en het accepteren, je kunt jezelf terugtrekken uit het conflict of je kunt de situatie veranderen door het conflict samen op te lossen. Wanneer je kiest voor de laatstgenoemde manier helpt UNLP je met conflicten oplossen in 5 eenvoudige stappen.

Familieopstelling zorgt voor inzicht in onbewuste processen

Laatst ontmoette ik Ankie, 42 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ze vertelde mij dat ze als kind systematisch was mishandeld door haar oudste broer. Op emotioneel en lichamelijk niveau. Tot haar 17e jaar werd ze uitgescholden, lichamelijk mishandeld en met regelmaat verkracht. Haar ouders willen er tot op de dag van vandaag niets over weten en ontkennen dat dit gebeurt zou zijn. Ook haar twee jongere broers willen er niet over praten en noemen het “onzin”, “fantasie” en bestempelen het als “zal allemaal niet zo’n vaart hebben gelopen”.

PSYCH-K, wat is het?

PSYCH-K is een spirituele methodiek om onderbewuste processen en beperkte overtuigingen te veranderen. In dit artikel maken we kennis met deze methodiek.

PSYCH-K: een nieuwe methode - Resetten van innerlijke overtuigingen

Innerlijke overtuigingen beïnvloeden je leven. Hoe verander je zo’n overtuiging? Rob Williams creëerde het PSYCH-K-proces om belemmerende overtuigingen te transformeren in ondersteunende overtuigingen.

Onderbewustzijn en werk - Dit is de juiste mindset op het werk!

Het onderbewustzijn en werk? Er bestaat geen werk zonder onderbewustzijn, het onderbewustzijn is altijd aan het werk! In dit artikel lees je hoe je een juiste mindset op je werk kunt bereiken, hoe je onbewuste vermogens je kunnen helpen je werkprestaties te verbeteren en hoe deze te optimaliseren.

De 4 woorden die je leven kunnen veranderen

Wel eens meegemaakt dat je in een verhitte discussie was met die schreeuwerige collega of die dominante baas en dat het je maar niet lukte om je punt bij de ander duidelijk te krijgen? Als je je onbegrepen voelt, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Je voelt na afloop van zo’n discussie letterlijk aan je lijf dat je een verloren gevecht hebt gevochten. De ander gaat vrolijk verder met de dag en jij hebt het warm, je hebt spanning in je schouders, nek en kaken, je voelt je hartslag in je hoofd kloppen en je ademt snel en oppervlakkig.

Je goed voelen in je lichaam = Je lichaam goed voelen

Tegenwoordig horen we steeds vaker dat mensen zo ‘in hun hoofd’ zitten. Wat betekent dat, als je te veel met je hoofd, ofwel met je denken bezig bent? Het betekent dat je niet in evenwicht bent. Om je goed en vitaal te voelen is het nodig dat je denken, je gevoel en je handelen met elkaar in balans zijn. Als je te veel in je hoofd zit, komen je gevoel en je handelen te kort. Lichaamsgerichte NLP is een benadering van NLP waarbij het lichaam ingezet wordt voor bewustwording van onbewuste processen. Het biedt een holistisch perspectief om balans (terug) te krijgen in denken, voelen en doen. Hierdoor kun je je goed voelen in je lichaam.

Hoe NLP mijn PTSS opruimde

PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom) valt onder de psychotrauma- en stress gerelateerde stoornissen. PTSS is heftig: vaak raak je jezelf en de regie over je leven behoorlijk kwijt. Als je geluk hebt verdwijnen de emotionele gevolgen van een schokkende gebeurtenis, bij een goede verwerking, vanzelf. Als deze níet weg gaan, kan PTSS zich ontwikkelen. En hoe ruim je dat dan op? Ik wil je graag meenemen in mijn ervaring met PTSS en hoe NLP onvergetelijk heeft bijgedragen aan het opruimen ervan.

6 meest gestelde vragen over NLP en meer...

Wij maken jouw leven graag makkelijk(er). Dit zijn de 6 meest gestelde vragen over NLP en een NLP opleiding. Een van de meest gestelde vragen is: "Wat is NLP en is NLP een wondermiddel?"

De magie van een familieopstelling

Stilte, verwondering, verzoening … een ervaring met een familieopstelling maakt veel los. Het is een indrukwekkend proces, waarvan de resultaten krachtig kunnen doorwerken in iemands dagelijkse leven.

Negende dag NLP opleiding: Het verleden veranderen

Vandaag leer ik hoe ik een gebeurtenis in mijn hoofd kan veranderen. Het klinkt behoorlijk ingewikkeld, maar met de techniek die ik vandaag leer, wordt het een eitje! I am going to Change my Personal History!

New Code NLP: De kracht van het onbewuste

New Code NLP is een methode binnen NLP, om snel en blijvend in je kracht te komen én te blijven. New Code NLP is ontwikkeld door John Grinder, een van de grondleggers van NLP.

NLP: 11 redenen om te kiezen voor UNLP

Het kiezen van de juiste NLP opleiding is voor veel mensen een uitdaging. Hoe weet je dat je een goede keuze maakt? Hier volgen 11 meestgenoemde redenen voor mensen om hun NLP-opleiding bij UNLP te doen.

Als ik met mijn vingers knip...

Hypnose is een woord dat veelal extreme reacties bij mensen oproept. De hypnotiseur die zijn slachtoffer een aap laat nadoen of doet denken dat het publiek naakt is.

Relatiecoaching: hoe zorgt een opstelling voor balans

Het uitgangspunt voor geluk in relaties lijkt zonneklaar: ‘liefde’ is daarop het antwoord. Maar hoe vaak is er in het begin sprake van ‘liefde’? En is de liefde weer verdwenen? De relatie verdiept zich niet, maar komt vroeg of laat tot een einde.

Toveren met tijdlijnen

Een tijdlijn is een (denkbeeldige) lijn, die alle gebeurtenissen uit iemands leven in chronologische volgorde met elkaar verbindt. Herinneringen uit het verleden én toekomstige doelen en dromen.

NLP opleiding is fiscaal aftrekbaar

Er wordt wel eens gevraagd of een NLP opleiding aftrekbaar is bij de belastingdienst. Lees hier de uitspraak van het Hof over de aftrekbaarheid van de kosten van de NLP opleiding.

Transpersoonlijke NLP

In dit artikel legt Dr. Vincent van der Burg de roots en essenties van Transpersoonlijke Psychologie uit en vertaalt deze naar NLP.

Systemisch Werken en Toeval: Er gebeurt meer dan dat je denkt!

Systemisch Werk en ons onbewuste, onthouden wij alles? Een familieopstelling is een methode die je laat zien en ervaren welke plek je in bijvoorbeeld je gezin van herkomst of je huidige gezin inneemt, maar ook je plek binnen een organisatie.

Wat je wilt weten over Neuro Linguistisch Programmeren

De voordelen om bekend te raken met de kennis en vaardigheden van NLP zijn talrijk. Zo wordt NLP gebruikt om persoonlijke thema’s aan te pakken zoals angst om contact aan te gaan, weinig zelfvertrouwen, presentatie-angst, boosheid of schaamte.

NLP Practitioner Zomeropleiding

Hoe gelukkig ben jij? De mate waarin je succesvol bent in het bereiken van je doelen is afhankelijk de mate waarin je verantwoordelijkheid neemt voor de manier waarop je omgaat met hetgeen je overkomt.

Stop negatieve gedachten met NLP

In een onlangs gepubliceerd artikel sprak ik over onze innerlijke stem, ook wel bekend als de “innerlijke dialoog” of “mentale monoloog”. Nu is Neuro Linguïstisch Programmeren, of NLP bij uitstek een manier om de negatieve interne dialoog stil te krijgen.

NLP: Mentale Kunst

Terwijl mensen als Tony Robbins en Richard Bandler in staat zijn geweest bizarre resultaten teweeg te brengen, zijn er talloze sceptici. Sommigen hebben NLP ‘geprobeerd’ en kwamen tot de conclusie dat het niet werkt.

NLP Master Coach: de 16 eigenschappen van een TOPCOACH

Als psycholoog zijnde weet ik hoe belangrijk het is om als coach een gedegen achtergrond te hebben, zodat je jouw client op de juiste wijze kunt begeleiden. Enige kennis en inzicht in het menselijk brein is mijns inziens dan ook een must!

Familieopstellingen: het onzichtbare wordt zichtbaar.

Veel mensen hebben de ervaring dat ze ondanks intens werken aan zichzelf steeds weer dezelfde problemen tegenkomen. Patronen in ons leven ontstaan niet zomaar of toevallig.

Tweede Dag NLP Opleiding: Practitioner

Na twee weken van speculatie over hoe de volgende les eruit gaat zien, is het eindelijk zover. De tweede dag van de opleiding NLP Practitioner, is aangekomen.

3 dingen die je moet weten over Neuro Linguistisch Programmeren (NLP)

NLP is een verzameling van mentale technieken die je kunt gebruiken in je persoonlijke of professionele leven. Bijvoorbeeld om meer zelfvertrouwen te hebben, meer balans te krijgen in je leven of meer passie te ervaren in je leven.

Familieopstellingen, hoe zijn ze ontstaan?

Familieopstellingen zijn geïntroduceerd door Bert Hellinger. Hij werd in 1925 in Duitsland geboren. Hellinger studeerde filosofie, theologie en pedagogiek.

Verander je brein door Neuro Linguistisch Programmeren

Vroeger dachten wetenschappers dat wanneer je eenmaal de volwassenheid had bereikt, psychologische verandering niet of nauwelijks mogelijk was. Je zat opgescheept met je emotionele patronen die je in je kindertijd had ontwikkeld.

Met NLP bepalen hoe je je voelt

Emoties kies je zelf. Soms bewust, veelal onbewust. Als je brein signalen van je lichaam ontvangt dat het om een of andere reden angstig is, dan stuurt je brein op zijn beurt signalen door het gehele brein om je angstig te voelen.

Het uitzetten van je innerlijke criticus met NLP

Een negatieve interne dialoog is het stemmetje in je hoofd dat je doorlopend afkraakt, nieuwe plannen en dromen de grond inboort. Het is ook nummer 1 reden voor slapeloosheid...

5 dingen die jij kunt leren met NLP

NLP laat je meer uit jezelf halen. UNLP geeft in dit artikel 5 voorbeelden van dingen die je kunt leren met NLP. Lees meer over deze leerpunten en mogelijkheden met NLP.

Korzybski's Kaart is niet het gebied: meer dan een tegelspreuk?

De naam van Alfred Korzybski is bij NLP’ers bekend door één van de NLP-vooronderstellingen: ‘De kaart is niet het gebied’.

Wat doet een NLP coach?

NLP coaching gaat over het heractiveren van reeds aanwezige hulpbronnen in het systeem van de cliënt. Hulpbronnen als zelfvertrouwen, kracht, innerlijke rust of mentale balans.

Familieopstellingen, bewust worden van onbewuste processen

Een familieopstelling kent vele varianten, maten en soorten. Een typische, “klassieke” familieopstelling vindt plaats via een open inschrijving: iedereen kan zich aanmelden om mee te doen.

NLP trainer worden: Hoe je authentiek jezelf kunt presenteren

Als je jezelf authentiek wilt presenteren voor een groep kun je daarvoor getraind worden. In een opleiding tot NLP Trainer leert je de vaardigheden en handvatten om jezelf vol zelfvertrouwen neer te zetten NLP trainer.

Familieopstelling zorgt voor inzicht in onbewuste processen

Laatst ontmoette ik Ankie, 42 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ze vertelde mij dat ze als kind systematisch was mishandeld door haar oudste broer. Op emotioneel en lichamelijk niveau.

Derde dag NLP opleiding: leren communiceren

Deze NLP-opleidingsdag kwam al snel. In plaats van de twee weken van informatie laten bezinken, was het er dit keer maar eentje. Het onderwerp van vandaag is: Rapport maken.

NLP niets voor jou!

NLP is een krachtige methode om tot veranderingen te komen. Het stelt je in staat om naar je zelf te kijken en bewust te worden van onbewuste processen. Maar is dit altijd wel gewenst? Ik ga je 3 redenen geven om geen NLP opleiding te gaan doen.

Wat kunnen NLP trainers jou leren?

Wat kunnen NLP trainers jou leren? UNLP geeft praktische voorbeelden van leermomenten en informatie over gecertificeerde NLP trainers. Lees hier wat jij kunt leren

Verschillende soorten faalangst

Angst om te falen kan voorkomen in verschillende situaties. Lees in dit blogartikel meer over cognitieve, sociale en motorische faalangst.

Familieopstellingen: een dialoog op zielsniveau

In opstellingen wordt keer op keer duidelijk dat taal een diepere betekenis heeft. De ‘klassieke’ zinnen van Bert Hellinger verwijzen naar de werkelijkheid.

TimeLine Therapy: Werken met tijdlijnen

Sinds de introductie van TimeLine Therapy in de Verenigde Staten, in 1988, heeft het werken met tijdlijnen een enorme ontwikkeling doorgemaakt....

Elfde dag NLP opleiding: Doelen

Hoe belangrijk is jouw doel voor jou? Vandaag gaan we na hoe belangrijk het doel is en maken we het doel nog aantrekkelijker! Ook gaan we met een nieuwe techniek, op zoek naar innerlijke mentoren die ons advies geven.

Representant in een familieopstelling, hoe ‘weet’ je wat je voelt?

In een opstelling openbaart zich een krachtenveld, waarvan niet precies bekend is hoe dit werkt. Bert Hellinger, grondlegger van familieopstellingen, noemt dit ‘het wetende veld’.

NLP: Ontdek de kracht van overtuigingen!

Gedrag kun je zien. Gedachten kun je horen. Emotie kun je voelen. Overtuigingen daarentegen zijn veelal onbewust. Ontdek de kracht van overtuigingen.

Wat leer je in een (goede) NLP opleiding?

Dit zijn de 5 inzichten en vaardigheden die je leert in een (goede) NLP opleiding. Of in ieder geval zou moeten leren.

Een oude en een jonge monnik

Een oude en een jonge monnik zijn aan het reizen en komen aan bij een rivier waar ze een jonge vrouw zien staan. Zij vraagt hen of ze haar kunnen optillen om de rivier over te steken. De jonge monnik twijfelt, terwijl de oudere monnik de vrouw inmiddels op zijn schouders zet en haar over het water helpt. Ze bedankte de oude monnik en vervolgde haar weg. De monniken reisden verder, maar de jongere monnik was de rest van de dag aan het peinzen over wat er gebeurde. Hij vroeg zich af hoe het mogelijk was dat de oude monnik dit had toegestaan, terwijl de spirituele richtlijnen toch duidelijk voorschrijven dat een man geen lichamelijk contact dient te hebben met een vrouw.

De plaats aan tafel draagt bij aan het vervullen van je rol in de familie

Samen aan tafel kan zo gezellig zijn. Maar als iets heel simpels – een juiste volgorde aan tafel- niet gehanteerd wordt, kan dat vervelende gevolgen hebben.

NLP Practitioner opleiding?

Een tijd geleden kwam Karin langs voor een kennismakingsgesprek. Haar vriendin had een NLP Practitioner opleiding gedaan en was laaiend enthousiast.

Mindfulness: Bewust worden van je Automatische Piloot

Je hebt het vermogen om je leven drastisch te veranderen. Ik heb het meer dan eens zien gebeuren. Hoe? Lees dit interessante artikel over Mindfulness!

NLP overtuigingen voor het behalen van al je doelen

Wellicht heb je een specifieke droom, misschien wil je meer controle over je emoties, of wil je simpelweg meer geluk ervaren. Het behalen van je doelen begint met je bekrachtigende overtuigingen. In dit artikel leer je wat overtuigingen zijn en hoe je deze kunt veranderen in positieve overtuigingen, zodat je je persoonlijke doelen kunt behalen.

(Uit INzicht) G-kracht plus bewegen: Magisch effect op gezondheid en welzijn

De relatie tussen ‘NLP & Sport’ is nogal eenrichtingverkeer en bestaat er vooral uit dat een groot aantal NLP-trainers/Coaches individuele atleten of sportteams (tot de hoogste divisies) succesvol mentaal coachen. Voor dit artikel gingen we echter op zoek naar wat sport en beweging fysiek aan (al dan niet) NLP’ers kan toevoegen.