Array
(
    [combinatiekorting] => 0
    [vroegboekkorting] => 0
    [pakketkorting] => 0
    [totalkorting] => 0
)
Wat is NLP | UNLP

Wat is NLP

WAT IS NLP? 

NLP IS EEN METHODOLOGIE
Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een methode op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Het wordt wel gedefinieerd als “de wetenschap die zich bezighoudt met het bewust maken van onbewuste processen.”

NLP bestudeert het gedrag van mensen die succesvol zijn. Het is ontstaan in de jaren 70 toen twee jonge wetenschappers, dr. Richard Bandler en dr. John Grinder, mensen bestudeerden die opvallend succesvol waren in hun werkveld. Zo bestudeerden ze onder andere Dr. Milton Erickson (psychiater), Gregory Bateson (antropoloog) en Virginia Satir (gezinstherapeut). Bandler en Grinder gingen op zoek naar structuren die deze mensen succesvol maakten. 

Ze brachten deze structuren onder in modellen en technieken die vervolgens weer konden worden overgedragen aan hen die óók succesvol wilden zijn op dat gebied. Op deze manier werden die structuren doelgericht, snel en effectief aangeleerd. NLP is dus begonnen met de wetenschap van het modelleren van mensen die op het ene of andere gebied succesvoller waren dan anderen.

NLP is een wetenschap die altijd in ontwikkeling is, er worden constant nieuwe modellen en technieken toegevoegd.

NLP IS EEN HOUDING
NLP is een attitude. Het is een houding, een instelling en een gedachtegang waarbij nieuwsgierigheid en experimenteel gedrag centraal staan. 

·       Wat drijft de mens?
·       Hoe kun je je eigen gedrag beïnvloeden?
·       Hoe kun je het gedrag van anderen beïnvloeden?
·       Waarom klikt het met de ene goed en de andere helemaal niet?
·       Hoe komt het dat iemand succesvol is in hetgeen hij of zij doet en iemand anders veel minder succesvol is?
·       Waarom gedragen twee personen zich heel anders van elkaar in dezelfde situatie?

NLP IS EEN VERZAMELING TECHNIEKEN
NLP is een verzameling technieken. Technieken die je in staat stellen om effectief te communiceren met jezelf en met anderen. Technieken die je persoonlijke effectiviteit vergroten. NLP biedt concrete handvatten om inzicht te krijgen in het gedrag van onszelf en van de ander en om dit gedrag, indien gewenst, te veranderen.