2-daagse masterclass met Ingrid Dykstra - UNLP | Instituut voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling
Heeft u een vraag? Bel 020 - 261 07 07
Of mail naar info@unlp.nl

2-daagse masterclass met Ingrid Dykstra

MEER INFORMATIE

Interesse in familieopstellingen bij UNLP? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07

Maak kennis

Kom gerust eens kennismaken met de familieopstellingen-trainers van UNLP.

Vrijblijvende optie

Interesse in de 2-daagse training met Ingrid Dykstra? Bel ons op 020 261 07 07

2-daagse masterclass met Ingrid Dykstra

Ingrid Dykstra 2-daagse

2-daagse masterclass: Kind, Jongere en Balans door Ingrid Dykstra

Ingrid Dykstra is een gerenommeerd systemisch gezins- en kindertherapeut en de wereldwijde expert op het gebied van systemisch werken met kinderen. Haar werk is internationaal bekend en geroemd.

Het 2-daagse seminar biedt je een unieke kans om Ingrid Dykstra aan het werk te zien. Familieopstellingen zoals Ingrid deze toepast, is een krachtige methode om inzicht te krijgen in kinder- en jongeren problematiek. In aanwezigheid van deelnemers en het gezin wordt een opstelling gedaan en in ieder gezin is het kind het uitgangspunt waarom zij aanwezig zijn.

Tijdens deze twee dagen ga je de diepte in en wordt inzichtelijk hoe je zowel het kind als het gezin weer in balans kunt brengen. De verschillende sessies worden afgewisseld met persoonlijke analyses van Ingrid, waarin zij haar theorie en ervaring met je zal delen. Haar unieke manier van werken is een aanwinst voor iedereen die, al dan niet beroepsmatig, met kinderen en gezinnen te maken heeft.

Naast de inbreng van de gezinnen wordt er gewerkt met supervisieopstellingen en persoonlijke thema’s (waarbij het thema kind, gezin, tiener, jongere is).

Algemeen

Wat leer je?

Trainer Ingrid Dykstra

Voor wie?

Algemeen

In de huidige tijd heeft één op de drie kinderen in het dagelijks leven te maken met stress. Er zijn oneindig veel redenen waarom kinderen niet lekker in hun vel kunnen zitten. Soms is het duidelijk aantoonbaar waarom een kind niet goed functioneert. In andere situaties is de reden van de klachten niet direct zichtbaar.

In situaties waarbij een kind opvallend gedrag vertoond of problemen ervaart kan het zinvol zijn om vanuit systemisch perspectief te onderzoeken wat er aan de hand is.

De ervaring leert dat systemisch werk een uitermate vruchtbare bijdrage levert aan het zichtbaar maken van de dynamiek binnen een gezin. Met als resultaat dat een ieder weer volop kan leven en er rust ervaren wordt.

Het is een uitstekende methodiek waarin een kind (of volwassene) niet als individu wordt gezien maar als onderdeel van een groter geheel, van een systeem. Systemisch Werken en familieopstellingen kunnen een grote en positieve bijdrage hebben binnen de dynamiek van een gezin. Door enkele systemische aanpassingen te maken kan het kind weer leven in rust en daardoor genieten van het kind-zijn.

Het is een effectieve methode, om kinderen en jongeren op een diepgaand niveau te benaderen. Tijdens een opstelling wordt zichtbaar welke belasting het kind onbewust en uit loyaliteit voor zijn familie is gaan dragen. Het is vaak een opluchting voor kinderen met een zware last wanneer ze in een opstelling zichtbaar krijgen dat die last er werkelijk is en deze erkend wordt.

Wat leer je?

Wat leer je tijdens het 2 daagse seminar “Kind, Jongere en Balans?
Tijdens het seminar wordt inzichtelijk hoe je door middel van een systemische kijk op kinder- en jongerenproblematiek het kind en het gezin weer terug brengt in balans. Er zijn een aantal gastgezinnen uitgenodigd waarmee een opstelling wordt gedaan. Deze verschillende sessies worden afgewisseld met persoonlijke analyses van Ingrid, waarin zij haar kennis en ervaring met je deelt.

Problematieken waarmee gewerkt kan worden zijn:

 • Sociale interactie (waaronder pesten/gepest worden)
 • Slaap- en eetproblematiek
 • Veel huilen (in welke leeftijd van het kind dan ook)
 • Hyperactiviteit bij kinderen (ADD en ADHD)
 • Overgevoeligheid
 • Concentratieproblemen
 • Slecht mee kunnen komen op school
 • Afsluiten voor emoties
 • Dyslexie
 • Hoogsensitiviteit
 • Faalangst
 • Eenzaamheid
 • Etc.

Door haar unieke manier van werken is het seminar geschikt voor mensen die nieuw zijn met familieopstellingen als voor mensen die al regelmatig een familieopstelling hebben meegemaakt of professioneel gebruiken.

Trainer Ingrid Dykstra

Ingrid Dykstra is een zeer ervaren en gerenommeerd systemisch gezins- en familietherapeut. Zij werkt internationaal in o.a. Duitsland, Spanje, Rusland, België en Nederland. Zij ondersteunt ouders en kinderen in hun individuele en sociale ontwikkeling. Met zachtheid, haar diepgaande kennis en een rijke schat aan ervaring, lukt het haar om het kind en ouders op een weg te helpen naar balans en liefde.

Daarnaast verzorgt de specialisatie opleiding tot Kindercoach en begeleidt coaches, therapeuten en trainers in hun professionele ontwikkeling tot kindercoach.

Inmiddels heeft zij verschillende publicaties op dit terrein op haar naam staan, waaronder de systemische boeken “Kind en Familielot – Het gedrag van kinderen begrijpen vanuit systemisch perspectief” en “Familieopstellingen met kinderen en jongeren”.

Ingrid Dykstra

Voor wie?

Het 2 daagse seminar is voor een ieder die werkt (of wil werken) met kinderen en jongeren, en zijn/haar deskundigheid op het gebied van systemisch werken met kinderen verder wil ontwikkelen, bijvoorbeeld:

 • Leerkrachten en intern begeleiders
 • Coaches die zich specialiseren in het werken met kinderen of tieners
 • Startende coaches die zich in hun praktijk willen richten op kinderen of tieners
 • Een ieder die in de dagelijkse praktijk te maken heeft met kinderen
 • Begeleiders van peuterspeelzalen, kinderopvang en kinderdagverblijven
 • Schoolmaatschappelijk werkers en jongerenwerkers
 • Psychologen en (ortho)pedagogen
 • Pedagogische werkers in de jeugdhulpverlening en jeugdzorg

Ook voor ouders/verzorgenden is dit seminar een uitstekende aanvulling op het ouderschap.

Opleidingsinformatie

24 juni 2017
NLP Amsterdam
Data en Tijden

Zaterdag 24 juni & zondag 25 juni.
10.00 - 17.00

Extra informatie

– BTW-vrij
– Fiscaal aftrekbaar

Vroegboekkorting
Inschrijven vóór:
1 juni 2017€ 100,00

€ 260

€ 160