Array
(
  [combinatiekorting] => 0
  [vroegboekkorting] => 0
  [pakketkorting] => 0
  [totalkorting] => 0
)
NLP Opleiding, Cursussen en Workshops volg je bij UNLP | UNLP

Archief

SLIM subsidie om NLP te leren in jouw organisatie

De SLIM-subsidie is een nieuw initiatief van onze overheid om medewerkers in het MKB blijvend te laten ontwikkelen. Een leven lang leren en ontwikkelen is hier van kracht. Zodat medewerkers kunnen groeien in hun werk én datgene doen wat bij ze past! 

UNLP nieuwe locatie voor het sprekersevent Speak UP!

Voor iedereen die zijn hart wil laten spreken, een deuk in het universum wilt maken, een nieuwe manier van kijken naar de wereld wilt creëren, de geest en harten van duizenden open wilt stellen, biedt Speak UP! een veilige en professionele omgeving die voorziet in alle noodzakelijke vereisten om je speech,  presentatie of  boodschap mogelijk te maken.

Wat is angst? En wist je dat je het als volgt kunt oplossen?

Ieder mens voelt zich van tijd tot tijd angstig. Of het nu gaat om sociale angst, angst om te spreken in het openbaar, of angst voor specifieke dingen of situaties. Dit hebben we allemaal wel eens ervaren. Maar wat is angst eigenlijk? Angst is een heel natuurlijk gevoel, het beschermt ons van gevaarlijke situaties en behoedt ons voor het maken van fouten. Lees verder.

Wat is stress? Symptomen en de oplossing die daadwerkelijk werkt

Wat is stress eigenlijk precies? Tegenwoordig lijkt stress soms meer een standaard dan een uitzondering. De termen overspannen en burn-out zijn bijna niet meer weg te denken van de werkvloer en dan is er ook nog zoiets als mindfulness. Hoe vind jij de weg van stress naar mindfulness?

Depressie Symptomen: wat zijn ze en hoe los je het op?

Heb je weleens last van depressieve gevoelens? Vraag jij je wel eens af: “Ben ik depressief?”. Wil je weten wat de symptomen van een depressie zijn en hoe mindfulness je kan helpen? Zoek dan niet verder.

Ruim een half miljoen volwassen Nederlanders gaan jaarlijks een fase van depressie door. Een depressie kenmerkt zich door een aanhoudende ervaring van meerdere van de volgende klachten...

Provocatieve Coaching - Adelka Vendl

Provocatieve therapie is een geweldige coachmethode om snel en blijvend resultaat te behalen met je cliënten. Provocatief zijn betekent pro-actief coachen met een flinke dosis humor en een scherpe blik.

5 ultieme NLP-technieken voor persoonlijke ontwikkeling

NLP is wereldwijd (h)erkend als een verzameling van krachtige instrumenten voor snelle verandering en persoonlijk succes.  Het wordt volop ingezet door sporters en op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

mindful thinking

Mindful thinking, hoe doe je dat? En daarbij, nog belangrijker is dat in veel situaties je nieteens beseft hoeveel gelukkiger je kan worden van Mindfulness

Mindfulness en eten: een manier om dagelijks Mindfulness toe te passen

Mindfulness en eten is een zeer praktische combinatie, die je als hulpmiddel kan inzetten om iedere dag even uit je denkpatronen te breken. Bovendien zorgt het ervoor dat je een positievere relatie met eten ontwikkelt en gezonder gaat eten.

In dit artikel leer je waarom mindfulness en eten hand in hand gaan en hoe je deze combi effectief kunt toepassen in je dagelijks leven. Zo zul je bij iedere maaltijd een moment nemen en tot jezelf komen. Met deze makkelijke tips kun je direct aan de slag! 

Mindfulness en bevrijding van depressie

Depressief zijn wil niemand.

Iedereen die depressie van dichtbij meemaakt, zoekt een oplossing, bevrijding. Want het is doodvermoeiend, als je depressief bent (of iemand in je omgeving).

Mindfulness kan voor die bevrijding zorgen en het mooiste is, dat het geen energie kost. Als ik dat vertel, wil je wellicht weten hoe dat kan en wat er dan zo bijzonder is aan mindfulness. Wellicht associeer je het nog met zweverig…

Korte Mindfulness oefening

Een aantal korte Mindfulness oefeningen waar je direct mee aan de slag kunt! Lees hier meer.

Waarom mindfulness?

Wat is de reden dat er zoveel mensen aan Mindfulness doen?

9 manieren om betere gesprekken te hebben

Heb jij ook wel eens iemand ontvriend op Facebook, omdat zij of hij iets kwetsends had gezegd over bijvoorbeeld cultuur, politiek, religie of zelfs eten? 

En zeg eens eerlijk,… ontwijk jij ook wel eens ten minste één persoon omdat je die liever niet wilt spreken?

20 principes voor vrijheid

In dit artikel ontdek je 20 universele principes voor vrijheid.

 • Vrijheid van (financiële)stress.
 • Vrijheid van onrust in je kop.
 • Vrijheid van beperkende stemmetjes.

En:

 • Vrijheid om af te maken wat je belangrijk vindt.
 • Vrijheid om te doen waar je van geniet.
 • Vrijheid om te zijn wie je eigenlijk bent.

In december 2016 komt De Journey naar UNLP

De Journey is ontwikkeld door de internationaal veel geprezen spreker, bestseller-auteur en mind-body healing-expert Brandon Bays. In 1992 was Bays gediagnosticeerd met een tumor ter grootte van een basketbal. Doordat ze een achtergrond en een sterk geloof had in natuurlijke behandeling en holistische genezing, heeft Bays alles wat ze over voeding, kinesiologie, meditatie en andere velden had geleerd, nauwkeurig toegepast in een natuurlijk genezingsproces. Ze verraste zichzelf en haar doctors door intuïtief naar haar lichaamswijsheid te luisteren en in slechts 6 ½ weken te helen. Geen medicijnen, geen operatie, geen pijn! De technieken van alle mensen die haar in dat proces begeleid hadden, heeft Brandon samengebracht tot de methodiek 'The Journey', zodat iedereen het kan gebruiken.

De cirkel is rond - de Familieopstellingdiploma in mijn hand

Daar sta ik dan, aan het einde van deze prachtige training, een diploma in mijn hand. Ik heb dingen mogen vinden waarvan ik niet eens wist dat ik ze kwijt was. En er zijn zaken aan het licht gekomen waarvan ik niet wist dat ze verstopt lagen in het duister.

Zo'n laatste weekend voelt voor mij altijd wat emotioneel; ik ben niet zo'n ster in afsluiten en afscheid nemen. En zeker als je samen zulke bijzondere dingen hebt meegemaakt. Dan is loslaten nog niet zo makkelijk.

In het licht met het vertrouwen van de opsteller en het wetend veld

Gedurende een goede opleiding kom je steeds weer stukjes van jezelf tegen. Van je verleden. Van je toekomst. Van je angsten en van je dromen. Dat is mooi, maar nog niet altijd even makkelijk.

Familieopstellingen is een opleiding waar je leert hoe je anderen kunt begeleiden in het zicht krijgen op bepaalde patronen. Om licht te werpen op zaken die eerst nog in het duister lagen. Maar terwijl je leert hoe je dit voor anderen kunt doen gebeurt dit, met de juiste begeleiding, ook bij jezelf.

Met open mond staan in een Familieopstelling

Je kent het vast wel: je komt een ruimte binnen en meteen krijg je een bepaald gevoel. Je krijgt kippenvel, of je voelt je juist ineens heel erg thuis. Je hebt geen idee waar dat gevoel vandaan komt, maar het is er. Of dat moment waarop je die ene straat toch niet in loopt omdat alles in je lijf zegt dat niet te doen… en je de volgende dag hoort dat daar die ene groep jongeren weer stennis heeft geschopt.

Selectieve perceptie: wat is het en waarom het belangrijk is

Selectieve perceptie betekent dat we maar een deel van de werkelijkheid kunnen waarnemen. Van alles wat er op de wereld te zien, horen, ruiken, voelen en proeven is, nemen we maar een klein deel bewust waar. En dat is maar goed ook, want er zijn zoveel prikkels en indrukken om ons heen; als we die allemaal bewust zouden waarnemen werden we gek. We kunnen gewoonweg niet alles wat om ons heen is tegelijkertijd waarnemen. Wat we wel- en wat we niet waarnemen wordt bepaald door onze filters of ons referentie kader. Alles wat binnen ons referentiekader valt kunnen we waarnemen, alles wat daar buiten valt merken we sowieso niet op. Maar van de informatie die wel binnen ons kader valt filteren we ook nog een heleboel weg.

Luisteren naar je gevoel: zo doe je dat eenvoudig

Licht gespannen zat ik die ochtend in de auto. Een opleiding is voor mij als jonge moeder een kadootje: even tijd voor mezelf en me verdiepen in dingen die me boeien zonder een continu gezorg en ‘ge-mama’. Maar ook altijd een beetje spannend. Want wat kun je verwachten?

De invloed van jouw eigen opvoeding

De familie waar een kind vandaan komt bepaalt voor een groot gedeelte hoe, in ieder geval de eerste, blauwdruk van zijn of haar leven eruit ziet. Vader, moeder en degene die daarvoor komen leveren het genetische materiaal aan waaruit het kind is opgebouwd en hun opvoeding vult dat aan. En vervolgens gaat het kind hier verder mee aan de slag door zich te ontwikkelen, eigen dingen mee te maken, eigen meningen te vormen etc.

Het belang van taal bij persoonlijke groei

Veel mensen beginnen één januari vol goede moed aan hun goede voornemens. De een wil afvallen, de ander stoppen met roken en weer een ander gaat het eindelijk eens rustiger aan doen. Één januari lijkt voorbestemd als dé dag waarop het allemaal gaat veranderen; de dag waarop het wél gaat lukken. Alsof het een soort magische datum is die ons zal verlossen van onze ongewenste gewoontes en ons zal helpen te veranderen.

Mindfulness Tips: dit zijn de beste tips die je nodig hebt

Mindful leven staat vaak nog ver van ons af. Wij mensen dwalen over het algemeen vaak af in gedachten. Daardoor zijn we er niet altijd helemaal bij. We handelen op de automatische piloot of zijn dingen in ons hoofd aan het over-analyseren. In onze rationeel ingerichte Westerse samenleving hebben we aangeleerd om bijna alles te beredeneren. Zo zijn we niet geboren, maar dat is aangeleerd gedrag. Ons brein maakt overuren met to-do-lijstjes, analyses, gepieker en zorgen. Soms handig, maar niet altijd. Want daardoor ben je niet in het moment en geniet je minder. Want geluk ontstaat altijd in het hier en nu. Dus hoe verander je dat?

Wat is Systemic Ritual? Heldere uitleg

Binnenkort komen de sjamanistische grootmeesters op het gebied van familieopstellingen naar UNLP. Zo verzorgt bijvoorbeeld Daan van Kampenhout het seminar Systemic Ritual® bij UNLP in Amsterdam. Daan geeft al meer dan 20 jaar workshops en trainingen over de hele wereld en zijn boeken zijn in acht talen vertaald. Uit het raakvlak van opstellingen, sjamanisme en de Joodse traditie ontwikkelde Daan systemische rituelen, die met name helend werken voor collectieve thema’s. Dit exclusieve evenement is een bijzondere ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in opstellingen of zelf opstellingen begeleidt.

Goede voornemens nakomen [Tips en technieken]

Iedereen heeft wel eens goede voornemens. De een wil stoppen met roken, de ander wil afvallen, gezonder eten of vaker ontspannen. De meeste mensen hebben wel een (vaag) idee over hoe ze eigenlijk zouden willen leven of wat voor mens ze eigenlijk zouden willen zijn.

Systemisch werken met kinderen en jongeren

Wil je leren systemisch werken met kinderen en jongeren? Op 19 en 20 december 2015 organiseert UNLP het seminar 'Kind, Jongere & Balans', over de systemische aanpak van gedragsproblemen bij kinderen en jongeren. Het seminar wordt gegeven door de internationaal gerenommeerde systemisch gezins- en familietherapeut Ingrid Dijkstraexpert op het gebied van familieopstellingen met kinderen en jongeren.

5 tips die je helpen om optimaal te genieten van de Kerstdagen

De periode van Kerst en Oud & Nieuw is voor veel mensen een tijd van bezinning en reflectie. We kijken terug op wat er in dit jaar allemaal gebeurd is in ons leven en we kijken alvast vooruit naar onze doelen voor het komende jaar. Kerst staat voor warmte en gezelligheid. Maar Kerst kan ook verplichtingen en stress met zich meebrengen. Hoe zorg je ervoor dat Kerst leuk blijft? We geven je 5 tips die je helpen om optimaal te genieten van de Kerstdagen!

Coaching met NLP - Hoe ziet dat eruit?

NLP coaching is een vorm van coaching, waarbij de cliënt leert vissen. Hij wordt (weer) kapitein op eigen schip, leiding- en sturing gevend aan zijn eigen gedrag, gevoel en gedachten. Een NLP coach zou je kunnen vergelijken met een personal trainer op het gebied van mentale kracht. Coaching met NLP wordt vaak ‘levens veranderend’ genoemd. De cliënt leert en ondergaat zeer krachtige NLP technieken, die hem in staat stellen het leven te leiden dat hij wil leiden en de persoon te zijn die hij wil zijn.

Lichaam en geest zijn één

In het dagelijks leven is ons lichaam vaak op de ene plek, terwijl ons hoofd  heel ergens anders is. Ga maar eens na hoe vaak je denkt aan een ander moment dan NU, of aan een andere plek dan HIER.

In gedachten kun je naar het verleden of de toekomst reizen. Het huidige moment is echter het enige moment dat ECHT is. Je belangrijkste taak is om in het hier en nu te zijn en te genieten van het huidige moment. Lichaamsbewustzijn is de sleutel om bij jezelf te komen en werkelijk aanwezig te zijn.

Mindfulness: Angst en de Twee Wolven

Veel cliënten die bij mij komen ervaren op de één of andere manier angst. Niet toevallig, want angst is de meest voorkomende klacht die we hebben als mens. Het kan gaan om psychiatrische angststoornis, maar ook angst voor spreken in het openbaar, nieuwe mensen te ontmoeten, kleine ruimtes of juist grote ruimtes, extreme angst om je partner kwijt te raken of om je baan te verliezen. Angst gaat meestal over de angst voor verandering en is iets wat het dagelijkse functioneren enorm kan beperken. Hierover bestaat een mooi leermetafoor over twee wolven...

Interview met systemisch gezins- en familietherapeut Ingrid Dykstra

Ingrid Dijkstra is een internationaal gerenommeerd  systemisch gezins- en kindertherapeut. Ze wordt in verschillende landen uitgenodigd om workshops, opleidingen en lezingen te geven. Ingrid  is auteur van de boeken " Kind en familie lot" en "Familieopstellingen met kinderen en jongeren". Ingrid is van Duits-Nederlandse oorsprong en woont in Duitsland.  

Familieopstellingen: Ben je vrij om eigen weg te gaan?

Wat ze ook doet, hoe hard ze ook werkt, steeds opnieuw heeft ze het gevoel dat het niet genoeg is. Er is een onrust in haar die maakt dat ze niet werkelijk uit de verf komt. Ze heeft al langer aan dit thema gewerkt, maar wat ze ook doet, de onrust komt terug. Ze zou graag ‘de dingen een andere plek te geven’ en verlangt naar meer rust en vrijheid in haar leven.

Krachtige doelstellingen voor het creëren van een gelukkig leven

Doelen stellen is een absolute must voor mensen die succes willen, doelen willen behalen en blijvend geluk willen creëren in hun leven. Zonder duidelijke doelen krijgt je in leven geen richting en weet je niet waar je bent of wilt zijn.

10 tips voor positief denken

Het is algemeen bekend dat positief denken kan leiden tot veel positieve veranderingen in je leven. Het ontwikkelen van optimistische vooruitzichten komt ten goede van zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Gelukkig leven: 30 tips voor een mooi en gelukkig leven!

Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, hoeveel geld je op je bankrekening hebt, wat je burgerlijke staat is of wat je in het leven doet. We willen allemaal gelukkig en succesvol in ons leven zijn.

Wat is NLP?

De afkorting NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Je kunt de methode ook wel scharen onder de praktische psychologie. Maar wat is NLP nu eigenlijk? Het is een vraag die we veel krijgen tijdens NLP-informatieavonden. In deze blog een overzicht wat NLP precies is en waar je het voor kunt gebruiken! 

NLP en Mindfulness: verschillen en overeenkomsten

Al vanaf het moment dat we worden geboren, ervaren we onze eerste ingrijpende gebeurtenis: geboorte. Freud noemde dit het zogeheten “Geboortetrauma”.

Wat is Mindfulness? Het is Meditatie Light

Mindfulness is populair bij een breed publiek. Je kunt moderne tijdschriften niet openslaan, of je komt het woord tegen. Niet voor niets, want de voordelen zijn eindeloos. 

Hoe maak ik een moodboard?

Een moodboard zorgt ervoor dat je je onderbewuste een duidelijke richting geeft om je doelen gemakkelijk en snel te bereiken.  Zonder dat je dit zelf bewust in de gaten hebt. Je zet als het ware al je onbewuste pionnen van je schaakspel de goede richting uit waardoor je doel in zicht komt en het bereiken ervan onvermijdelijk wordt. 

3 tips voor succesvol doelen stellen en bereiken (voorbij de SMART methode)

95% van je succes wordt bepaald door je vaardigheid om doelen te stellen en te bereiken. Lees hier de 3 tips om je doelen te bereiken door gebruik te maken van het onbewuste deel van je brein. 

NLP new code, alles wat je moet weten

New Code NLP is een stroming binnen NLP, die draait om grip krijgen op je gemoedstoestand plus toegang krijgen tot en samenwerken met het onbewuste. New Code NLP is ontwikkeld door John Grinder, een van de grondleggers van NLP. In dit artikel leer je hoe je rust kunt krijgen met New Code.

Familieopstelling de relatie met je ouders ontdekken en versterken

De relatie met je ouders kun je ontdekken en versterken via een familieopstelling. Hoe je naar je ouders kijkt, bepaalt je relatie met hen. Hoe sterker je je verzet om op je ouders te lijken, des te duidelijker wordt de gelijkenis. Misschien nog niet als je 21 bent, maar dit ontwikkelt zich zeker in de loop van je verdere leven. De gelijkenis is net als een elastiekje. Hoe verder je het in je jonge jaren uitrekt om afstand te creëren, des te sterker springt het later terug.

Stress verminderen, hoe doe ik dat?

Waarom voel ik soms zoveel stress? En hoe kan ik de stress in mijn leven verminderen? Het lijkt soms een onmogelijke opgave, als je leven gevuld is met stressvolle momenten. Toch kun je - eenvoudiger dan je denkt - afkomen van stress.

Coachen met NLP: Hoe doe je dat?

Coachen met NLP is een vak apart. Veel mensen met NLP denken te kunnen coachen omdat ze NLP kennis en vaardigheden hebben opgedaan. Niets is minder waar. Coachen met NLP is niet hetzelfde als het hebben van NLP kennis en vaardigheden. Coachen, zonder of met NLP, is een vak. Een vak dat nogal wat van je vraagt.

Zelfvertrouwen leren, hoe doe je dat?

“Sukkel!” “Waardeloos ben je!” “Dat gaat je nooit lukken!” “Jij bent gewoon niet zo goed als die ander!” Wat zou er met je zelfvertrouwen gebeuren als een belangrijk iemand dit tegen je zou zeggen? Bijvoorbeeld je moeder of vader, een goede vriend of vriendin of je favoriete leraar, trainer of hulpverlener? Precies! Op zijn minst zal er aan je zelfvertrouwen worden geknaagd en waarschijnlijk zal je voor minstens de komende dag(en) behoorlijk in de war zijn...

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen met NLP?

Hoe komt het toch dat sommige mensen blaken van het zelfvertrouwen? En waarom voelen andere mensen op bepaalde momenten heel weinig zelfvertrouwen? Als iedereen nu met een goed gevoel de wereld in stapt, dan doen we veel meer dingen die we leuk vinden. Ervaren we vaker plezier en passie. Zelfvertrouwen is dus een centrale sleutel om vol passie en plezier de wereld in te stappen. Kortom, hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Het gedrag van een kind vertelt een verhaal

Kinderen zijn onbewust sterk verweven met hun familieachtergrond. Kinderen zijn de seismograaf van de problemen die in hun familie spelen. Een seismograaf is een meetinstrument dat aardbevingstrillingen kan meten en vaststellen. Kinderen hebben dezelfde verfijnde waarneming en reageren onbewust net zo gevoelig op problemen of conflicten van hun ouders en andere familieleden.

Efficiënt vergaderen, hoe doe je dat?

Waarom moet ik tijdens vergaderingen naar oeverloze discussies luisteren? En waarom heeft de helft van mijn collega’s de afgesproken werkzaamheden alweer niet af? Als mensen elkaar beter begrijpen en to-the-point komen, duurt een vergadering minder lang en worden er meer beslissingen genomen. Hoe maak je vergaderen effectiever?

Pijn en Plezier Principe

Laatst sprak ik met iemand die mij vertelde best te willen stoppen met roken, maar dat dit voor hem onmogelijk was. “Ik heb al zoveel keren geprobeerd om te stoppen met roken. Het lukt gewoon niet. Ik rook natuurlijk al jaren. Het zit gewoon in mijn systeem. Wat er ook gebeurt, ik zal nooit stoppen met roken. Geloof mij, dat gaat zelfs jou niet lukken,” zei hij vol trots en met een grote glimlach...

Hoe ga je weer met plezier naar je werk?

Iedereen gaat wel eens met tegenzin naar zijn werk. Daar is niets mis mee. Maar wanneer je structureel met tegenzin naar je werk gaat en de ontspanning van het weekend nodig hebt om de werkweek te kunnen overleven, is er iets mis. Hoe vind je de passie in je werk weer terug?

Kinderen en volwassenen kregen dezelfde vraag: als je een ding kon veranderen aan je lichaam, wat zou dat zijn?

Wanneer je voor een spiegel staat, wat zie je dan? Hoe voel je je over jezelf? Is er iets dat je zou willen veranderen? Kinderen kunnen veel druk ervaren om deze vragen, maar veel minder dan volwassenen: ze zijn een inspiratie als het om dit onderwerp gaat! Ze zijn nog niet meegesleurd door 'de norm'. Laten we dit in ze erkennen, en ervoor zorgen dat ze dat behouden! Het is iets prachtigs om te zien, en het zet je aan het denken.

Conflicten oplossen in 5 stappen

Iedereen heeft of krijgt wel eens te maken met conflicten. Conflicten komen voor op zowel privé gebied als op professioneel gebied. Besef goed dat het hebben van conflicten helemaal niet erg is. Je kunt juist heel veel leren van conflicten, mits deze op de juiste manier worden opgelost. Hierbij kun je handelen op drie manieren. Je kunt je aanpassen aan degene met wie je een conflict hebt en het accepteren, je kunt jezelf terugtrekken uit het conflict of je kunt de situatie veranderen door het conflict samen op te lossen. Wanneer je kiest voor de laatstgenoemde manier helpt UNLP je met conflicten oplossen in 5 eenvoudige stappen.

PSYCH-K, wat is het?

PSYCH-K is een spirituele methodiek om onderbewuste processen en beperkte overtuigingen te veranderen. In dit artikel maken we kennis met deze methodiek.

Onderbewustzijn en werk - Dit is de juiste mindset op het werk!

Het onderbewustzijn en werk? Er bestaat geen werk zonder onderbewustzijn, het onderbewustzijn is altijd aan het werk! In dit artikel lees je hoe je een juiste mindset op je werk kunt bereiken, hoe je onbewuste vermogens je kunnen helpen je werkprestaties te verbeteren en hoe deze te optimaliseren.

De 4 woorden die je leven kunnen veranderen

Wel eens meegemaakt dat je in een verhitte discussie was met die schreeuwerige collega of die dominante baas en dat het je maar niet lukte om je punt bij de ander duidelijk te krijgen? Als je je onbegrepen voelt, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Je voelt na afloop van zo’n discussie letterlijk aan je lijf dat je een verloren gevecht hebt gevochten. De ander gaat vrolijk verder met de dag en jij hebt het warm, je hebt spanning in je schouders, nek en kaken, je voelt je hartslag in je hoofd kloppen en je ademt snel en oppervlakkig.

Je goed voelen in je lichaam = Je lichaam goed voelen

Tegenwoordig horen we steeds vaker dat mensen zo ‘in hun hoofd’ zitten. Wat betekent dat, als je te veel met je hoofd, ofwel met je denken bezig bent? Het betekent dat je niet in evenwicht bent. Om je goed en vitaal te voelen is het nodig dat je denken, je gevoel en je handelen met elkaar in balans zijn. Als je te veel in je hoofd zit, komen je gevoel en je handelen te kort. Lichaamsgerichte NLP is een benadering van NLP waarbij het lichaam ingezet wordt voor bewustwording van onbewuste processen. Het biedt een holistisch perspectief om balans (terug) te krijgen in denken, voelen en doen. Hierdoor kun je je goed voelen in je lichaam.

Hoe NLP mijn PTSS opruimde

PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom)valt onder de psychotrauma- en stress gerelateerde stoornissen. PTSS is heftig: vaak raak je jezelf en de regie over je leven behoorlijk kwijt. Als je geluk hebt verdwijnen de emotionele gevolgen van een schokkende gebeurtenis, bij een goede verwerking, vanzelf. Als deze níet weg gaan, kan PTSS zich ontwikkelen. En hoe ruim je dat dan op? Ik wil je graag meenemen in mijn ervaring met PTSS en hoe NLP onvergetelijk heeft bijgedragen aan het opruimen ervan.

Negende dag NLP opleiding: Het verleden veranderen

Vandaag leer ik hoe ik een gebeurtenis in mijn hoofd kan veranderen. Het klinkt behoorlijk ingewikkeld, maar met de techniek die ik vandaag leer, wordt het een eitje!

I am going to Change my Personal History !

NLP: 11 redenen om te kiezen voor UNLP

Het kiezen van de juiste NLP opleiding is voor veel mensen een uitdaging. Hoe weet je dat je een goede keuze maakt? Hier volgen 11 meestgenoemde redenen voor mensen om hun NLP-opleiding bij UNLP te doen.

New Code NLP: De kracht van het onbewuste

New Code NLP is een methode binnen NLP, om snel en blijvend in je kracht te komen én te blijven. New Code NLP is ontwikkeld door John Grinder, een van de grondleggers van NLP.

De magie van een familieopstelling

Stilte, verwondering, verzoening … een ervaring met een familieopstelling maakt veel los. Het is een indrukwekkend proces, waarvan de resultaten krachtig kunnen doorwerken in iemands dagelijkse leven.

In trance raken: wist je dat je dat zelf direct kunt doen?

Trance is een woord dat veelal extreme reacties bij mensen oproept. De hypnotiseur die zijn slachtoffer een aap laat nadoen of doet denken dat het publiek naakt is...

Relatiecoaching: hoe zorgt een opstelling voor balans

Het uitgangspunt voor geluk in relaties lijkt zonneklaar: ‘liefde’ is daarop het antwoord. Maar hoe vaak is er in het begin sprake van ‘liefde’? En is de liefde weer verdwenen? De relatie verdiept zich niet, maar komt vroeg of laat tot een einde.

Systemisch Werken en Toeval: Er gebeurt meer dan dat je denkt!

Systemisch Werk en ons onbewuste, onthouden wij alles? Een familieopstelling is een methode die je laat zien en ervaren welke plek je in bijvoorbeeld je gezin van herkomst of je huidige gezin inneemt, maar ook je plek binnen een organisatie.

Toveren met tijdlijnen

Een tijdlijn is een (denkbeeldige) lijn, die alle gebeurtenissen uit iemands leven in chronologische volgorde met elkaar verbindt. Herinneringen uit het verleden én toekomstige doelen en dromen.

NLP opleiding is fiscaal aftrekbaar

Er wordt wel eens gevraagd of een NLP opleiding aftrekbaar is bij de belastingdienst. Lees hier de uitspraak van het Hof over de aftrekbaarheid van de kosten van de NLP opleiding.

Wat je wilt weten over Neuro Linguistisch Programmeren

De voordelen om bekend te raken met de kennis en vaardigheden van NLP zijn talrijk. Zo wordt NLP gebruikt om persoonlijke thema’s aan te pakken zoals angst om contact aan te gaan, weinig zelfvertrouwen, presentatie-angst, boosheid of schaamte.

Transpersoonlijke NLP

In dit artikel legt Dr. Vincent van der Burg de roots en essenties van Transpersoonlijke Psychologie uit en vertaalt deze naar NLP.

NLP Practitioner Zomeropleiding

Hoe gelukkig ben jij? De mate waarin je succesvol bent in het bereiken van je doelen is afhankelijk de mate waarin je verantwoordelijkheid neemt voor de manier waarop je omgaat met hetgeen je overkomt.

NLP: Mentale Kunst

Terwijl mensen als Tony Robbins en Richard Bandler in staat zijn geweest bizarre resultaten teweeg te brengen, zijn er talloze sceptici. Sommigen hebben NLP ‘geprobeerd’ en kwamen tot de conclusie dat het niet werkt.

NLP Master Coach: de 16 eigenschappen van een TOPCOACH

Als psycholoog zijnde weet ik hoe belangrijk het is om als coach een gedegen achtergrond te hebben, zodat je jouw client op de juiste wijze kunt begeleiden. Enige kennis en inzicht in het menselijk brein is mijns inziens dan ook een must!

Familieopstellingen: het onzichtbare wordt zichtbaar

Veel mensen hebben de ervaring dat ze ondanks intens werken aan zichzelf steeds weer dezelfde problemen tegenkomen. Patronen in ons leven ontstaan niet zomaar of toevallig.

Familieopstellingen, bewust worden van onbewuste processen

Een familieopstelling kent vele varianten, maten en soorten. Een typische, “klassieke” familieopstelling vindt plaats via een open inschrijving: iedereen kan zich aanmelden om mee te doen.