De 15 beste Tips voor een gelukkig leven vanaf nu


Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, hoeveel geld je op je bankrekening hebt, wat je burgerlijke staat is of wat je in het leven doet. We willen allemaal gelukkig en succesvol in ons leven zijn. Natuurlijk is het bepalen van geluk en succes verschillend voor ieder van ons, hier zijn 15 bewezen manieren die jou productief, gelukkig en succesvol in het leven kunnen maken.


1. Wees toegewijd.

Het maakt niet uit welke doelen je voor jezelf hebt gesteld in het leven, je zal je moeten inzetten voor het bereiken hiervan. Het is door toewijding dat je jezelf blijft ontwikkelen en verbeteren. Of je nu een bedrijf start, begint aan een fitnesprogramma om je gezondheid te verbeteren, of Spaanse lessen gaat volgen om Spaans te leren spreken, het is toewijding wat ons drijft om gelukkiger en succesvoller te worden, op welk gebied dan ook.

2. Mensen geven om jou, niet jouw succes.

Wees eerlijk! Mensen geven niet om de dure kleding die je draagt, of hoe groot het huis is waarin je woont, of hoe mooi de auto is waarin je rijdt. Dat wil niet zeggen dat ze je prestaties of bezittingen niet respecteren. In plaats daarvan zullen ze je ondersteunen, en liefhebben ongeacht hoe of wat - omdat zij van je houden.

3. Wees dankbaar elke dag.

Het gevoel van dankbaarheid kan ervoor zorgen dat je je sterker in het leven staat, meer enthousiasme ervaart en meer bereid bent om anderen te helpen. Dankbaar zijn, kan zelfs ziektes verminderen. Neem de tijd om elke dag te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Het zal al je dagen kleur geven.

4. Onderneem actie.

Stop met praten over wat je wilt gaan doen, of de doelen die je 'ooit' wilt gaan bereiken. Neem actie! Uit recent onderzoek blijkt dat zelfvertrouwen even belangrijk is als competent zijn. De conclusie uit dit onderzoek is, is dat actie ondernemen, je vermogen om succesvol te zijn en daadwerkelijk te slagen in het behalen van je doelen intensief vergroot.


5. Neem een afwijzing nooit persoonlijk.

Op een gegeven moment hebben we allemaal wel eens te maken, met een afwijzing. In plaats het persoonlijk op te nemen, zie het als feedback en buig het om naar een leerervaring. Wat kan je hiervan leren? Waarom heb je die baan niet gekregen? Misschien waren er andere deelnemers met meer passende competenties voor die vacature. Misschien was je brief niet heel sterk of overtuigend genoeg. Het accepteren en leren van een afwijzing is een manier om je klaar te stomen voor succes. Leer van een afwijzing en gebruik het als motivatie om dingen beter te maken!

6. Verbeter je sociale vaardigheden.

Na het analyseren van gegevens tussen 1972 en 1992, ontdekten psychologen op de universiteit van Californië, dat mensen die slim en sociaal zijn, goed kunnen communiceren, meer verdienen dan vergelijkbare mensen. Je persoonlijke ontwikkeling en communicatieve vaardigheden verbeteren is een briljante investering in je carrière.


7. Heb een plan B.

Je weet nooit wanneer het onverwachte gebeurt, en als het dan gebeurt, dan is het ineens een grote chaos. Wees ook voorbereid op een slecht scenario dat kan immers overzicht creëren en zaken minder chaotisch maken. Ontwikkelingen in de toekomst kunnen een grote impact hebben, en de toekomst laat zich niet voorspellen. Het creëren van een plan B geeft je belangrijke inzichten die je kunt gebruiken bij de beslissingen die je vandaag neemt.  Het plannen van scenario’s is een methode om toekomst te creëren.

“Als je de toekomst wilt vormgeven, kies dan wijs wat je meeneemt uit het verleden”


8. Met geld koop je geen geluk.

Met geld kan je veel kopen, maar geen liefde, geen gezondheid en zeker geen geluk! Als je een dikke bankrekening hebt, dan wil dit niet zeggen dat je tevreden bent met jezelf of met je leven. En ja, geld is nodig, en het maakt soms wat dingen makkelijker. Het belangrijkste is om je te richten op je passie en niet hoeveel je aan het einde van de maand op je bank krijgt gestort.


9. Eén ding tegelijk.

Als je voortdurend uitgeput bent, is het waarschijnlijk omdat je teveel dingen tegelijkertijd doet. Onderzoek heeft aangetoond dat "wanneer je weggaat van een primaire taak om even iets anders te doen, het de tijd om die taak te voltooien met gemiddeld 25 procent verhoogt." Je  verbruikt op deze manier je reserves en je energie. Teveel tegelijk doen en afgeleid zijn vermindert je productiviteit en verhindert je om je doelen te bereiken en te verwezenlijken. Doe één ding tegelijk.


10. Leef in het moment

Je kunt het verleden niet veranderen en je hebt geen controle over de toekomst. Leef in het moment en geniet van wat er voor je ligt. Wanneer je teveel plannen maakt, veroorzaak je stress die eigenlijk voorkomt dat je van het NU geniet. Als je je op het hier en nu concentreert, zal je leven zich onophoudelijk vernieuwen.

“Nooit zal er meer perfectie bestaan dan er nu is”. -Walt Whitman


11. Neem afstand van je gelijk

Sommige mensen hebben de behoefte om gelijk te hebben, als je dit loslaat dan komt er een enorme hoeveelheid energie vrij. Als je gelijk hebt betekent dat, dat er iemand anders ongelijk heeft. Alle relaties lijden onder de confrontatie tussen gelijk en ongelijk, goed en fout. Het loslaten van de behoeft om gelijk te hebben wil niet zegen dat je je gezichtspunt laat varen. Je geeft de behoefte op om je gezichtspunt ten koste van iemand anders te verdedigen, dus liever geluk dan gelijk.


12. Reizen.

Ga op reis, en dan bedoel ik niet een vakantie van 2 weken. Het maken van een reis is een geweldige kans om jezelf verder te ontwikkelen, je patronen te doorbeken en opener te worden. Bovendien, is reizen een geweldige manier om weg te komen van de dagelijkse beslommeringen, het geeft inzicht  en diepe waardering aan wat je thuis hebt.13. Balans in werk en privé.

Wanneer werk inmengt met je privéleven, kan het ertoe leiden dat medewerkers zichzelf uitputten, wat de prestaties en de effectiviteit op het werk vermindert. Hoewel het misschien voor sommige werknemers geen optie is, bewijst het dat iedereen vrije tijd en ontspanning nodig heeft, weg van het werk. Als je minder tijd op je werk kunt doorbrengen door bijvoorbeeld thuiswerken, of flexibele uren te hebben, verhoogt het je zowel je persoonlijk als professioneel functioneren.


14. Koester geen wrok.

Als je ergens niks aan hebt, dan is dat wrok. Echt waar, er is geen noodzaak om deze gevoelens vast te houden. Het is negatieve focus en je gedachten hierover kunnen je behoorlijk ellendig doen voelen. Is het leven niet een stuk mooier als je niet boos bent?


15. Zorg voor jezelf, help dan anderen.

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat "Mensen die vrijwilligerswerk doen, een beter zelfbeeld hebben, meer energie hebben en zich gelukkiger voelen." Daarnaast is het helpen van anderen gunstig voor onze gezondheid. Maar hoe kun je anderen helpen als je je niet eerst voor jezelf hebt gezorgd? Zorg eerst voor je eigen behoeften en help dan anderen.


gratis e-boek mindfulness rust in je hoofd


blog sidebar Magnet

Vincent van der Burg

Mindfulness, NLP trainer

Vincent is inspirerend, passievol en provocatief. Oprichter van UNLP. Vanaf zijn 15e jaar bezig met NLP en uitgegroeid tot een deskundige op het gebied van o.a. NLP en mindfulness. Zijn passie is het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe trends op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Vincent is NLP ontwikkelaar, auteur en trainer. 

Profiel bekijken

blog sidebar Magnet